Ti engeditek, hogy pisztollyal fegyverekkel játszon a gyereketek?

4 éves most jön elő a harcolós korszak, imádja a kalózos csatákat lego duploval :)
Valahogy sosem jött elő, hogy ő pisztolyt szeretne. Ebéd után vettünk neki egy kispisztolyt amit vihet az oviba, szinte minden kis barátjának van. Kapott egy Nerf szivacslövő fegyvert ezekkrk aludt el

Mielőtt az első fiam megszületett, voltak olyan elgondolásaim, hogy nem játszhat majd fegyverrel. Aztán persze kapott kis kardot, aztán pisztolyt, puskát, miegymást, és rá kellett jönnöm, hogy ebben semmi rossz nincs, ez csak játék, egy kicsi gyerek pedig nem a másik tényleges elpusztítását látja ebben, hanem az izgalmat, kalandot. Közben megismertem a férjem (a nagynak nem ő a vér szerinti apja), aki meg fegyvermániás, jár airsoftozni, tele a lakás apa "játékfegyvereivel" (természetesen elzárva, a gyerekek nem férnek hozzá), a férjem meg már egészen kicsi korától mindig ilyenekkel játszott, aztán tessék, felnőtt korára sem nőtte ki, csak drágább fegyverekkel játszik, mint gyerekként :D De nem lett belőle egy agresszív állat, sőt, az egyik legjószívűbb ember, akit ismerek.
A kisebbik fiam 20 hónapos, ő még nem játszik lövöldözőset, nála az autómánia tombol éppen, de ha szeretne, ő is kap majd játékfegyvert.
Ha meg egy gyereket tényleg érdekel a lövöldözés, akkor meg lehet neki tanítani, hogyan lehet ezt mások számára veszélytelen módon űzni, pl. sportlövészet, paintball, airsoft, stb. Nyilván amíg kicsi, addig nem tudja ezeket kipróbálni, de nem baj, ha tud róla, hogy lehet ezt komolyan is csinálni, sportból, hobbiból, sőt, versenyszerűen is, ha tényleg érdekli. Ha meg nem, akkor úgyis kinövi.

Bakker, nekem is volt tapadókorongos pisztolyom anno, nem is egy, ráadásul nőnemű vagyok. Sosem lövöldöztem vele járókelőkre... :) Sőt, Apukám még íjat is csinált nekem, hozzá nádból nyílvesszőket, azzal sem "fenyegettem" senkit. Csúzlim is volt, tucatnyi az évek alatt, azokkal sem emberekre lövöldöztem. Sorolhatnám. Hát, elég fiús dolgok érdekeltek, na. Lényeg, hogy ha már elég nagy a gyerek hozzá, hogy értse, hogy ezekkel nem egymásra célzunk, akkor miért ne lehetne neki...
28/N

Kedves #19: Hol látod az én válaszomban a drámát, most őszintén? Egy vicces sztorit írtam le, az lett volna a lényeg.
Az a dráma, hogy a fiamnak nem volt rá igénye? Mert kötelező, hogy egy fiúnak legyen? Őt az autók érdekelték, meg a Power Rangers. Ma már 25 éves, önálló felnőtt ember, aki tökéletesen megállja a helyét az életben, és nem f*sa össze magát a Star Warstól sem.
Az, hogy páromnak tiltotta az anyósa, a szememben érthető: gyerekként élte át a II. világháborút, fiatalasszonyként kicsi gyerekkel '56-ot: elhiszem, hogy rossz emlékeket keltett benne még fikció szintjén is a lövöldözés. De a rántott húsból rágott pisztoly szerintem poén. Ja! Nem félős, sosem volt az. (#18. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!