Hogyan térítenél észhez egy hisztis 4 évest?
Mostohagyerek, aki mostantól nálunk lakik. Egy elkényeztetett hisztigép.
Alig eszik meg valamit, válogat. Hiába mondasz neki valamit csinalja tovább.
Pl evésnél elé rakod a kaját és mész tovább hozod a többit stb mondja, hogy nem kell neki, mondod, hogy ok hagyja ott, de nem addig tolja még le nem esik vagy a tányér vagy a pohár vagy valami. Ha kéred, hogy mosson kezet, ne kapcsolja be a tvt stb mintha a falnak beszélnél.Ha elveszed tőle a távirányítót akkor megüt, megharap.
Volt már dolgom hisztikorszakossal, de nem ilyennel.
Nálunk is lehet ágyban reggelizni és minden nap van édesség. Vagy somlói, vagy dióstészta vagy túrórudi, vagy kakaóscsiga vagy akármi.
Ha csak ennyiről van szó, nem rontott el semmit az anyja szerintem, egyszerűen nehéz megszoknia a másik rendet a gyereknek, ami nálatok(azaz az új otthonában) van.
Le merném fogadni, hogyha egy más szabályokkal rendelkező háztartásba kerülnének a kisgyerekeid, nem tudnának egyből alkalmazkodni mondjuk ahhoz, hogy minden étkezés után fogat kell mosni és fogselymezni, vagy minden salátát és zöldköretet meg kell enni, vagy senki nem állhat fel az asztaltól, amíg esznek az emberek. Tutti szenvednének egy sort és ellenkeznének, mert nekik ki kell menni pisilni és eddig mindig kimehettek, most miért nem.
4 éves, az ovis rendet is hónapokba telik, míg megszokják, mert ott is más szabályok vannak, mint otthon.
Szépen idővel, következetességgel és sok sok magyarázattal kell hozzátokszoktatni, türelemmel Az én gyerekem mióta bölcsis, mindig kéri a szalvétát, pedig korábban a konyharuhába töröltük a kezünket, ha kellett.
Ugyanúgy a bölcsibe is vitt itthonról szokást, pl mi sosem alszunk zokniban, ő mindig leveszi alváshoz. Csak ő veszi le a zoknit, elfogadják bent, hogy így van.
Ha nem sérti a szabályaidat valami, azt engedd, a többi szabályhoz pedig magyarázz sokat és tartasd be őket, mert nálatok más rend van. Hozd fel példának az ovit, ott is más szabályok vannak.
Nekem egyre inkább az jön le, hogy kaptál egy rossz evő gyereket és bántja a hiúságodat, hogy nem eszi meg a főztödet. De javíts ki, ha tévedek.
Még azt sem értem, hogy eddig nem voltak köztetek ellentétek? Mióta ismeritek egymást? Láthatáson már biztosan találkoztatok korábban. Vagy láthatáson van nálatok? Mennyit van anyukánál a gyerek? Szerintem ezek fontos dolgok, ha tényleg meg akarod oldani a problémát.
Ha nem eszik felállítod az asztaltól, éhes marad, egy idő után megszokja a szabályokat, de nem szabad semmit eröltetni. Akkor lehet gond, ha apuka csak ilyenkor lép közbe, mert az ő gyereke nem maradhat éhen...de ez már a ti meccsetek a pároddal.
Nem csak az evés. Inkább, hogy mindenért dacol. 2-3-4 hetente egy hétvégét van az anyjánál. Most költöztünk nyáron össze a párommal.
A fő gond az agresszió. Hogyha valami nem úgy van ahogy azt ő elkepzelte akkor agresszív. Nálunk a gyerekek pakolnak maguk után, ő nem. Ő semmit nem. Csak a verekedés.
De tényleg, kérdező, válaszolj már normálisan a kérdésekre, ha segítséget szeretnél!
Miért vették el a gyereket az anyjától? Egyáltalán elvették? Nálatok lakik, vagy csak alkalmanként van ott?
Korábban milyen volt a kapcsolatod vele? Apukának milyen a hozzáállása?
Ahogy összeköltöztetek, egyből jött a kicsi is? Akkor ez így mindenkinek nehéz. Idő míg egy családdá csiszolódtok. Biztosan vannak ellentétek, de a kicsin látszik meg a legjobban és igazából az ő élete teljesen borult. Egy számára jóformán idegen nő akarja átvenni az anyja szerepét, ráadásul egykeként kapptt hirtelen 2 testvért akik persze nagyobbak, ügyesebbek. A leírásból nem derült ki te mit teszel érte, értékeled-e a dolgait vagy mindent elítélsz amit hozott magával. Én nem csodálom ha ellenségesen viselkedik.
Sajnos apukáról semmit nem írtál, így gondolom nem segít csak rádhagyja a dolgokat.
Szerintem egy gyerekpszichológust is felkereshetnétek.
De hisz leírta
"Ugyan azt a módszert próbálom nála is alkalmazni, inkább jutalmazva-dicsérve nevelni. Na nála ez nem jön be."
Miért támadjátok a kérdezőt?
Sokan vagyunk, sokfélét írtunk.
Még mindig azt mondom ne engedj a dacolásának.
De a legtisztább az lenne ha az apja leülne vele elbeszélgetni. Hátha ő jobban tud hatni rá
Az apjára hallgat. Ha ott van ő is én nem is szólok rá.
Ahogy ő se szól az enyémekre caak ha egyedül van velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!