Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel kezelhető egy 2,5 éves...

Mivel kezelhető egy 2,5 éves kisgyerek savtúltengése?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 17:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy savtúltengése van? Mert tőle kérdezd meg...
2010. máj. 31. 20:34
 2/21 A kérdező kommentje:
Orvos,2 hete várom,hogy elküldje a savlekötő receptjét(mert nagyon messzi van a kórház) csak gondoltam megkérdezem,hogy a gyógyszeren kívül tud-e vmelyik anyuka használható tippet adni.
2010. jún. 1. 08:54
 3/21 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kislányom 7 hónapos kora óta szed gyógyszert.Ő omeprazont szed és motíliumot.Mind két gyógyszer felnőtteknek való ezért a gyógyszertárban összetörik és 1mg-os adagokban kicsomagolják.Az omeprazon a savlekötő ,a motílium emésztést segít.Az én kislányom 2 éves.
2010. jún. 1. 11:16
 4/21 anonim ***** válasza:
11.16-os vagyok.Nem nagyon tudok neked mást ajánlani mint a gyógyszer, sajnos.Próbáld kerülni a gyümölcsök adását,főleg az almát,mandarint citromot,lehetőleg minél kevesebb gyümölcslevet és teát adj neki.Az enyém például meg sem issza csak a vizet.A csokit sem jó ha eszi mert az is savat csinál.Kerülni kell a fűszeres kajákat.Sajnos egyenlőre nem nagyon tudsz mit csinálni,csak az étkezésére odafigyelni.
2010. jún. 1. 11:21
 5/21 A kérdező kommentje:
Születése óta szenvedünk ezzel(AR tápszer....)keveset eszik,válogatós stb..A régi doki csak várt így mentünk Debrecenbe,a röntgent nem hagyta megcsinálni,a helicobacter tesztje elfogadható.Ma hívtam a dokit,már megírta neki a receptet,azt mondta szétszedhető kapszula lesz.Ismerős ajánlotta a lúgosító diétát,de 1 válogatós keveset evő gyereknél ez nem megoldható,a glaubersós vizet pedig nem hiszem,hogy meginná(én is alig).Remélem a gyógyszer beválik.Az az érdekes,hogy a savasító kajákat elutasítja.Meggyre,paradicsomos ételre rá se néz,a kakaót 1-2 hétig itta(napi 1*),citrusféléket sem szereti,sztem érzi mi nem jó neki.Mostanában sokszor jön hozzám,hogy beteg,fája torka-hasa és sokszor ezután hányni kezd.Sajna a fogain is látszik már az előző doki nemtörődömsége:(
2010. jún. 1. 11:50
 6/21 anonim ***** válasza:
Az én kislányom sem eszi meg a savas dolgokat.A gyógyszer biztosan segíteni fog majd,csak az a baj hogy ez csak a tüneteket csökkenti,de meg nem gyógyul tőle.Az is sokszor előfordul hogy a gyógyszer ellenére sincs jól.1-2 hetente mindig van olyan hogy 4-5 napig szinte alig eszik valamit.Most az én kislányom súlya megint nőtt,és szerintem megint fel kell hívnom a gasztrós dokinkat mert a gyógyszert a súlya alapján számolják ki,mármint hogy mennyit kell ennie.Neked mit mondtak kinőheti?meddig kell gyógyszert szednetek.
2010. jún. 1. 12:31
 7/21 A kérdező kommentje:
Nálunk is az megy első perctől,hogy a súlya az alsó határt súrolja,most 12 kg,a magassága állva 92 cm.A családunkban van más hasonló gyomorbeteg is,nem tudom meddig kell majd szednie,gondolom először azt is megnézik egyáltalán használ-e.A múltkor mondta a doki,hogy az éven még a 24 órás ph mérés is szóba jön majd.
2010. jún. 1. 12:48
 8/21 anonim ***** válasza:
Mi Szegedre járunk és még semmilyen vizsgálata ez irányba nem volt.Gasztroenterológiára járunk,évente egyszer ott feküdt benn 7 hónaposan és ott állították be a gyógyszert.Azóta csak akkor kell telefonálnom ha úgy veszem észre hogy kevés a gyógyszer.A súlya jó olyan 13,5 kg és 90cm.De én és az apja is magasak vagyunk.Én most elvittem természetgyógyászhoz is mert már elegem van hogy a dokink nem csinál semmit,csak még mindig kétségek közt vagyok vajon hatásos lesz-e.Szerintem a gyógyszer jó lesz majd a kicsidnek pár nap után észre kell majd venned a javulást de max.1 hét.
2010. jún. 1. 13:12
 9/21 anonim ***** válasza:
A hányással kapcsolatban azt elfelejtettem hogy,a motíliumot azért szedjük.Segíti az emésztést ,gyorsítja hogy a kaja minél hamarabb kiürüljön a gyomrából.Az én kislányom a darabos kajákat 1,5 éves is elmúlt mire meg tudta enni hányás nélkül.Úgy csinálta hogy 1 falat bement,elkezdett ökrődni, és még az előtte való kajálást is viszontláttam.Most azért vagyok tiszta ideg mert tegnap 2x hányatta meg magát,tegnap előtt pedig 1x.Ma még eddig semmi,remélem megússzuk!
2010. jún. 1. 13:30
 10/21 A kérdező kommentje:
Emésztés könnyítésre Laevolacot és Kreont kapott tavaly,volt hogy Milupa komfort tápot vettem.Tejre(házi) 25 hósan álltunk át.A darabos kaját Ő sem szereti,vagy hány tőle vagy tárolja,sokszor órákig,alig lehet kikaparni a szájából.8-18 hó között ha csak megnyalta a kanálon a zöldséges babakaját hányni kezdett.Minden nap kivagyok,hogy mit adjak neki enni,folyamatosan kérdezgetem éhes-szomjas-e,állandóan a hányást mosom és közeben idegesít,hogy Ő jól van-e.Remélem végre lesz 1 kis +változás ezügyben.
2010. jún. 1. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!