Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi alapján kapják a picik a...

Mi alapján kapják a picik a jelet az oviban?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy választják a szülők, vagy úgymond "kiosszák"? És ha választani lehet, akkor megadják, hogy miből lehet szemezgetni, vagy a szülő találja ki? Még valami: ez mikor történik, amikor felvették, vagy az első szülőin? A kislányom most fog oviba menni, és már előre kiváncsi vagyok, de az óvodavezetőt nem akarom előre ilyesmivel nyaggatni, mielőtt teljesen hülyének néz...:))))
2010. máj. 25. 23:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol más :)

Nálam sorsolás volt.

Bátyámnál szabadon választott.

Nővéremnél az ovónők választották ki annak megfelelően, hogy melyik illik a gyerek személyiségéhez :)

2010. máj. 25. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk osztják, lányom bánatára. Holdacska lett, attól akkor éppen félt pechére, bár azóta nincs vele baja. Béka a kedvence, de nem azt kapta. És nem lehetett szólni vagy cserélni.
2010. máj. 25. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia: Nálunk megkérdezték az első szülőin, hogy ki mit szeretne és azok közül választhattunk amit ránk hagyott a ballagó csoport..nagy harc volt a jelekért:)) sok szülő között emiatt örök harag lett:)) nem értem miért..nem olyan fontos dolog ez szerintem de a gyerekeknek mégis az volt, a fiam kisautó lett, mindenki irigyelte..az a kisfiú meg amelyik zászló lett, két napig nem ment iskolába mert hisztizett emiatt és képtelenek voltak elvinni.:)) az anyósék ovijába, ott dada , ott mai napig már több mint harminc éve kressz jelek vannak, tehát behajtani tilos, állj elsöbség adás kötelező, útszűkület stb..a gyerekek nagyon hamar megtanúlják így a táblákat, nagyon jó ötletnek tartom és bevezetném mindenhol.
2010. máj. 25. 23:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
mikor én voltam óvodás, akkor osztották. 27 éve. :D
2010. máj. 25. 23:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyobbnál kettő közül lehetett választani: könyv vagy falevél? Lányom a könyvet választotta, 3 évig büszke volt, hogy ez a jele:)

A második lányom pedig hosszas variálás után kijelentette, hogy az ő jele lufi legyen. Az lett:) Addig az oviban ilyen jel még nem volt.

2010. máj. 26. 07:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én óvónő vagyok :)) Mi így szoktuk csinálni: Még a nyárn elmegyünk minden beíratott kisgyerek családjához egy kis látogatásra, hogy megismerjük a gyerket és a szülőket. Olyankor szoktuk vinni magunkkal az előre elkészített jeleket (mindig többet, mint ahány kisgyerek jönni fog). Általában nyaklánc-szerűen csináljuk meg, maga a jel egy körlapon van, az fel van fűzve egy szalagra. A gyerekek maguk választhatnak a jelek közül nekik tetszőt, (persze így, akihez hamarabb megyünk, több közül választhat) amit majd az oviba is hozhatnak.

Így nem szokott vita lenni abból, ki milyen jelet kap és a gyerekeknek is öröm, hogy maguk választhatnak.

Persze, ahány hely, annyi szokás. Van, ahol a testvérek ugyanazt a jelet kapják, a maradékot meg szétosztják maguk az óvónők. Van, ahol a szülők választanak az első szülőin. Nem hiszem, hogy bárhol is neked kellene kitalálnod, hogy mi legyen a kislányod jele :)

2010. máj. 26. 07:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk lehetett választani.Megmondta az óvónéni,hogy mikből lehet még választani.Mi a ceruzát választottuk mert nagyon szeret rajzolni a lányom.:)
2010. máj. 26. 09:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Reméltem eleinte, hogy mindenkinél saját választás volt, de a 23.47-es válasz után mégis lehet, hogy jobb, ha osztogatják...:)

Egyébként nem nagyon görcsölök rajta, - még ha ki is kéne találnom, lenne egy pár ötletem - csak az a fránya kiváncsiság (szerintem lelkesebb vagyok, mint a lányom, pedig nagyon várja).

Bár nem is biztos, hogy az osztogatás a legjobb megoldás, nem mintha sok beleszólásom lenne a rendszerbe, hisz - mint fentebb írtátok - ha pont olyat fog ki, amitől fél, az elég ciki... Egyébként neki direkt nem feszegetem a témát, hogy ne érje csalódás, örüljön szinte akárminek, bár ha meglátja, hogy másnak olyan van esetleg, aminek ő örült volna, lehet, hogy egy kissé csalódott lesz - mondjuk nagyobb gondunk egyikőnknek se legyen soha...:)

Azért is vagyok olyan izgatott, mert a jó régi rendszerben az én jelem - tessék röhögni - a fazék volt (nem tudom, milyen elmebeteg ötlete lehetett), és persze fővárosba jártam oviba, mégcsak nem is vmi nagyon elmaradott kis faluba...xD

2010. máj. 26. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!