3 év alatti gyermeked hány órát nézhet tv-t?
3 lesz a télen, itthon vagyunk, megvárjuk az ovit.
Van, hogy néz napi 1 vagy 2 órát mesét, ha nem tudunk sehova menni. Nem egy huzamban, de pl. reggel néz egy kicsit, főzés közben, délután, esetleg fürdés előtt, azért ez könnyen összejöhet. Nyáron könnyű volt, kb. egész nap a szabadban, de most alig lehet kimozdítani, sötétben meg még annyira sincs kedve. Mi töltjük le neki a mesét és abból néz. Kevesebb lesz, ha pl. csak Peppa malac, Lili hercegnő és manó Benő, Mazsola, Bogyó és Babóca... van terítéken, de pl. nagyon szereti és van türelme a hosszabb mesékhez is. Egy Hamupipőke vagy Jégvarázs már kapásból másfél óra.
Erdekes, hogy minel tobb idot ir valaki, annal nagyobb %-ot kap a valaszara 😂😂
Nekunk meg uton van, de ismerosok zombi kisgyerekeit latva nem nagyon fog tablet/tv kozelben lenni.
Igen,ezt én is néztem #12-es.
Az én véleményem az,hogy azért a gyereknek néha "kell" mesét nézni,persze határok is kellenek!
Az én lányom januárban lesz 3,általában napi 30-50 percet nézhet mesét tévén vagy tableten.
Illetve,ahogy az egyik válaszoló is írta,
az is fontos,hogy mennyit van otthon a gyerek.A lányom még nem jár oviba így szerintem ez annyira nem sok idő.😊
2 és fél éves a fiam.
Nem jár se bölcsibe, se oviba.
Ébredés után rögtön bekapcsoljuk a tévét és folyamatosan megy is míg itthon vagyunk.
Amikor jön a délutáni alvás olyankor kikapcsolom
Kb reggel 6-tól 8-ig mesecsatorna megy,aztán YouTube-on nézi a kedvenc meséit.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a gyerek ül a tévé előtt, mint egy zombi és közben nem hall,nem lát. :)
Egy-egy részt megnéz abból ami épp érdekli,de közben játszik,segít nekem a házimunkában,kijön hozzám a konyhába.
Semmi baja a gyerekemnek.
Okos,értelmes.
Imádja a szabadtéri játékokat,sétákat.
Délutánonként általában megyünk a mamához, ahol találkozik a hugom kisfiával és sokat játszanak együtt.
Nekünk a tévé inkább egy háttérzajként működik, de számunkra ez nem probléma.
Nem értem miért kell tiltani a gyereknek a tévét?
Ma már megoldható hogy csak neki való tartalmat láthasson.
Egészséges gyerek nem lesz zombi tőle.
Én és a három tesóm is sokat tévéztünk gyerekként.
Sőt az összes gyermekkori barátunk is,mégsincs semmi bajunk,nem lettünk debillek.
Túlzás ez a mai trend,tiltsd a "tévémumustól",de add a kezébe a telefont/tabletet/konzolt. 😰
Ma már mindenki szuperanya akar lenni,csak az a baj hogy a hülye trendeket követik birkaként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!