Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rossz anya vagyok, ha...

Nagyon rossz anya vagyok, ha néha kimarad az esti fürdés a 4 évesemnél?

Figyelt kérdés
Mielőtt elítéltek: egyedül nevelem őt szinte a kezdetek óta, segítségem nincs. Napi 8-9-10 órát dolgozom, mellette a másoddiplomámat csinálom az egyetemen (nyilván azért, hogy jobban éljünk). Igyekszem eleget foglalkozni a fiammal, a háztartással és a baráti kapcsolataimmal, de így is előfordul kb. kéthetente egyszer, hogy esténként annyira nincs már erőm, vagy annyira belefeledkezem a tanulásba, hogy nem tudom megfürdetni a gyerkőcöt. Ez nagyon gáz? Nyilván már nincs olyan meleg, nem izzad le napközben az oviban, tiszta alsóneműt adok rá, fogat természetesen mos, de a fürdés néha-néha kimarad (tényleg nem sűrűn). Rosszat teszek ezzel? (Amúgy mikor kisebb volt nagyon durván ekcémás volt, akkor a védőnő azt mondta, hogy elég 2naponta fürdetni, hogy a víz ne irritálja mégjobban a bőrét)
2017. nov. 22. 09:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
54%

Előzőeknek: az nem ugyanaz, ha műszaki hiba miatt nincs meleg víz, vagy ha csak anyuci kényelméből nem fürdik a gyerek.

A gyereket nemcsak azért fürdetjük mert beizzad és büdös lesz. Az altest higiéniája miatt fontos nagyon a napi tisztálkodás.

Egy gyors zuhizás 10 perc alatt kész van, nem értem miért nem lehet minden nap beiktatni. Az meg különösen gáz, hogy anyuka reggel lezuhanyzik, a gyereket meg büdösen küldi oviba...

2017. nov. 23. 20:59
 22/29 anonim ***** válasza:
68%

Van a haztartasunkban egy muanyag kad, meg a legkisebb gyereke volt. O most kilenc eves. Elarulom, mai napig belefer. Amugy a teregeteshez hasznalom, de a fiam, aki nagyon sovany kisgyerek, neha keri, hadd furodjon benne.

Ez is egy megoldas lenne. Engedsz bele husz l vizet es megfurdik, mig megagyazol.

Egy korabbi valaszolo.

2017. nov. 23. 22:05
 23/29 anonim válasza:
55%

Nahát, remek, hogy itt ennyi szupermami van! Mert ti még sosem hibáztatok, nem voltatok betegek, vagy kimerültek... vagy ha mégis ott volt a férjetek/párotok, aki tudott addig foglalkozni a gyerekkel, amíg nektek más dolgotok volt... Legyetek már egy kicsit emberségesebbek vele! Mitől lenne büdös egy 4 éves gyerek? BÜDÖS?? Hiszen írta, hogy tiszta ruhát kap, a fogát ápolja, nyilván nem maszatos popsival és főzelékes hajjal küldi óvodába...

Külföldön még a felnőttek sem fürdenek naponta, nem hogy a gyerekek... lásd franciák, vagy németek...

2017. nov. 24. 13:04
 24/29 anonim ***** válasza:
63%

Ó hogyne utolsó, Ázsiában meg éheznek, akkor éhezzünk mi is nem? Franciába üeg csigát esznek, akkor együnk mi is azt a csirke helyett nem? Ne röhögtess már.

Igenis gáz a kérdező. Nem hiszem el hogy a gyereke minden napos fürdetése olyan megerőltető lenne. Meg azt se hiszem, hogy nem lehetne a sulis könyveket letenni 20 perccel hamarabb és megfürdetni a gyereket...

2017. nov. 24. 13:32
 25/29 anonim válasza:
45%

Készültél te már államvizsgára? Mondjuk jogi, vagy orvosi területen? Vagy próbáltál megírni egy szakdolgozatot ovis gyerek mellett, egyedülállóként?

Nem akarom védeni a kérdezőt, de nézzetek már magatokba ti is! Ti sosem hibáztok?

2017. nov. 24. 13:55
 26/29 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó, ez a duma szép és jó, csakhogy itt a kérdező önmaga megfürdik, a gyereket bezzeg büdösen küldi oviba. A kommentjeiből kiderül hogy nem tartja nagyra a higiéniát mert egyedül él.
2017. nov. 24. 17:00
 27/29 anonim ***** válasza:
36%
Jó de utolsó... bassusz egy gyerek nem lesz budos ha egy napig nme furdik.. mig egy felnott fel ora alatt hagymára izzadja magát akár fürdik akár nem. A gyerek is izzadhat oke, de az nem budos... nem is kellett dezodor amig tini nem lettem. Elotte az izzadsagnak se ize se buze nem volt
2018. jan. 24. 23:58
 28/29 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom, én dolgoztam oviban, mint asszisztens, sok gyerek büdös volt, mikor izzadt. Ja, és az én kisfiam is az:))
2018. jan. 25. 09:00
 29/29 anonim ***** válasza:
52%

"Nahát, remek, hogy itt ennyi szupermami van! Mert ti még sosem hibáztatok, nem voltatok betegek, vagy kimerültek... "

Áprilisban lesz 5 éves a fiam. Nem vagyok szupermami, de ez alatt a közel 5 év alatt 1 db!!!! azaz EGY alkalom volt, amikor azt mondtam a férjemnek, fürdesse meg ő, mert belefordulok a kádba, ha nekem kell, olyan szarul voltam.

Igenis igénytelenség nem fürdetni a gyereket. És igenis büdös lesz, ha leizzad. Fiam savanyú szagú, amikor megizzad, van szaga!

Úgy kell alakítani az életét, hogy beleférjen napi 10 perc zuhanyzás a gyereknek!

És ne takarózzon az államvizsgával, mert mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér...

Vagy fizetett segítséggel oldja meg, de ne legyen igénytelen.

Pont az óvónénink tett említést egyik szülőin, hogy milyen fontos a példamutatás, és a gyerek olyan lesz, amilyen példát lát. Hát ha igénytelenséget lát, akkor felnőttként is igénytelen lesz majd...

2018. jan. 25. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!