Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért várnak nagyon sokan...

Miért várnak nagyon sokan segítséget kisgyermek mellé?

Figyelt kérdés

Anyagi, és nem anyagi segítségre is gondolok.

Annyian írnak, hogy nincs segítségem...

Nekem van 3 gyerekem, férjem, családi házunk, kutyáink, nyuszink, cicánk.

Mindent én csinálok a házban, és senki sem segít, semmilyen téren. Anyukám meglaht, a Nagyikhoz mi járunk segíteni, ovi szünetben még a Nővérem fiaira is szoktam vigyázni. Jut idő mindre, és mindenkire. Minden hétvégén az egyik nap elmegyünk valahová a gyerekekkel, minden nap főzök, stb. A gyermekeim még soha egy napot sem voltak nélkülem, nincs kire hagyni. Apával az esték maradnak a romantikázásra. Kettesben nem voltunk 5 éve sehol kikapcsolódni, csak a gyerekekkel. stb...

Ezzel nem magamat szeretném "fényezni", csak nem értem, miért van ez, hogy sokan "sírnak", hogy nincs segítségük.

2010. máj. 26. 11:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
te egy szuper nő vagy...
2010. máj. 26. 11:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 3 gyerekem van, de bizony el tudnám képzelni, hogy havonta egyszer Apával kettesben elmenjünk valahová...de sajnos erre nincs sok esély. Legalább a pici mindig velünk van, ha vásárlás, ha ügyintézés van. Én igényelném. Nálunk vannak mamák, még 60 évesek sincsenek, de a picit egyik sem vállalja el, másfél éves. Azt mondják, majd 2-3 éves kora körül.
2010. máj. 26. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is örülök, h te ennyire szuper vagy, én sajna nem.
2010. máj. 26. 12:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A te gyerekeid biztos csak esznek,meg alszanak. Ha nem akkor tényleg szuper anyuka vagy! Az enyém sajnos nagyon sokat nyűglődik,mert hasfájós. Szinte semmit nem tudok mellette csinálni,de nem azért mert nem akarok. Nekem nagyon is jól esik ha néha valaki segít,legalább addig még tudok pihenni. Lehet ha már nagyobb lesz,én sem szorulok majd segítségre.
2010. máj. 26. 12:14
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, egyáltalán nem vagyok szuper. Egy átlagos családanya vagyok, átlagos családdal.

Miért van ez, hogy mindenki ilyen elégedetlen mindennel?

2010. máj. 26. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Ezen a dolgon én is gyakran elgondolkodom. Bár nekem még csak 1 gyermekem van, de ő kitesz 3-at. :) Sok ismerősöm, szintén 1 gyerekkel, nem győz panaszkodni, hogy mennyi dolga, gondja van, segítség híján, még enni sem tud, na meg állandóan fáradt, és semmire sincs ereje. Hozzáteszem, nálunk csak az én szüleim élnek, de ők is messze laknak.

Nem arról van szó, hogy én mindent tökéletesen tudok, de még én érzem magam rosszul, hogy nem nyavalygok folyton.

Anyukám annak idején ugyanúgy volt, mint te, 3 gyerekkel, családi házban, állatokkal, kerttel, apu sokat dolgozott, mégis mindig mindenre volt idő.

Szerintem ez csak kényelmesség és szokás kérdése.

2010. máj. 26. 12:40
 7/12 anonim ***** válasza:
23%

Elégedetlen?! Én pl képzeld,nagyon örülnék már annak is,ha minden nap meg tudnék fürödni és mondjuk heti 2x a hajamat kimosni! Hú,ez biztos nagyon nagy luxus! Túl igényes vagyok,nem?! Nem feltétlen nehezebb az élet 3 gyerekkel,mint egyel! A nagyok tudnak segiteni,vagy játszani a kicsivel,már az is nagy segitség! És 1 gyerekre is kell fözni,annyi idöt vesz igénybe,mintha több személyre föznél! Örülj neki,hogy neked mindenre jut idöd,legyél magadra büszke!

És nem minden gyerek olyan,hogy elvan szépen,amig az anyja végzi a dolgát! Az enyém 4 hós koráig rettentö hasfájós volt,egész nap ölben volt,mert amúgy orditott. Akkor hogy jutott idöm bármire is szerinted?

2010. máj. 26. 12:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem ez sokszor csak szoktatás kérdése, és itt nem arra gondolok amit az előttem szóló is írt hogy nagyon hasfájós volt a babója. Viszont ismerek olyat akinek 1 gyermeke van és már egész picinek megmondta hogy nem tud mit csinálni a gyerektől. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha halad a munka jó ha nem akkor megvár, majd meglesz pár óra múlva. Pl mikor a kislányommal inkább kint homokozunk.

Én is úgy gondolom, hogy a nagyobbak el tudnak lenni a kicsivel, de ha nem akkor gondolom ügyesen tanítottad őket hogy egyedül is el legyenek, ez jó dolog szerintem. És ügyes is vagy hogy mindent rendben tudsz mellettük tartani, de akinek 1 gyermeke van annak 1 is annyi gond mint másnak 2 vagy három, hiszen mindenkinek az nehéz ami éppen van.

Nem vagyok és siránkozós anyuka de néha annyira jó amikor anyósom elviszi sétálni a lányomat és magamra jut egy kis idő,

2010. máj. 26. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű, mert kell! hogy ne őröljek meg a mókuskeréktől, hogy legyen idő magamra, hogy pihenhessek, hogy kizökkenjek. Nekem van segítségem, és a legnagyobb örömmel vigyáznak a fiamra, akkor meg hülye lennék nem kihasználni! Én nem az a típus vagyok mint te, valószínűleg nem bírnám.
2010. máj. 26. 14:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez meg milyen kérdés!!!!!!!?????? Mert szükségük van rá....akár, mert fáradtak, kimerültek, hasfájós-rosszul alvó-rosszul evő-sírós a gyerek, iskolába járnak még, rosszabb esetben dolgozniuk is kell, egyedül nevelik a gyereket....soroljam még?

(szerencsére egyiket sem tapasztaltam/tapasztalom, de teljesen megértem azokat, akik szívesen vennék a segítséget, de nincs....)

2010. máj. 26. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!