Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan járjak el helyesen, ha...

Hogyan járjak el helyesen, ha verekszik a kislányom (2 éves múlt), mikor nem engedek neki valamit?

Figyelt kérdés
Eddig nem volt ilyen gond, de pár napja, lekever egy pofont, ha elenkezek vele, pl nem akar aludni, bejönni, mosakodni... Megfogom a kezét és mondom nem szabad, majd kérem adjon egy puszit, mert ez anyának fáj. De mostmár csíp, mar, nem csak csapkod. Mit tesztek? Hogy értessem meg vele, hogy ez nem helyes viselkedés? Nem hagyom rá, akkor sem engedek az akaratának, de hisztizik nagyon.
2010. máj. 26. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:

sajnos tanáccsal nem tudok szolgálni,mert az én 21 hónapos kislányom is ilyen sajnos,de ő nem engem meg az apukáját(persze néha minket is),hanem mindenki mást üt,karmol,harap,kinyújtja a nyelvét,lebutázza(nem tőlünk tanulta,hanem a szomszéd kislánytól).Már teljesen kétségbe vagyok esve én is,mert akármit csinálok nem hagyja abba,és már rettegek vele elmenni bárhova,mert ha lát valakit,egyszerre kiabálja,hogy buta néni,buta bácsi.Ha kartávolságba kerülnek hozzá,meg megüti őket,meg kinyújtja rájuk a nyelvét.Ugyhogy megértelek,és remélem küldenek hasznos választ.

Minden jót

2010. máj. 26. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:

tök normálisan viselkedik, ez a dackorszak. sajna túl kell esni rajta. (3éves a nagyobb)

természetesen ne hagyd, legyél nagyon következetes. ha nagyjelenetre készl, hagyd egy kicsit tombolni, nálunk az jött be,, hogy bevittem a szobájába örjöngeni. utána "megbeszéljük" a történteket. :)

Azt mondják az okosok, hogy hagyni kell őt is dönteni, pl. oké, még nem kell aludni, de akkor cserébe pakolj össze, még egyet játszunk és utána...stb. ebben benne van, hogy az ő akarata is érvényesül és természetesen a tied is, ami az ésszerű a babának.

kitartást! már csak 2-3év és vége! XDDDDDDDDDDDD

2010. máj. 26. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Kétféle módszert ajánlanék, döntsd el melyiket választod:

1., Büntetésekkel szabályozd. Ha legközelebb megüt, de csak ha erre irányuló mozdulatot is tesz, küld a sarokba, és hagyd magára legalább három percig. Nagy valószínűséggel ekkor tombolni fog, de ha lejárt az idő, beszéld meg vele, hogy miért büntetted meg, és meg kell, hogy értse.

Tanács: Semmiképp se üss vissza rá, még a kezére se.

2., Valószínűleg azért lehetett ilyen, mert úgy érzi, kevesebbet foglalkoznak vele. Ilyen korban természetesen azt szeretnék, ha egész nap vele lenne a szülő, nyílván ez megoldhatatlan, de mindenképp próbáld sok dícsérettel illetni, ha jót tett, próbálj vele többet foglalkozni.

Azért is szokták ezt csinálni, mert valamit nagyon akarnak, és ki szeretnék mutatni. Hozzátenném továbbá azt is, hogy a gyermek még rendkívül fiatal, nem tudja mi a helyes, és mi a helytelen, igazából csak olyan három éves korára fog ez megfogalmazódni benne.

Amiért csinálhatja ezt, az még az lehet, mert felméri, hogy hogy reagáltok ti, szülők, megnézi a tettei hatását.

Remélem valamennyit tudtam segíteni.

2010. máj. 26. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam csinálni, hogy felkapom, átviszem egy másik szobába, vagy a nappalira, leteszem az ágyra, kanapéra, és azt mondom neki, hogy itt ülsz, amíg meg nem nyugszol. Ott maradok mellette, de nem szólok hozzá, sokszor rá sem nézek. Nem megyek ki a látóteréből. Kiszakad abból a környezetből, amiben hisztizett (akkor is, ha ez csak egy másik szoba), ez egy kicsit eleve lehűti. Ha már nem bőg, nem csapkod, akkor megkérdezem, hogy megnyugodtál? és ha igent mond, akkor kérek tőle egy puszit (én csak akkor adok, ha már kaptam), megölelem, és játszunk vmit, amit nagyon szeret, és már helyre is állt a rend a következő balhéig. Kitartást, sok sikert!
2010. máj. 26. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ismerős a helyzet! Ikreim vannak,18 hónaposak és az egyik pont így viselkedik.Üti a tesóját és minket is!

Elég kétségbeejtő,mert mi sem igazán tudjuk,hogyan kezeljük a dolgot.

2010. máj. 26. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!