Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Neked könnyű, egy gyereked...

Neked könnyű, egy gyereked van. Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés

Ezt a mondatod kaptam meg a sógornőmtől. Neki két gyereke van (4 és 9 éves), nekem egy 7 éves lány.

Tegnap a családi ebédnél a nagyszülőknél esett nekem, mikor látta, hogy hoztam a lányomnak egy Lego Friends legót és két kis ruhát a H&M-ből. (Később értem oda, mert megcsináltam a heti nagybevásárlást s ilyenkor a lányomnak is veszek 1-2 kis apróságot.) Szerinte nekünk könnyű nagyzolni!? meg elkényeztetni!? a gyerekünket, mert csak egy van. Bezzeg Ő csak ünnepre ajándékként vesz új ruhát a kínaiból a gyerekeinek, legójuk meg nincs is, mégis elvannak. Azt is felrótta, hogy évszakonként 1x elmegyünk a párommal és a lányommal wellneshétvégére s nyáron 10 napot voltunk Görögországban, míg ők csak az állatkertbe és a tüzijátékon voltak. Meg hogy miért hordom a lányomat moziba, az övéi sose voltak.

Gondolom tovább is mondta volna, de dühös lettem s azt mondtam neki, hogy neki se nyomtak pisztolyt a fejéhez, hogy kettőt szüljön. (Mi nem akarunk többet.) Erre azt mondta, hogy a második csak becsúszott, mire azt válaszoltam, hogy olyan nincs, hogy nem akarom, de becsúszott. Erre dühös lett, s elmondott mindennek.

Szerintem, hogy jobban élünk, nem csak a gyerekszámtól függ, hanem pl. mi mindketten dolgozunk,náluk csak az apuka.

Tényleg ekkora különbség lenne anyagiakban az 1 és 2 gyerek között?

2017. nov. 19. 21:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
82%

Az igaz nem pont előttük kellett volna oda adni, mert sértődés lesz belőle. De én pont ugyan úgy oda adtam a fiamnak egy időben az ajándékot.

Tesóméknak 3 gyerekük van, ugyan ez a becsúszott dolog, dolgozni luxus. De a segélyeket, kedvezményeket imádja.

Engem bosszant, hogy 1 gyerekkel 12 ezer ft összesen a belépő a fürdőbe 3 gyerekkel 9500ft. Miért kell nekünk egy gyerekesnek többet fizetni??

2017. nov. 20. 07:58
 22/26 anonim ***** válasza:
63%

Ne foglalkozz vele! Ennyi.

Nekünk három gyerek van. Én meg állandóan azt hallgatom, hogy de jó, mi már kapunk egy csomó kedvezményt, minden ingyen van, megkapjuk a 10 milliós csok-ot meg ilyen hülyeség. Amikor rávágom, hogy szülj te is hármat, akkor te is megkapod, akkor is én vagyok a szemét.

2017. nov. 20. 08:36
 23/26 anonim ***** válasza:
94%
A sógornőd az az igazi primitív, ostoba ember, akinek sosem lesz jobb az élete, mert lusta tenni érte. De irigykedni, és fikázni meg utálni azt, aki hajlandó tenni azért, hogy jobb legyen, és jobban is él, aaaaz nagyon megy neki. Mert mindenki felelős azért, hogy neki rossz, csak ő nem természetesen. Azzal viszont egyetértek, hogy nem kellett volna a másik két gyerek előtt odaadni a játékot meg a ruhákat, ráért volna otthon.
2017. nov. 20. 08:50
 24/26 A kérdező kommentje:

Uhh, kicsit meglepődtem az engem ért támadásokon.

Azért adtam oda a lányomnak az ajándékokat, mert tudja, hogy bevásárláskor mindig kap valami "meglepit", ahogy Ő mondja, és szokásához híven kérdezte, hogy mit hoztam neki. Odaadtam, s így együtt tudtak játszani vele az unokatestvéreivel.

Azt meg kikérem magamnak, hogy olyan érzéketlen lennék, hogy a gyerekek előtt állok le vitatkozni. Ők a nappaliban játszottak az új legóval, mi meg a konyhában segítettünk az anyósomnak a terítésben, amikor a vita kerekedett.

Azt meg hogy nem hozok a másik két gyereknek semmit, az azért van, mert ők sem szoktak az én lányomnak szinte semmit hozni. Kivéve Mikuláskor, karácsonykor, húsvétkor meg a szüli-és névnapján. Persze nem kell nagy dolgokra gondolni, mert általában egy-egy tábla csokit, vagy csoki mikulást- vagy tojást szokott kapni Tőlük. Mi viszont általában olyat szoktunk venni, amit a sógornőm szokott kérni nekük. Így pl. vettünk már nekik csiszmát, télikabátot, iskolatáskát stb. Ezek azért jóval többe kerülnek, mint egy csoki. Arról nem is beszélve, hogy mi nem szoktuk kérni konkrétan, hogy ezt meg ezt kérjük, nem úgy mint Ő.

2017. nov. 20. 09:47
 25/26 anonim ***** válasza:
58%
Attól mert a lányod ehhez szokott, hogy te hazaérsz és egyből hozzávágod amit vettél neki, még eltekinettél volna most hogy nem otthon voltatok, és ott voltak a másik gyerekek, akinek semmit nem vittél (egy szelet csokit se), és ők nem is szoktak ilyesmit kapni. Mert tudod ezt egy gyerek nem fogja még úgy fel, hogy ő miért nem kap legót.
2017. nov. 20. 09:54
 26/26 anonim ***** válasza:
41%

Miért nem mondtad a kislányodnak, hogy majd otthon megkapja? Tudod, nemcsak a sógornődben van a hiba. A másik két kisgyerek meg szegény nem értette hogy ők miért nem kaptak semmit.

Legközelebb ne legyél érzéketlen.

2017. nov. 20. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!