Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinél mikor múlt el a hisztis...

Kinél mikor múlt el a hisztis korszak/dackorszak vagy lett jobb?

Figyelt kérdés
2,5 éves. Már nagyon várom mikor lesz az, amikor nem ordítással válaszol arra, ha valami nem tetszik vagy nem úgy alakul, ahogy ő szeretné vagy nem azonnal... Értitek gondolom. Bármikor bármiért megy a toporzékolás és hiszti. Úgy érzem, hogy jól kezelem. Nem engedek a hisztinek. Mindig mondom, hogy kérje szépen, mert azt jobban értem. Átölelem, megnyugtatom. De a hiszti mindig újra és újra előjön. Már azt sem tudom mióta tart... Végtelennek tűnik. Kinél mikor jött el a béke időszaka vagy az ahhoz hasonló állapot? :) Köszönöm!
2017. jan. 16. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy nem kor függvénye, hanem ha én sietnék, kapkodnék, ingerültebb vagyok, akkor végigtombol, hisztizik, de a semmin is. Ha le vagyok lassulva, nyugodt hangon mosolygosan kommentálok számára még negativat is, akkor is jol reagál.

Mert amugy ahogy ismerős 5 éves lányát elnézem, a dackorszak végtelennek tűnik...ovis korban hozzák haza az irígységet, utálkozást, beszólásokat..a bölcsis korszak hozzá képest még istenes is

2017. jan. 16. 18:24
 2/4 Én84 ***** válasza:

Valamilyen szinten egyet értek az 1.válaszolóval,de az én nyugodtságomra iszonyat sokszor immunis a 2 évesem.

Én is azt érzem következetes vagyok

1ször kérek

ha kell magyarázok

megint kérek

aztán figyelmeztetek.

Ha folytatja jön a "bünti,megvonás".

Mindig újrakezdi.

Nem tanul belőle,hanem jön a következő.

Persze az esetek döntő többségében kérés nélkül is csinálja vagy 1.szóra abbahagyja,amit nem szabad,de még így is rengeteg a hiszti.

Ujjé!!!!

4.50 óta fent van,most megy aludni,mert ...

Szóval kitartást.Én is várok,meg gyűjtöm be az okosságokat.

A nagyobbik gyerkőc pl sose volt hisztis!

2017. jan. 17. 08:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Tudjátok van benne igazatok, mert sokszor van összefüggés az én hangulatom és az ő hisztije között. De nem ez az egyetlen ok! Alapból egy nagyon hisztis . Pl. már reggel úgy ébred sokszor amikor kinyitja a szemét és rám néz, hogy " Aludjunk méééég!" hisztizve, mintha én ébresztettem volna fel. Na amikor így indul a nap, tudom, hogy minden baj lesz, semmi nem fog tetszeni neki! Szóval olyankor hiába vagyok én nyugodt és türelmes... semmire nem megyek vele. Kitartást mindenkinek! Nagyon nehéz sokszor :/
2017. jan. 17. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk most a sztrájkkorszak a kiborito.

Nem akar enni, nem akar bolcsi után átoltozni, a szomszedaim azt hiszik nincs kesztyuje a gyereknek.., utcán nem halad másfele megy, buszrol nem akar leszállni, a lépcsőházban sem jon, szomszedok azt hiszik nem akar hazajönni a gyerekem.., nem akar a furdőkádbol kijönni, kisagyban aludni, stb

Neked is kitartást!:)

2017. jan. 18. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!