Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet még manapság tisztelettu...

Lehet még manapság tisztelettudó, normális gyereket neveleni?

Figyelt kérdés

Testvérem gyerekei igazi elkényeztett kis kölykök..Nagyon szeretném, ha nálunk nem ez lenne. Megvalósíthatók az alábbi elvárásaim a mai korban? Vagy csak meg fog utálni a gyerek, mert a legtöbb gyerek ma teljesen más és ezért én leszek a szemét szülő?

- Csókolommal köszönjön a felnőtteknek

- Ne körülötte forogjon a világ, ne csak és kizárólag vele lehessen foglalkozni, ha a felnőttek beszélgetnek akkor foglalja el magát vagy csak legyen csendben.

- Pár feladata lenne kis korától, amiket szó nélkül meg kellene csinálni. Pl. virág alatt a vizet kicserélni, elrakni a játékokat stb.

- Tv es egyéb elektronikai kütyü nincs

- Nincs gyorséttermezés

- Szülinapi torta egyszerű, nem emeletes világítós extra cukrászköltemény

- Felnőtteket tisztelje

- Csak szülinap és Karácsonykor van nagyobb ajándék. Többi alkalomkor apróság.

2017. okt. 29. 09:35
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A drága ajándékokkal az a bajom, hogy egy idő után nem fog értékelni a gyerek semmit. Tudom, hogy szentimentális vagyok, de épp most olvastam a gyereknek egy Télapós mesét, ahol a gyerekek mennyire örültek az almának, amit kaptak. Nyilván nem itt tartunk a 21. században, és nem is azt mondom, hogy ne vegyünk a gyerekeknek ajándékot, de az, hogy mini diktátort nevelünk, akinek mindent megveszünk szerintem nem vezet sehová. Akinek nem inge ne vegye magára légyszi, nem veszekedni szeretnék, egyszerűen csak ezt látom...
2017. okt. 30. 14:11
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Én lehetnék a "pacalos" anyuka. Pékségben győzködtem már én is hogy válasszon valamit ami megeszik. Tudom, hogy a sorban állókat az sem érdekelné ha egész nap nem eszik a gyerek, de én meg pont lesz@rom. Nem kezdek el mindenkinek magyarázkodni, hogy most gyógyult meg, de nem eszik semmit. 11 óra, 6 féle kaját pakoltam elé és semmit nem kér, de volt már hogy a pékségben választott valamit és boldogan megette. Szóval ez nálunk egy utolsó kétségbeesett próbálkozás. A majd eszik ha éhes lesz dolgot pedig mindenki alkalmazza a saját gyerekénél.

Nem volt verekedős tipus, kisebb csetepaték előfordultak, de a te gyereked is fog még meglepetéseket okozni. Jobb, utánnaolvasol és felkészülsz rá. Nem kell mindenért leírni a gyerekeket. Az hogy láttál egy-két rossz példát nem azt jeleni, hogy minden gyerek rossz, de azok sem feltétlenül mindig akiket láttál. Nem akarom őket felmenteni, de én ilyenkor a szülők reakcióját figyelem. Egy darabig kerüljük a kis agresszort, aztán általában rendeződik a dolog.

Van akivel imkább nem állunk szóba. 2 évesen a kislányom egy kisfiú hajába szórta a homokot. Egyszer fordult elő, megbeszéltük. A gyerek sem csinálta többet, de látványosan megsértődtek felfújták a dolgot. kb minket állítottak be a játszótér rémének. Persze azzal már nem dicsekedtek, hogy a kisfiuk véresre harapdálta és karmolta a fél csoportot a bölcsiben. Na, hogy abból a gyerekből mi lesz, nem tudom, de gyanús, hogy smmi jó.

2017. okt. 30. 15:18
 23/26 anonim ***** válasza:
A köszönéssel meg túl nagy a kavarás. Nekünk még csókolommal kellett köszönni a felnőtteknek. Most az oviban az anyukák többsége kéri a tegezést, a másik fele meg megsértődik miatta. Sokan meg elvárnák hogy jó napot kívánjon a gyerek. Hab a tortán, hogy vegyes csoportba járunk van egy idősebb óvónő, aki a nagycsoportosoktól szokta kérni, hogy próbálják magázni, így készülnek az iskolára. Persze ezt a kisebbek is hallják. Eddig szépen köszönt, mostanában azért marad el, mert nem tudja mit mondjon.
2017. okt. 30. 15:47
 24/26 anonim ***** válasza:

A gyerekek nem tökéletesek, van amikor rosszalkodnak, van amikor hisztisek. Vannak neveletlen gyerekek is, sőt, a legtöbb gyerek ha pl. fáradt nehezebben uralkodik magán. Ez nem azt jelenti h minden gyerek rossz és csak rosszul viselkedik mindig.

Az normális ha egy ovis 5-6 éves még nem magázza a felnőtteket, az is ha sziá-val köszön nekik.

Meg lehet nevelni a gyereket, de tökéletes gyereket nem fogsz tudni nevelni, olyat se, akivel minden általad leírt szituációt el tudsz kerülni majd.

2017. okt. 30. 17:35
 25/26 anonim ***** válasza:

Már megint én vagyok. Lehet egy kicsit sok, de ma nagyon ráérek és megfogott a kérdés.

Szerintem nem a gyerekek változtak, hanem a világ fordult ki a sarkából.

Minket nem hurcoltak el több órás bevásárlásra nagyáruházakba. A nagyszülein nyugdíjasok voltak, mindig volt idejük az unokákra. A mai nagyszülők viszont látástól-vakulásig dolgoznak, továbbképzésre járnak, a szabadidejükben utazgatnak, fodrászhoz műkörmöshöz járnak.

A játszótéren nem mindíg tudom eldönteni, hogy a gyerek az anyjával vagy a nagyanjával jött ki, esetleg a testvérével, mert már 17-50 éves kor között szülnek a nők. Persze nem csoda, hogy máshogyan is nevelik a gyerekeket.

2017. okt. 30. 17:42
 26/26 A kérdező kommentje:
Igen nagyon megváltozott a világ. Az én gyerekkoromban pl. játszótér sem volt a városban, ahol laktunk. Azt mondják minnél hamarabb vigyem a gyereket a játszótérre, hogy szocializálódjon..ezt sem èrtem. É sosem voltam játszótéren, az udvarunkon játszottam egyedül, később a testvéremmel és semmi gondom nincs a kapcsolatteremtéssel. Az az igazság, hogy olyan gyereket szeretnék nevelni, amilyen én voltam.. Ez remélem nem hangzik nagyképűen, de szerintem mi jól meg voltunk nevelve. Remélem nekem is sikerül. Köszönöm a sok sok épìtő véleményt.
2017. okt. 30. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!