Mikor kezdődött gyereketeknél az az igazán hisztis korszak?
2,5 évesen
Teljes önkívületi állapotba kerül,nem bírja abbahagyni a sírást.Bármit mondok vagy csinálok meg sem hallja/látja!
Ami bejön az az ölelés,szép szó,vígasztalás és a MEGÉRTÉS!!
"Tudom Kicsim,hogy nagyon szeretnéd azt az autót de sajnos nem lehet mindíg mindent megvenni"
Volt vagy 1 éves lányom,még menni se tudott,de ha valami nem úgy volt ahogy ő gondolta vagy nem hagytam neki pl a virágföldbe a homokozást akkor visítva csapkodta magát a földön...később ez csak rosszabb lett mert úgy földhöz vágta magát :S olyan 2 évesen az egyik ilyen eldobom magam akciója közbe a járólapba beverte a száját ami föl is hasadt és onnantól már fetrengés nélkül visított. Most 4 éves,annyira már nem visít hanem inkább "megsértődik" karba teszi a kezét és nem néz senkire nem szól senkihez nem megy sehova,de van amikor morogva szalad a szobájába és jó nagy lendülettel becsapja az ajtót és akkor őt hagyja békén mindenki.
Van még egy 1,5 éves fiam ő többnyire ha nem hát nem,de van amikor leül a földre és visítozik 1-1,5 percet.
2,5 éves kora után...most 3 éves...
Általában az elindulásoknál, ha sürgetem, vagy ha valamit egyedül akar megcsinálni, de nem sikerül, illetve a ruházkodás körül vannak a cirkuszok. Vagy megsértődik, vagy
elkezd nyavalyogni, és egész visításig megy a dolog...
Én maradok mellette, és kitárom a karom, hogy jöjjön hozzám. ha jön, akkor hamar megnyugszik, ha nem jón, akkor megy a dolog a visításig. Akkor sem hagyom ott, felveszem a pléhpofát, és várok, míg megnyugszik.
De azért volt már olyan is, hogy időre kellett mennünk, akkor vittem, úgy ahogy volt, pedig üvöltött, mint akivel nem tudom mit csináltak..., de aztán csak rádől a vállamra..:-))
Mikor vége, mindig megkérdem tőle, hogy most mi volt a baj? Akkor elmondja, ha nem volt egyértelmű a szitu...
én meg elmondom, hogy majd legközelebb, ha mérges, akkor előbb szóljon nekem, hátha együtt kitalálunk valamit..persze ilyen még nem volt egynelőre...
Az tuti, hogy az én gyerekemnél a magára hagyás, meg szobába beküldés nem jön be, próbáltam már..olyankor szó szerint összeomlik, már nem hisztizik, hanem zokog, hogy ne hagyjam magára...ez pedig az utolsó dolog, amit a gyerekemnek kívánnék, hogy azt érezze, hogy elhagyom...szóval én azt többet tuti nem csinálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!