4 éves gyereked kisergetned a fürdőbe pisilni, fogat mosni, mivel fel a pokoktol v ösztönözned, h legyen bátorsága egyedül menni?
Az én lányom 10 éves és fél a szellemktöl stb , és kisérnem kell a vécére, konyhaba mindenhova. Ha fél, kiserni kell, meg csak 4 eves az en lanyom sokkal nagyobb es megis fél. Kiskoraban batrabb volt. Ki fogja nöni, minden gyerek más ritmusban fejlödik.
Ha te félnél te is szenvednel.
En is biztattam a lanyom de egyelöre nem segitett semmit , nagyon idegesitö es farasztó folyton futni a vecere vele , vagy atöltözni , de ez van , senki nem igerte h könnyu lesz
Nekem volt egy hasonló időszakom szintén 4-5 éves koromban. Én magától a wc-től féltem, akkor láttam a Nicsak ki beszél című filmet és abban volt a klotyó manó. Onnantól kezdve rettegtem, de anyáék nem vették komolyan, nem kísértek ki. Egy idő után elkezdtem visszatartani a vizeletet, így sikerült összeszednem egy durva húgyhólyag fertőzést.
Úgyhogy igen, én mennék vele.
Igen kísérgetném és beszélgetnék vele arról hogy miért nem kell irreális dolgoktól félni. Illetve hogy mindenki fél, nem az a bátor aki nem, hanem aki legyőzi és annak ellenére is erőt tud venni magán.
Arról is beszélnék vele hogy mit tegyen/tehet ha szembesül azzal amitől fél, hogyan lehet kezelni és megoldani a szituációt stb. Megnyugtatnám hogy a szüleihez bármikor fordulhat ha esetleg nem sikerül mert segítünk.
Én nagyon félős gyerek voltam és mai napig rengeteg félelmem van. Jól esett volna ha így kezelnek a szüleim, de inkább csak rátettek egy lapáttal. Hülyének néztek, ijesztgettek, megaláztak. Szégyelltem elmondani nekik hogy mitől -félek, úgyhogy egy idő után csak magamban rettegtem a takaróm alatt éjszakákon át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!