Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet arra nevelni egy gyereke...

Lehet arra nevelni egy gyereket, hogy ne ordítson?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva, soha nem szerettem a gyerekeket, ők sem engem, emiatt nem is terveztem gyereket soha. A párom viszont nagyon szeretne. Még nem tartunk a gyerekvállalásnál, jóval odébb van, de miután nagynehezen belementem, hogy majd max egy gyerek jöhet, sokszor aggódom.

Én a hangos zajoktól, kiabálástól, sírástól nagyon ideges leszek és kiborulok, remegek. És tudom hogy minden gyerek sír, ez elkerülhetetlen, és nem is ezt akarom kiiktani, hanem a felesleges hisztit. Pl. közösségi területen borzasztóan idegesítő, mikor egy gyerek nekiáll hisztizni, vergődik, nem érdekli onnantól semmi. Az ilyesmi hisztikről le lehet nevelni?

Szeretném, ha legalább annyira értelmes gyereket tudnék belőle faragni, hogy érezze a dolgol súlyát, kicsit vegye észre magát, és ha megkérdezem tőle, mi a baj, akkor nem vergődik tovább, hanem elmondja, és megoldjuk együtt. Az is függhet neveléstől, hogy egy adott szituban hogy viselkedik? Ne bambuljon el, ne csináljon hülyeségeket, ne rohanjon el, ne verekedjen, maradjom nyugodt, ne legyen hiperaktív?

Jó lenne, ha nem egy idegesítő bambagyerek lenne.

Tudom, nem ez a megfelelő hozzáállás, de nem tudok mit csinálni, nem akarok gyereket, vagyis kicsit igen, de ha olyan lenne, mint amiket tapasztaltam, és ezen nem lehetne változtatni, lehet, hogy belebolondulnék.

2017. okt. 29. 05:45
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Ne vállalj más kedvéért!

Nem, nem csak nevelés kérdése.

Öröklött habitus, temperamentum és intelligencia.

Valamint nagyon sokszor az "idegesítő" viselkedés az idegrendszeri éretlenség tünete, amiről szintén nem tehet.

Ezen pedig csak hosszú fejlesztéssel lehet javítani, rengeteg türelmet és elfogadást igényel.

2017. okt. 29. 05:53
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Az "idegesírő" viselkedés (hiszti, dackorszak) teljesen normális, része az egészséges személyiségfejlődésnek. Nem lehet kikerülni, elnyomni. Egy 1-2 éves gyerekkel meg nem fogsz tudni észérvekkel diskurálni, ha fejreállsz sem.

Viszont a saját gyerekedé nem idegesítő általában annyira mint másé. De ezt nem lehet előre megmondani, hogy te hogy fogod érezni.

2017. okt. 29. 06:04
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Van olyan, amelyik nem bőg, pl. az enyém, ilyen személyiség, nem kell rögtön elhatározni, hogy milyen gyereked lesz, én se számítottam rá, hogy ennyire nyugis lesz, mi sokkal idegbetegebbek vagyunk az apjával.
2017. okt. 29. 06:33
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Ne vállalj így gyereket!

Te nem akarod. Viszont 0-24-ben te leszel vele, főleg ha egyszer szétmentek a férjeddel. Mindenki csak szenvedni fog.

Főleg a gyerek.

Lehet őket sok mindenre nevelni. De egy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekhez egy türelmes, nyugodt, odaadó szülő kell. Nem egy olyan, aki agyfazst kap öt perc kiabálástól.

2017. okt. 29. 06:35
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Hogy gondoltad hogy a te gyereked azonnal érett idegrendszerrel születik, ha még a tiéd sem az? Az életkori hisztit, dackorszakot te sehogy nem tudod neveléssel kiiktatni. Nyugi, elmúlik magától, utána nevelheted.

De neked inkább javaslok egy szép szobanövényt, mert ha kicsit is akaratosabb gyereked lesz tiszta idegroncs leszel.

2017. okt. 29. 07:13
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Nyugodtan vállalj gyereket! Én is igy voltam más gyerekekkel, a saját az egészen más. Más gyerekét sokszor ki nem állhatom.
2017. okt. 29. 07:58
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

Ugye csecsemőkorban nincs más eszköze, mint a hangja. (Ami egyes kutatók szerint azért is kell, mert az agya elég nagy a tüdejéhez viszonyítva, így több oxigént kap.:)) Ezen nem tudom, mit tudnál nevelni.

Aztán 1-2 éves kortól jöhet a hiszti, aminek mennyisége és ereje meg tényleg személyiség kérdése, vannak gyerekek, akiknek használ a magyarázat, ölelgetés, ígéretek meg fenyegetés és van, aki ezeket a saját üvöltésétől meg sem hallja - és mindegyik eset normális. Olvass utána a dackorszaknak, mik az okai és ki mit ajánl rá.

Tapasztalatom szerint kb. 4 évesen tudnak már arra figyelni huzamosabb ideig - azaz pár perc, amíg el nem felejti - hogy halkabban legyenek, mert pl. a kistestvérük alszik. De nagyon sok függ attól, milyennek születik a gyerek - a hangereje, a kitartása... és a hiperaktivitás is egy veleszületett dolog, így szerencse és nem nevelés kérdése (ugyanúgy, mint pl. a lisztérzékenység).

2017. okt. 29. 07:59
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Mielőtt megszületett az első gyerekem ki nem állhattam őket! Ugyanígy éreztem mint te! De ha a sajátodról van szó az teljesen más! Attól a naptól fogva hogy megtudod terhes vagy csak aggódsz hogy minden rendben legyen és a kezedbe tarthasd a babád! Hidd el. 3 kicsi gyerekem van van amelyik ordít van amelyik sír van amikor nem és van amikor mind a három egyszerre! Fel se veszem. A mielőbbi megoldást keresem a bajra és kész... de ehhez agyilag fel kell nőni.. Hozzáteszem más gyerekei ugyanúgy tudnak idegesíteni mint régen de ezen hamar túlteszi magát az ember...
2017. okt. 29. 08:29
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Nem, nem lehet ilyen gyereket nevelni amit itt leírsz.

Te azt várnád el egy kisgyerektől, hogy felnőtt módjára gondolkodjon és viselkedjen. Ez lehetetlen, nem fog a tőled elvárt tökéletes módon viselkedni ha a fejed tetejére állsz se. Így inkább ne vállalj gyereket!

Egy 1,5 évesnek magyarázhatod órákig, hogy ne hisztizzen, ne vágja földhöz magát a boltba, nem fogja érdekelni, nem fogja észrevenni magát, egyszerűen mert még kicsi, nem elég érett hozzá. Ez az érettség minden gyereknél máskor jön el.

2017. okt. 29. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarsz gyereket, ne szülj és pont!

Hagyd el a párodat, ha neki olyan nagyon fontos egy utód, de te ne tedd tönkre a gyerekedet.

Én sem akarok és nem is fogok szülni, a páromnak megmondtam, hogy vagy elfogadja, vagy ne is gabalyodjunk jobban össze.

2017. okt. 30. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!