Nagyon rossz anya vagyok, ha néha kimarad az esti fürdés a 4 évesemnél?
Mindenesetre furcsa.
Fogd fel a magad pihenésének, hogy letusolod minden este. Legalább akkor, ha másnap közösségbe megy. Mindenki jobban alszik egy zuhanyzás, fürdés után.
Állítsd be a telefonod, hogy fél nyolc körül fürdés. És állj fel, fürdesd meg.
Irodában dolgozom, szerintem sem koszos, sem büdös nem leszek estére. Este pedig ha "koszosan és büdösen" fekszem le az sem zavar senkit, mivel évek óta egyedül alszom, az ágyneműt én mosom, max. magamat kell(ene) szagolnom. A reggeli zuhany ahhoz kell, hogy felébredjek reggel. Emiatt magyarázkodni nem fogok...
Tegnap is pl. szakadt az eső, biztos, hogy nem voltak az udvaron, tehát még koszos sem lett a csoportszobában. A fogát magának mossa vacsora után (7-kor legkésőbb), nagyon ügyes, az öblítésnél nyilván ránézek, hogy alapos volt-e, engedek neki vizet a poharába, de a fürdés nyilván nem 3 perc, időp az is, mire megtelik a kád. Próbálkoztam azzal, hogy zuhanyozzon esténként inkább ő is, de nem jött be. Kád van, mindig lekapja a dugót és bedugja, mert ha már ott van, akkor "nagypancsi és nem zuhany"...
Ha te szerinted ez oké, akkor minek a kérdésed?
Hisz csak azt a választ fogadod el, ami szerint nem baj, aki azt írta hogy gáz, annak magyarázkodsz meg bizonygatod hogy te nem leszel piszkos. Azt gondoltad gondolom, hogy mindenki egyet ért veled, aki meg nem, az meg h.ü.ly.e.
Egyébként akármilyen fáradt vagyok én ellátom a gyerekem, és igen, fürdetem minden nap.
Jajjj de sokan ítélkeztek...:/
Szerintem nem vagy ettől rossz anya.
Szintén egyedül nevelem, szintén sokat dolgozom és nálunk is van olyan ritkán, hogy este nincs zuhanyzás.
Dehogy vagy rossz anya...az nem itt kezdődik.
Hagyjuk már ezt a rossz anyázást!
Tegnap este 9-kor értünk haza az orvostól, fatüzelésū bojlerünk van, fél óra, míg meleg víz lesz. Na puff, kimaradt a fürdés, a férjemmel meg reggel zuhanyoztunk. A gyerekeket biztos nem vinném ki a házból frissen fürdetve.
Fiam 4,5 éves.
Elképzelhetetlen, hogy este ne tisztálkodjon. Nem vagy ettől rossz anya, nem ezen múlik. De a napirend miatt, és a "példamutatás" miatt is fontos szerintem.
Nálunk megérti a fiam, hogy most pl sokáig nézett mesét, vagy későn értünk haza, így most csak tusolás van, nincs idő a fürdésre.
Ne ő irányítson. Tisztálkodni muszáj, de nem mindegy mennyi idő alatt. Nálunk megérti, hogy ma tusolás, de holnap előbb megyünk fürödni, és akkor lehet pancsolni.
Ez viszont fontos. A következetesség. Ilyet nem hagyok rá, hogy ha nem lehet fürödni, akkor egyáltalán nem tisztálkodik. Itt az én "akaratom" érvényesül. Ezt viszont átgondolhatnád. Anya vagy, ráadásul egyedül. Néha szigorúnak is kell lenni. Van, amiben engedékenyebbek lehetünk, van, amiben nem.
Azt nem tudod megtenni, hogy pl vacsi előtt fürdés? És akkor vacsi, fogmosás, és alvás. Vagy hogy előbb leteszed, és akkor tanulsz, amikor alszik.
Gondolom ha egyáltalán felmerült benned a kérdés, akkor a te értékrended szerint sem stimmel teljesen a dolog.
Meg lehet érteni, hogy egyedül vagy, sokat dolgozol, és tanulsz is azért, hogy előrébb jussatok. Ennek ára van, amit meg kell fizetni, valamit valamiért, még ha közhelyes is.
DE.
Én úgy hiszem, hogy ha már áldozatokat követel az életviteletek, akkor másképpen kellene hozzáállnod. Mint pl. ha nincs időd krumplit sütni fasírttal vacsorára, de van időd egy 2 perces vajas kenyérre és egy 5 perces rántottára, akkor a gyerek kapja az 5 perces kaját, nem te. Érted mire célzok? Ő nem tehet arról, hogy milyenek az életkörülményeitek, és változtatni sem tud rajta. Így ha valami kevés jut bármiből, akkor olyan nincs, hogy te kapsz belőle, és ő nem. A fürdésre gondolok. Felébredsz tőle, stb. stb. Bocs, ez olyan blabla nekem. Attól is felébrednél, ha hideg víz alá dugnád a fejed 3 másodpercre, sokkal kevesebb időt igényel... Ha már az idő itt a kulcskérdés... És ő? Ő mondjuk nem felébredne tőle reggel, hanem jól esne neki este egy kis meleg víz, ellazítaná alvás előtt. Vagy biztos szokott kakilni, ugye...? Mégiscsak jobb lemosva felvenni a pizsamát, és másnap a tiszta alsót...
A lényeg, hogy azért az életért amit te teremtesz köré, ne ő fizessen többet. A vizet is bele lehet engedni a kádba addig, míg vacsoráztok. Folyik az magától. (Írtad, hogy az sem 3 perc.) Ezek nem kifogások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!