Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted rendben van, ha a...

Szerinted rendben van, ha a nevelőnő befogja a gyerek száját?

Figyelt kérdés

Elkezdte velem játszani otthon random pillanatokban ezt.

"Css, csendben, halkan, a gyerekek alszanak" és befogja a számat erősen, határozottan, de nem durván.

Korábban sosem csinált ilyet, alig beszél, ezért tutti, hogy sokszor hallotta már ezt a mondatot, hogy megmaradt. Mesében ilyet biztosan nem lát, én sem fogtam be soha a száját.

2017. okt. 22. 07:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem az nincs rendben, hogy mennyire elszaladt a ló igen sok anyukával manapság.
2017. okt. 22. 13:27
 12/18 A kérdező kommentje:

Ugyanazt a mondatot ismételgeti, más gyerekekre utalva. Ha csak egyszer fordult elő, akkor is mély nyomot hagyott benne, hisz már több, mint 2 hete ez megy.

Egyébként snis, és nem, itthon sem fogom be a száját, nem ez a nevelés, hanem elmondja az ember 50x is, mit vár tőle, és megmutatja, hogy kell helyesen, nem pedig befogja a száját, ha zavarja.

Megnézném mit szólna itt pár felháborodott, hogyha egy nagyobb erősebb ember befogná a szájukat.

2017. okt. 22. 17:06
 13/18 anonim ***** válasza:
54%
Biztos, hogy a nevelőnő csinálta? Mert én azt is eltudom képzelni, hogy esetleg a gyerekek játszottak ilyesmit. De ha még a nevelő is csinálta, akkor sem lenne gond. Ezzel egyszerűen nem árt.
2017. okt. 22. 17:07
 14/18 anonim ***** válasza:
72%
Azért ne keverjük már a dolgokat, kérdező. Egy gyerek az nem kis felnőtt, egy felnőttnek nyilván ne, fogja be senki a száját. Ha nevelőnőről beszélsz, akkor nyilván bolcsoderol van szó, ahol 3 év alattiak a gyerekek. A többség hamarabb fogja fel, ha valamit megmutatnak, mintha elmondjak ugyanazt. Az is esélyes, hogy valaki, akire minimum 7 egerek van bízva, nem fogja egymás után 50szer elmondani ugyanazt -szomorú, hogy te ennyiszer elismetled, és a gyereked nem fogja fel- hanem keres valami más módszert, ami működik. Amúgy anno az én gyerekem egyszer úgy jött haza a bolcsibol, hogy közölte, a gondozono nem adott neki ebédet. Másnap kiderult, hogy valóban, nem kapott ebédet, mert olyan volt, amiről tudtak, hogy nem szereti és ahelyett az uzsonnabol adtak neki. Nem kell mindent elhinni, amit egy pici gyerek mond
2017. okt. 22. 18:14
 15/18 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, az azért nem ugyanaz, hogy otthon milyen módsterekkel neveled a gyerekedet, és hogy a bölcsiben mit tehetnek a kisgyermeknevelők. Tudod, ha rád lenne bízva 17 gyerek, és ebből egy miatt nem tudna aludni az összes többi, akkor se időd, se lehetőséged nem lenne 50x elmagyarázni hogy maradjon csöndben. Ha háromszor rászólnak a nénik, többször nem figyelmeztetik, ez van. Mivel sni-s, gondolom jobban megijedt a kislányod. Ezért is segítened kell megtanítani hogy alvásidőben csöndben kell lenni, különben bünti lesz.
2017. okt. 22. 19:52
 16/18 A kérdező kommentje:

Különben bünti lesz? Teljesen abszurd volt, hogy feltettem itt a kérdést, látszik a szint.

Amúgy elmesélem holnap a bölcsiben a lányom új játékát, és majd megfigyelem a reakciót. Az mindent elárul. Számonkérni nem fogom, ennyiből is érteni fogják, hogy észreveszem mit csinálnak, akkor is, ha a gyerek nem beszél. (Egyébként nem igazán beszél, csak echolál, ezért is furcsa a hosszú,teljes,ismétlődő mondat tőle)

Az a nemnormális, aki erőszakkal próbálja a gyereket rávenni a helyes viselkedésre.

Semmilyen gondolkozó lényt sem szabad erőszakkal rávenni arra, amit akarunk, pláne akkor nem, ha védekezésre képtelen. Pl én a kutyába sem rugok bele, hogy menjen oddébb, vagy nem csapok rá, ha zavar az ugrálása, de a száját sem fogom be, ha zavar az ugatása. Pedig az "csak" egy kutya, nem egy gyerek.

Én suttogok a gyerekemhez, a saját szám elé teszem az ujjam, csitítom, ha azt akarom, hogy csendben maradjon vagy suttogjon. Ha nagyon nem megy valami, kiemelem a helyzetből vagy elterelem a figyelmèt.

Ha rajtam múlna 6 gyerek altatása, akkor lefektetném őket, a nem alvó gyerekekkel pedig nagyon csendben suttogva játszanék, vagy mesélnék nekik, miközben fekszenek.

Egyébként nem hazudik a gyerekem és a tiéd sem tette. Azért, mert egyrédzt túl picik a hazugsághoz, másrészt a te gyereked valóban nem kapott ebédet, csak uzsonnát.

Szerintem nem volt rendben, hogy nem kínálták meg, mikor mindenki más elé elétették az ételt, ha velem fordult volna elő, hogy helyettem döntenek, én is megjegyeztem volna. Úgy élte meg a kicsi, hogy mindenki kapott csak ő nem. Ez rossz.

Az én gyerekem is alig eszik valamit, de mindig eléteszik az aktuális ebédet. Egyrészt azért, mert ki van fizetve, másrészt azért, mert néha vannak jónapjai, és megeszik két falatot abból, amit amúgy nem utál. Lehet, hogy 2 hónap alatt csak egyszer eszi meg a fasírtot, de az is eredmény, amiért lehet dicsérni.

2017. okt. 23. 15:14
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos, en megkoszontem a gondozó nőnek, hogy nem próbálta a borsó főzeléket a gyereke tömni, amikor utálja és lazán vissza hányta volna. Hazudni valóban nem hazudik egy gyereklám 6 éves kor alatt, csak épp nem mond igazat - ez a konfabulacio, nem ártana tudnod róla.

Nem kicsit van baj az agyadban, ha a kutya rugdosasa és a gyerek szájnak befogasa azonos szintű probléma a számodra. A gondozónő Max annyit fog reagálni, hogy "igen, Pannika az istennek se érti meg, hogy maradjon csöndben, ha a többi gyerek alszik, gondoltam ha a szájara teszem a kezem, felfogja" .

Vedd ki a gyereket a bölcsibol és máris meg van oldva a problémád

2017. okt. 23. 19:17
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én suttogok a gyerekemhez, a saját szám elé teszem az ujjam, csitítom, ha azt akarom, hogy csendben maradjon

És látod, nem működik, mert a gyerek nem tud csendben maradni. Úgyhogy a módszer nem működik. És igen, elképzelem hogy miközben dolgoznod kéne (igen, a gondozónők alvásidőben dokumentálnak és készítik elő a programokat) te még foglalkozol a nem alvó gyerekekkel is úgy hogy aki akar, tud aludni.

2017. okt. 23. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!