18 hónapos kislányom utálja ha mosom a fogát és egyedül sem hajlandó mit csináljak? és enni sem hajlandó tanulni egyedül mit csináljak?
Mikor kezdted a fogmosást? Mindig volt vele gond, vagy korábban nem, vagy még eddig nem mostad?
Én korán kezdtem mosni, így megszokta, hogy rutin, kell. Voltak időszakok, mikor fogzott, és nem akarta, akkor úgy igazán nem lett megmosva, de rábeszéltem, hogy egy picit mégis. Mikor csak úgy nem akarta, akkor a következőket csináltuk: mi is fogat mostunk, mondtuk neki, hogy milyen jó, tiszta lett a fogunk, mi milyen ügyesek vagyunk, te is tudsz ilyen ügyes lenni? Vagy ő akarta megmosni az én fogam, akkor megegyeztünk, hogy ő az enyémet, de akkor én is az övét. Játékosan kell felfogni és mondani neki.
A másik, 13-14 hónaposan elcsente apa eletromos fogkeféjét és bekapcsolta, imádta. Úgyhogy kapott egyet, azóta azzal mossuk.
2 kanállal próbáltad etetni? Ennyi idősen már javába kéne legalább próbálkoznia egyedül enni, már 1 évesen is elvárás.
A fogmosást meg erőltesd rá mert muszáj, olyan nincs hogy nem hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!