Neked könnyű, egy gyereked van. Ez tényleg így van?
Ezt a mondatod kaptam meg a sógornőmtől. Neki két gyereke van (4 és 9 éves), nekem egy 7 éves lány.
Tegnap a családi ebédnél a nagyszülőknél esett nekem, mikor látta, hogy hoztam a lányomnak egy Lego Friends legót és két kis ruhát a H&M-ből. (Később értem oda, mert megcsináltam a heti nagybevásárlást s ilyenkor a lányomnak is veszek 1-2 kis apróságot.) Szerinte nekünk könnyű nagyzolni!? meg elkényeztetni!? a gyerekünket, mert csak egy van. Bezzeg Ő csak ünnepre ajándékként vesz új ruhát a kínaiból a gyerekeinek, legójuk meg nincs is, mégis elvannak. Azt is felrótta, hogy évszakonként 1x elmegyünk a párommal és a lányommal wellneshétvégére s nyáron 10 napot voltunk Görögországban, míg ők csak az állatkertbe és a tüzijátékon voltak. Meg hogy miért hordom a lányomat moziba, az övéi sose voltak.
Gondolom tovább is mondta volna, de dühös lettem s azt mondtam neki, hogy neki se nyomtak pisztolyt a fejéhez, hogy kettőt szüljön. (Mi nem akarunk többet.) Erre azt mondta, hogy a második csak becsúszott, mire azt válaszoltam, hogy olyan nincs, hogy nem akarom, de becsúszott. Erre dühös lett, s elmondott mindennek.
Szerintem, hogy jobban élünk, nem csak a gyerekszámtól függ, hanem pl. mi mindketten dolgozunk,náluk csak az apuka.
Tényleg ekkora különbség lenne anyagiakban az 1 és 2 gyerek között?
Van, akinek egy gyerek felnevelése is nehéz. Van, ahol 3 sem okoz gondot.
A gyerekek száma és az anyagi helyzet nincs egymással egyenes arányban.
Nem minden egyke gazdag családban nő fel :)
A sógornőd meg bunkó. Semmi köze hozzá, hogy mire költöd a pénzeteket. Főleg úgy, hogy ő nem is dolgozik.
Te is mondhatod, hogy neked meg nehezebb, mert nem ülsz egész nap otthon, hanem dolgozol.
Szerintem bunkosag beallitani, jatekkal ruhakkal ugy,hogy nyilvan tudtad,hogy ott vannak ok is.
Ezeket otthon is odalehet adni,vagy meglepni a rokongyerekeket is.
Ennek ellenere nyilvan irigy,de iszonyu butanak is kell lennetek,hogy ebbol ilyen harcot dobtok ossze a gyerekek elott.
Ehhez pedig ketten kellettetek....
Nekem ket gyerekem van sose szamoltam ossze,hogy a tesomek vagy mi allunk jobban(nekik csak 1 van)
De ha volt is konfliktusunk,sose lett belole cicaharc a csaladi osszejovetelen..
Mi ketten nőttünk fel. A nagy játékokon osztoztunk(trambulin), nem kapott mindenki fejenként egyet.
Volt egy rakás közös apró játék, azon kívül a miénk vagy a fiús vagy a lányos volt, de pl a plüssök nagyrésze közös.
Egy csomó ideig ugyanabban a fürdővízben fürödtünk egyszerre a nagykádban.
Azt meg gondolom nem kell elmondani, hogy mennyivel jobban megéri nagyobb kiszerelést venni ételből, mint a 10dkg szalámikiszerelést, mert egyszerűen megromlik a nagyobb adag.
Ja és a ruha. Mi hordtuk ugyanazokat is, de voltam saját ruháink is. Ruhára is érvényes a többet vesz olcsóbb az egy darab pl h&mnél. Azért ne álláitsa már be úgy itt mindenki, hogy az a duplája.
Arról nem is beszélve hány helyen van testvérkedvezmény.
Max mozijegyben a duplája, de a legtöbb belépőnél 1 felnőtt 2 gyerekre van családi kedvezmény, amíg egy felnőtt egy gyerekkel nem tekinthető családnak a jegyárusok szerint.
Anyagilag a 2 gyerek nem a duplája, hanem mondjuk másfélnek számít. 3 gyerek számít kb a duplájának, a nagy kiszerelés és a többes belépő/ruha állami támogatások miatt.
Amúgy pofátlanok voltatok mindketten, ne haverkodj a nővel.
Az új közèpkategóriás cucc pedig nem felvágás, viszont az én gyerekeim tutti nem bonhatták volna ki a játékot más gyerekek előtt, és a ruhát sem vettem volna elő.
Itt már írta valaki, hogy
"Szerintem bunkosag beallitani, jatekkal ruhakkal ugy,hogy nyilvan tudtad,hogy ott vannak ok is.
Ezeket otthon is odalehet adni,vagy meglepni a rokongyerekeket is"
Osztom a véleményét!
Ha tudod vagy láttad hogy ők is ott vannak, minek kellett akkor oda adni a gyereknek amit vittél? Szerintem gáz, hogy a másik kettő rokongyeteknek semmit nem vittél, egy csokit sem.
Az meg egyenesen ultragáz, hogy a család, gyerekek előtt leálltál egy vitába! Mondom ezt úgy hogy a sógornőnek szerintem sinxs köze hozzá hogy mit csinálsz, te amit te csináltál az se piskóta...
Irigy. És szarrágó hogy ezeket el is mondja. Persze dolgozni nem akar...
Az ilyen akkor is ilyen lenne ha egy gyereje lenne, akkor egynek nem venne semmit ugyanigy. Én biztos a minimálisra szoritanék vele minden kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!