Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvagyok keseredve! 22honapos...

Elvagyok keseredve! 22honapos fiam allig beszél, csak pár szavat mond! Mikor fog már beszélni?

Figyelt kérdés
Ezeket mondja:papa,anya,tata,mama,traktor,kettö,cica kb ennyi.Ez még nagyon kevés,fiatalabb babák már mondatokban beszélnek,Ö miért nem?mindent mutogat,azt nagyon érti.De mindent tud mi micsoda.Ugy érzem tudna már beszélni,de nem akar?
2010. máj. 26. 12:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi,aranyossak vagytok:)
2010. máj. 29. 20:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 3 év 10 honaposan kezdett beszélni. Gondolhatod, hogy milyen pánikban voltam már. Jártunk minden hova kaptunk fejlesztést. Azt mondták nincs kedve beszélni. Nem hittem csak reménykedtem. Aztán egyik nap megszolalt és másnap már mondatott mondott. Ha nem velünk történik nem hiszem el. Azota 4 hónap telt el kb 20 mondokát, dalt tud, minden szint ismer és benem áll a szája otthon és ismerös környezetbe, de idegenekel még most sem beszél.
2010. máj. 29. 21:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Hát körülbelül itt tartunk mi is. És ráadásul, a nagyobbik (fiú) 15-16 hónaposan beszélt de csak a szavak első két betűjét és felírtam miket mond kb 200 szót mondott ilyen formán. (ami azért a héttől messze van)19 hónaposan már ilyen mondatokat mondott: Apa elment Dunába tütüvel.

Most találtam meg a naplót amibe feljegyeztem.

Úgyhogy fogalmam sincs, én is el vagyok keseredve. De elolvasok itt pár kommentet és elmúlik. Ez van, nem tudunk mit tenni.

2010. máj. 29. 22:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia, a kisfiam unokatestvére 3 éves koráig egyetlen szót sem szólt, csak nyögött meg mutogatott, aztán egyik napról a másikra összetett mondatokban kezdett beszélni, de gyönyörűen, el sem hittük. Ne aggódj, hamarosan be nem áll a szája. :)
2010. máj. 30. 12:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, a környezetemben volt gyerek, aki 4 évesen kezdett beszélni, de akkor hirtelen nagyon jól, és semmi baja, okos, értelmiségi emberke lett belőle.
2010. máj. 30. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!