SOS! Hogy felejtethetném el a rossz élményt a babámmal?
Egy soron kívüli fürdés sírással végződött, azóta szegénykém remeg, ha meglátja a kádat.
(nagyon kakis volt és rám s kifolyt, nem tudtam normálisan megfogni, ide-oda imbolygott és a könyökömmel véletlenül megnyitottam a zuhanyt is rá :((((( )
8 hónapos
Ha van valami ötletetek kérlek segítsetek!!!Köszi!
Szia
en hasonloan jartam.
A vedono azt mondta nekem hogy szoktassam vissza. ovatosan . es nem locsoljam a fejet es az arcat csak torolgessem at. azota nincs baja vele.
sajnos nekünk is volt ilyen időszakunk és lassan ment a visszaszoktatás.
először úgy merészkedett be a kádba, hogy az apja is bent volt (úszónadrágban) és folyamatosan mondtuk neki, hogy vigyázunk rá, nem lesz semmi baj. teleraktuk a kádat érdekes játékokkal (vettünk újakat is), hogy hátha azok is elterelik a figyelmét. kb. 3-4napig kellett az apja is mellé (első nap csak az ölében, utána már mellette, de egymást fogva), s azután már elég volt, hogy csak a játékok voltak ott. kitaláltunk új játékokat, főztünk a vízben, babát fürdetett ő is, stb.
a lényeg: éreznie kell, hogy biztonságban van (nálunk ez volt 'apa', aki szintén vele fürdik és vigyáz rá) és el kell terelni a figyelmét. a kellemetlen emléket (kád) össze kell kötni pozitív, jó élményekkel. de csak fokozatosan szabad, tőle sem lehet elvárni, hogy azonnal elfelejtsen mindent.
kitartás, remélem sikerül!
Én is gondoltam, hogy megpróbálunk helyszínt változtatni,meg látom milyen eredménnyel:)
Nem hülye ötlet a mosdókagyló sem, ha az hozza az áttörést én azt sem bánom.
Néhány nap múlva megpróbálkozunk az együtt fürdéssel,hátha az segít.
Köszönöm a gyors válaszokat és a megnyugtatást, meg, hogy nem barmoltatok le :)))))
előző vagyok. most látom, hogy csak 8 hónapos a kicsi, így vszínű, hogy a mi módszerünk nem lenne túl praktikus nála. (nem tudom, hogy eddig hogyan fürdetted.)
azért remélem sikerül vmit kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!