Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Neked könnyű, egy gyereked...

Neked könnyű, egy gyereked van. Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés

Ezt a mondatod kaptam meg a sógornőmtől. Neki két gyereke van (4 és 9 éves), nekem egy 7 éves lány.

Tegnap a családi ebédnél a nagyszülőknél esett nekem, mikor látta, hogy hoztam a lányomnak egy Lego Friends legót és két kis ruhát a H&M-ből. (Később értem oda, mert megcsináltam a heti nagybevásárlást s ilyenkor a lányomnak is veszek 1-2 kis apróságot.) Szerinte nekünk könnyű nagyzolni!? meg elkényeztetni!? a gyerekünket, mert csak egy van. Bezzeg Ő csak ünnepre ajándékként vesz új ruhát a kínaiból a gyerekeinek, legójuk meg nincs is, mégis elvannak. Azt is felrótta, hogy évszakonként 1x elmegyünk a párommal és a lányommal wellneshétvégére s nyáron 10 napot voltunk Görögországban, míg ők csak az állatkertbe és a tüzijátékon voltak. Meg hogy miért hordom a lányomat moziba, az övéi sose voltak.

Gondolom tovább is mondta volna, de dühös lettem s azt mondtam neki, hogy neki se nyomtak pisztolyt a fejéhez, hogy kettőt szüljön. (Mi nem akarunk többet.) Erre azt mondta, hogy a második csak becsúszott, mire azt válaszoltam, hogy olyan nincs, hogy nem akarom, de becsúszott. Erre dühös lett, s elmondott mindennek.

Szerintem, hogy jobban élünk, nem csak a gyerekszámtól függ, hanem pl. mi mindketten dolgozunk,náluk csak az apuka.

Tényleg ekkora különbség lenne anyagiakban az 1 és 2 gyerek között?

2017. nov. 19. 21:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Van, akinek egy gyerek felnevelése is nehéz. Van, ahol 3 sem okoz gondot.

A gyerekek száma és az anyagi helyzet nincs egymással egyenes arányban.

Nem minden egyke gazdag családban nő fel :)

A sógornőd meg bunkó. Semmi köze hozzá, hogy mire költöd a pénzeteket. Főleg úgy, hogy ő nem is dolgozik.

Te is mondhatod, hogy neked meg nehezebb, mert nem ülsz egész nap otthon, hanem dolgozol.

2017. nov. 19. 21:43
 12/26 anonim ***** válasza:
78%
Hat nalam nem a duplaja. A kicsi egy csomo ruhat, jatekot orokolt a nagytol. Babaulest, etetoszeket, babakocsit se kellett ujat venni. Ok, mozijegy, turorudi ketszer annyi. De a nagy kiadasok nem.
 13/26 anonim ***** válasza:
77%
A nyaralás nem kerül 2szer annyiba pl. A bevétel is több . Másrészt arról nem ő tehet, hogy a semmire vállaltak 2 gyereket.
 14/26 anonim ***** válasza:
84%
Jól tetted, hogy visszaszóltál neki. Nulla köze van hozzá, hogy a munkával megkeresett pénzeteket mire költitek. Ti két fizuból éltek hárman, ôk egybôl négyen. És ha jól értem, megtehetitek, h nyaraljatok, nem kell szûkölködni hó végén. Nem tartozol neki magyarázattal, ennyi. Ha nem akarja moziba vinni a gyerekeit, nem kell, te gondolom te sem szólsz be neki, h vigye már ôket. Emelkedj felül, csak irigy.
2017. nov. 19. 21:44
 15/26 anonim ***** válasza:
52%
De a bevételük 30ezerrel több az adókedvezménnyel együtt kb.
2017. nov. 19. 21:45
 16/26 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem bunkosag beallitani, jatekkal ruhakkal ugy,hogy nyilvan tudtad,hogy ott vannak ok is.

Ezeket otthon is odalehet adni,vagy meglepni a rokongyerekeket is.

Ennek ellenere nyilvan irigy,de iszonyu butanak is kell lennetek,hogy ebbol ilyen harcot dobtok ossze a gyerekek elott.

Ehhez pedig ketten kellettetek....

Nekem ket gyerekem van sose szamoltam ossze,hogy a tesomek vagy mi allunk jobban(nekik csak 1 van)

De ha volt is konfliktusunk,sose lett belole cicaharc a csaladi osszejovetelen..

2017. nov. 20. 06:16
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Mi ketten nőttünk fel. A nagy játékokon osztoztunk(trambulin), nem kapott mindenki fejenként egyet.

Volt egy rakás közös apró játék, azon kívül a miénk vagy a fiús vagy a lányos volt, de pl a plüssök nagyrésze közös.

Egy csomó ideig ugyanabban a fürdővízben fürödtünk egyszerre a nagykádban.

Azt meg gondolom nem kell elmondani, hogy mennyivel jobban megéri nagyobb kiszerelést venni ételből, mint a 10dkg szalámikiszerelést, mert egyszerűen megromlik a nagyobb adag.

Ja és a ruha. Mi hordtuk ugyanazokat is, de voltam saját ruháink is. Ruhára is érvényes a többet vesz olcsóbb az egy darab pl h&mnél. Azért ne álláitsa már be úgy itt mindenki, hogy az a duplája.

Arról nem is beszélve hány helyen van testvérkedvezmény.

Max mozijegyben a duplája, de a legtöbb belépőnél 1 felnőtt 2 gyerekre van családi kedvezmény, amíg egy felnőtt egy gyerekkel nem tekinthető családnak a jegyárusok szerint.

Anyagilag a 2 gyerek nem a duplája, hanem mondjuk másfélnek számít. 3 gyerek számít kb a duplájának, a nagy kiszerelés és a többes belépő/ruha állami támogatások miatt.

Amúgy pofátlanok voltatok mindketten, ne haverkodj a nővel.

Az új közèpkategóriás cucc pedig nem felvágás, viszont az én gyerekeim tutti nem bonhatták volna ki a játékot más gyerekek előtt, és a ruhát sem vettem volna elő.

2017. nov. 20. 06:52
 18/26 anonim ***** válasza:
66%
A havi jövedelemtől függ amiket leírsz, nem a gyerekek számától. Felesleges volt a kérdés. Ha tudtad, és nyílvám tudtad, mivel a sógórnődékről van szó, nem egy idegenről, hogy sokkal kevesebbet tudnak adni a gyerekeiknek mint ti, akkor egyáltalán nem volt szép tőled, hogy az ő gyerekei előtt adtad oda a tiédnek az ajándékokat.
2017. nov. 20. 07:09
 19/26 anonim ***** válasza:
37%

Itt már írta valaki, hogy

"Szerintem bunkosag beallitani, jatekkal ruhakkal ugy,hogy nyilvan tudtad,hogy ott vannak ok is.

Ezeket otthon is odalehet adni,vagy meglepni a rokongyerekeket is"

Osztom a véleményét!

Ha tudod vagy láttad hogy ők is ott vannak, minek kellett akkor oda adni a gyereknek amit vittél? Szerintem gáz, hogy a másik kettő rokongyeteknek semmit nem vittél, egy csokit sem.

Az meg egyenesen ultragáz, hogy a család, gyerekek előtt leálltál egy vitába! Mondom ezt úgy hogy a sógornőnek szerintem sinxs köze hozzá hogy mit csinálsz, te amit te csináltál az se piskóta...

2017. nov. 20. 07:16
 20/26 anonim ***** válasza:
67%

Irigy. És szarrágó hogy ezeket el is mondja. Persze dolgozni nem akar...

Az ilyen akkor is ilyen lenne ha egy gyereje lenne, akkor egynek nem venne semmit ugyanigy. Én biztos a minimálisra szoritanék vele minden kapcsolatot.

2017. nov. 20. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!