Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan térítenél észhez egy...

Hogyan térítenél észhez egy hisztis 4 évest?

Figyelt kérdés

Mostohagyerek, aki mostantól nálunk lakik. Egy elkényeztetett hisztigép.

Alig eszik meg valamit, válogat. Hiába mondasz neki valamit csinalja tovább.

Pl evésnél elé rakod a kaját és mész tovább hozod a többit stb mondja, hogy nem kell neki, mondod, hogy ok hagyja ott, de nem addig tolja még le nem esik vagy a tányér vagy a pohár vagy valami. Ha kéred, hogy mosson kezet, ne kapcsolja be a tvt stb mintha a falnak beszélnél.Ha elveszed tőle a távirányítót akkor megüt, megharap.

Volt már dolgom hisztikorszakossal, de nem ilyennel.

2017. szept. 21. 19:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%
Talán kedvesen kellene vele foglalkozni, a mostoha szó elég undorító. Sajnálom szegényt. Nem tudom mi van az anyjával (apjával, mert ugye nem tudjuk ki vagy te), de ha meghalt/elhagyta, talán beleélhetnéd magad egy kicsit a helyébe..!! A te srácaid meg szinte kizárt, hogy bevették maguk közé..
2017. szept. 21. 21:53
 12/28 anonim ***** válasza:
74%

Most komolyan, nektek mi bajotok van?

Ha nem írja le h mostoha gyerek, akkor neki rontanátok h "te ne velted sz.rul eddig, viseld a következményét"

Értem én h rossz lehet annak a gyereknek, de lássuk be h az anyjától nem hiába vették el! Nem jellemző a magyar bíróságra/gyámhatóságra h elveszik az anyjától.

Itt egy dacos, főnökösködni vágyó 4-évesről van szó. Próbálkozik meddig mehet. És ha most engedsz neki, azt hiszi h bármit megtehet.

Fontos h a gyerek apja támogasson. H ő is erélyesen, keményen rápirítson. Főleg ha nem fogad neked szót!

Ne riadj vissza a büntitől se. Ha most nem teszed 5-10év múlva majd megkapod h "kuss nem vagy az anyám" akkor már késő lesz.

Tényleg nem csak a ti, de az ő érdeke is h ne engedj a dacolásának.

2017. szept. 21. 21:55
 13/28 anonim ***** válasza:
11%
Ugye neked nincs 4 éves gyereked? Azért vagy ilyen undok? Nekem van. És igen, néha hisztizik, van hogy rácsapok a kezére, rákiabálok, de legföbbször igenis megpróbálom megérteni, szeretettel közelítem meg az ő oldalát, a miértjét a viselkedésének. Attól, hogy gyerek, lehet ám emberszámba venni!! A tisztelet pedig ha nem kölcsönös, akkor a gyerek csak félni fog. Persze van akinek bőven elég ha szót fogad, érdekli is őt, hogy tiszteletből vagy félelemből teszi. Szomorú egyesek hozzá állása a gyerekneveléshez.
2017. szept. 21. 22:37
 14/28 anonim ***** válasza:
92%

#13 de te pici korától NEVELTED!

Nagyon nem mindegy, h kapsz egy 4 évest, akinek soha semmi nem jó, vagy már újszülött korától terelgeted a "helyes úton"

És ez a keresse az okát?

Miért löki le a tányért? Szerinted? Erre még az adott 4 éves sem tudja az okot.

Tegyük fel nem szereti azt az ételt. Akkor ezentúl csak süktkrumpli lesz hambival? Mert azt szereti? Mert akkor talán nem töri össze a tányért?

Hadjuk rá a gyerekre, járjunk a kedvében?

Szerinted ez nevelés?

Tény h nem vagyok egy "liberálisan" nevelő anya, ettől még nem fél tőlem a gyerekem.

De ha azt mondom h nem nézünk tv-t, és bekapcsolja, még nem fogom neki engedni h nézze. Azt meg végképp nem h megüssön/rúgjon/harapjon.

Tudom az okát. És?

A 4 éves nem fogja hagyni h ilyenkor majd megölelgesse a kérdező!

1 Neki ő "idegen"

2 dühös hogy nem az történik amit ő szeretne.

Egyszóval ezzel a pütyüli-mütyüli hozzáállással kb kitörölhetné a kérdező. Sőt még adja alá a lovat

2017. szept. 21. 23:08
 15/28 anonim ***** válasza:
74%

Hat nalam nem sokaig csinalhatna ezt

-ha megut visszakapja majd megkerdem h ugye fajt ?

Ha igen a valasz akkor elmondom bezony nekem is faj

Es ha nem akarja h neki fajjon akkor nem ut meg tobbet !

-Tv nincs nalunk igy erre nem felelek :-D

-Pontos tiszta szabalyok elmondva mind a harom gyereknek a kovetkezmenyekkel egyutt!

Ha teszem azt nem akar ebedelni akkor nincs gond ne egyen, de az tuti h a kovetkezo etkezesing nincs mas etel ! Erga vagy eszik vagy ehes marad - tapasztalatom szerint par alkalom es esznek :-)

-Kozolni h itt te vagy a "fonok" ergo nem lehet csak ugy barmit csinalni mert nem engeded meg

-ha olyan van nalam siman belefer egy pofon vagy seggre utes , vannak esetek mikor mas nem segit.

-Barmit szeretne elso az h kerdezz! Megbeszeljuk lehet nem lehet mikor lehet

-Aprosagokban kedvezni neki sokat dicserni megolelni ha jo volt!

- Ha rossz akkor nem ot hanem amit csinalt az minosisd es kerdezz ra mi lett volna a helyes lepes ? Mit tegyen maskor

Valahol a tekintely elvu es a liberalis neveles kozott vagyok es eddig minden gyerekkel mukodott a dolog

Egy nevelo szulo :-)

2017. szept. 22. 07:04
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Megnézném az apa fejèt, mikor nevelőanya lekever egyet a 4 éves frissen otthontváltott gyereknek, mert az nem kapcsolja ki a tévét, mikor mondja neki.

utolsó az erőszaktól leszámítva nem mond rosszakat, de visszaadni azt, amit egy 4 évestől kapsz kegyetlenség. Pláne úgy, hogy fájjon is neki. Ha belédharap egy kiborulás közben visszaharapod?

Ugyan azt kell csinálni, mint amit remélhetőleg eddig csináltál. Ha nem akar enni nem baj az. Ha látod, hogy lökdösi le a tányért, nem végignézed, hanem rászólsz, hogy nem szabad és elveszed a tányér kaját. Ha nem kapcsolja ki a tévét, odamész és kikapcsolod te. Ha nem megy fürdeni, levetkőzteted és berakod a kádba.

Nem a pofon fenék és kézrácsapásból fog megtanulni dolgokag, hanem a következetességből. Az erőszaktól max félni fog tőled és megtanulja, hogy az erősebb bármit megtehet a gyengébbel, ha odacsap.

Valahol elrontották itt az emberek. A rászólsz és a verés közötti állomások mintha nem is léteznének

2017. szept. 22. 08:08
 17/28 anonim ***** válasza:
49%
Hú de nem lennék itt pár ember gyereke. Hihetetlen milyen ostoba, és teljesen meg van róla győződve, hogy az úgy jó, ahogy ő csinálja. :(
2017. szept. 22. 08:26
 18/28 anonim ***** válasza:
17%

Te h csinálnád? Miért gondolod h a te

módszered jó?

De jó lehet a gyerekednek lenni. Ő a kiskirály. Én szeretnék cselédet ;)

2017. szept. 22. 08:42
 19/28 A kérdező kommentje:

Megpróbalok mindenre valaszolni. Szóval nő vagyok. Az én gyerekeim 5 és 6 évesek, tehát egy korosztály.

Ugyan azok a szabalyok vonatkoznak mind a háromra csak az enyémek betartják.

Mikor az anyjától haza jön akkor pár napig sokkal rosszabb, gondolom ő is buzdítja erre, de ha nem is azt sem mondja, hogy ne viselkedje így.

Megütni nem fogom, any enyemeket sem ütöttem soha és szófogadó kiegyensúlyozott gyerekek.

Így azért nehezebb, hogy pont a hisztikorszak közepén jött és az anyjánal mindent szabad. Ágyban enni, egész nap tvzni, pizzát és edességet enni minden nap stb. Szóval megértem én, hogy ő ezt szeretné itthon is, de ez egy 4 éves gyereknek de egy 34 éves felnőttnek sem egészséges.

2017. szept. 22. 08:53
 20/28 anonim ***** válasza:
71%

Értem a helyzetet, kérdező! Nem is írsz rosszakat, bár én a türelmet, megértést, melegen szerető, következetes példamutatást javasolnám...és nagyon fontos: ne felejtsd el, hogy a te gyermekeid sem 2 hónap alatt tanulták meg a szabályokat. Te NEVELTED őket, akik 5 éves korukra jól nevelt, békés, kiegyensúlyozott gyermekek lettek. Össze sem lehet hasonlítani velük azt a négyévest, akinek teljes mértékben elcseszték a nevelését...azaz nem nevelték, csak nőtt, mint a gomba. Ennek a kisgyermeknek az életében most kezdődik a NEVELÉS, feltehetően az lesz az értékrend, amelyet te átadsz neki. Egy négyéves még alakítható, csak hatalmas türelmere van szükség, és hónapok, talán évek kitartó munkájára.

Nagy feladatot vállaltál, kérdező! Ebbe sok anyukának beletörne a bicskája. Egy olyan gyermekkel kell iszonyatosan türelmesnek lenned, aki nem a tiéd. Úgy kell kezelned, mintha a tiéd lenne, máshogy nem fog menni.

Fontos lenne tudni, hogy miért vették el az anyától. Feltételezem, komoly bántalmazást (akár lelki, akár testi) kellett átélnie, hiszen ma ebben az országban csak nagyon nyomós indokkal vesznek el gyermeket az anyától.

Azt is megkockáztatom, hogy ennek a kisgyermeknek pszichológusra van szüksége.

2017. szept. 22. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!