Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért szül valaki 6-7 gyereket...

Miért szül valaki 6-7 gyereket ha szegénység van?

Figyelt kérdés

2 ilyen család is van itt a környéken. Az egyik átlagosan él. A másik család elég nagy szegénységbe, 3 szoba 9 embernek stb. Mind a 2 család vallásos... gondolom ez is közrejátszik. De miért? Mi értelme? A gyerekek 1 fagyit nem kaphatnak soha mert akkor mind a 7-nek kell és az sok pénz.

Az oviba/suliba olyan ruhákba járnak amit otthonra nem adnék rá. Minden adománynál sorbanállnak. Folyton panaszkodik, hogy most cipőt kell venni, most nasrágot most ezt vagy azt, de ezek teljesen természetes dolgok szerintem.

Ismertek ilyeneket? A vallás tiltja a védekezést?

2017. okt. 24. 10:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem szimplán tudatlanság, butaság.
2017. okt. 24. 10:18
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Igen, a vallás tiltja a védekezést. Igaz, azt is mondja, hogy szexelni csak gyereknemzés céljából szabad.

Sok szegény családban nincs pénz se tablettára, se gumira, se abortuszra, dugni viszont ingyen lehet. Ez már épp elég ahhoz, hogy 6 gyerek szülessen a semmire.

2017. okt. 24. 10:19
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem ismerem a katolikus egyház hivatalos álláspontját a védekezés különböző formáival kapcsolatban, de erősen vitatott a kérdés. Csak a legelvakultabb hívők utasítják el a védekezést, mint ahogy a házasság előtti önmegtartóztatást is nagyon kevesen tudják/akarják megvalósítani.
2017. okt. 24. 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
20%

"3 szoba 9 embernek stb. "

Idáig olvastam a hülyeségeidet. Miért akkora baj az, ha nincs minden gyereknek külön szobája ??? Én is tesómmal vagyok együtt, előtte külön voltam, de az nagyon rossz volt. Unokatesóim hárman vannak egy szobában és nekik is nagyon megfelel így.

Az is nagy hülyeség, hogy a vállás szerint csak gyerekáldás célja lehet a szex. Aki ilyet mond, annak nem sok köze van a valláshoz.

Ritkán szólok hozzá ebben a kategóriában, akkoris csak a kamasz témához, mivel én is az vagyok. De elnézve a legtöbb itteni nő színvonalát, nem is fogom gyakrabban olvasni ezt a kategóriát. Buták és bunkók gyülekezete. Semmi közötök más családokhoz. Inkább a sajat családotokkal foglalkozzatok. Megy a nyavajgás, hogy alig marad időtök a gyerek mellett, miért nem segít többet a férj, erre itt cseszitek el az időt ehhez hasonló "értelmes" kérdésekre. Pontosabban mondva rosszindulatú fröcsögésekre.

2017. okt. 24. 10:32
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Én ismerek ilyen családot, ott kicsit több mint 7 év alatt 6 gyermek született. Valahol középtájban (úgy a 3. vagy 4. gyermek után) az anyuka teljes kimerültség miatt kórházba került, semmi baja nem volt, csak épp nem tudott lábra állni, napokig kapta az infúziót.

Ők is mélyen hívők, nem védekeznek, az anyuka próbálja figyelni a ciklusait, és a termékeny napjain valahogy kibújni a házastársi kötelezettségek alól, de mint látjuk, a naptármódszer nem igazán megbízható.

Ők viszonylag elviselhető anyagi körülmények között élnek, hiányt nem szenvednek semmiben, viszont új dolgokra nem igazán telik. A gyerekek egymás agyonhordott ruháiban járnak, sokszor úgy néznek ki, mintha a kutya szájából húzták volna ki őket.

Óriási náluk a káosz, az anyuka van velük egész nap, az apuka hajnaltól éjszakáig dolgozik. Napirendjük nincs, akkor esznek, amikor eszükbe jut vagy amikor nagy nehezen estére elkészül az ebéd. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy nincs náluk alvásidő, egyik másik néha eldől (akár lent a földön játék közben), és alszik egyet.

Az aktuális pici babát pedig beteszik a kiságyba a legtávolabbi szobában, megetetik, aztán rácsukják az ajtót. Ennyi gyerek már olyan zsivajjal van, hogy nem lehet hallani a kisbaba hangját sem.

Az anyuka néha felsikít, amikor az éppen mászótudományát gyakorló kisovis az emeletes ágyról átmászik a szekrény tetejére, és a szekrényajtón leereszkedve próbál földet érni. Az anyuka is bevallja, egyáltalán nem tudja szemmel tartani az egyes gyerekeket.

A nagyobb mér beszélő ovisok beszédét nem lehet érteni, sosincs csendes beszélgetés vagy meseolvasás, abban a házban folyton kiabálás van, a gyerekek egymást próbálják túlharsogni.

Számomra elképesztő állapotok ezek...csak azért, mert ha isten adja, örülni kell neki.

A legnagyobb most elsős sulis, utána sorban 3 ovis fiú, egy bölcsis kislány, és egy pár hónapos baba van.

2017. okt. 24. 10:33
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Mindenkinek annyit kellene vàllalni, amennyit tisztességesen fel tud nevelni.
2017. okt. 24. 10:46
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
4-es! Miért szólsz bele a felnőttek dolgába? Biztos nagyon okos kamasznak hiszed magad. Csak még az ég világon nem tudsz semmit arról, hogy milyen fenntartani egy családot....
2017. okt. 24. 11:31
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Abban igaza van a 4-nek, hogy halvány lila gőzötök sincs a vallás (gondolom, a katolikusra gondoltok) álláspontjáról, az ugyanis nem igaz, hogy csak gyereknemzés céljából támogatja a szexet. Ezt csak a funkcionális analfabéták szeretik mindenhová odaböfögni, mert valahol hallották, de arra lusták, hogy utánanézzenek pl.a katekizmusban.
2017. okt. 24. 12:32
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Kedves négyes! A mindenkinek saját szoba és a három fő/szoba között nagy a különbség :) Nálam ez már az a kategória, amibe én nem vállalnék gyereket. Nálunk mind a két gyereknek van külön szobája és még így is van egy üres szobánk. Persze ha pl 2 testvér osztozik egy szobán, abba én alapvetően semmi kivetnivalót nem találok. :)
2017. okt. 24. 14:01
 10/12 anonim ***** válasza:
33%

Attól még lehetnek boldogak , hogy 3 szobában kilebcen laknak. Egyébként az Egyház nem csak gyermeknemzésre támogatha a nemi életet. Szerintem ha így boldogok akkor nem kell beleszólni az életükbd.

És igen én is kamasz vagyok.

2017. okt. 24. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!