Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviban kinevették a fiam,...

Oviban kinevették a fiam, hogy biciklizéshez vett sisakot (neki való, aranyos sisak). Ilyen ciki? Ovónő is mondta nem kell az. Biciklitúrázni voltak.

Figyelt kérdés
Mivel még kevesebb a gyerek, elvitték őket. Én mindig adok rá sisakot, bicajjal járunk oviba. Mindig veszi végülis magától. De ma reggel már nem volt hajlandó felvenni, merthogy ovónéni is elvette tőle, hogy nem kell és nevettek rajta.
2017. aug. 30. 13:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú de aljas ez az óvónőtől... szegény kisfiad.

Figyelj az az igazság, hogy ilyenek sajnos előfordulhatnak, de tenni kell rá. Lehet, hogy régen nem volt szokás a sisak, de mára már többször is bebizonyosodott, hogy életeket mentett. Főleg, hogy nőtt az autós forgalom is, nem olyan, mint 15-20 éve és sajnos némely türelmetlen és figyelmetlen autós akár a zebrán átkelőket is elgázolja. Pláne a gyereket, aki nehezebben észrevehető a gépjárműből, ha egy kis biciklin ül.

Kisfiad és Te is jól teszed, hogy rutinná alakítottátok a sisak viselését.

Az óvónő pedig magáról állította ki a szegénységit. Azért tapintatosan megkérdezném, hogy mi volt az oka. Lehet, hogy mivel a többieknek nem volt, nem akarta, hogy a fiad különcködjön, ezer pedagógia oka lehetett, csak az elv ugye, az a baj... hogy a jó példát cikizték ki.

2017. aug. 30. 14:46
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
Én elbeszélgetnék az óvónővel, hogy a saját gyerekét úgy veszélyezteti ahogy akarja, de a tiédre lesz szíves vigyázni. Nálunk el se viszik védőfelszerelés(sisak, térd és könyökvédő)nélkül biciklizni őket. Sőt, én úgy tudom kötelező is a sisak viselése. A vezető óvónőnél pedig panaszt tennék, nem csak a sisaklevétel miatt, hanem amiatt is, hogy hagyta hogy a többiek kinevessék őt. Nálunk az óvónők is vesznek sisakot hogy példát mutassanak.
2017. aug. 30. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Bár nem tudom, hogy hova mehettek az óvodával, és hányan; de ahogy én gondolom a "biciklitúrát", én biztos hogy nem engedtem volna az óvodáskorú gyerekem. Se sisakkal, se nélküle. Még egy túlkóros 7 évest se.

Egész más a szülővel kerékpárral járni a saját gyerekének.

2017. aug. 31. 23:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez a magyar szánalmas mentalitás...

Finnországban, a gyerekek és a felnőttek egyaránt viselnek sisakot bringázáskor, mivel kötelező. Sőt mi több, amikor kimennek az ovisok az udvarra (zárt udvar), még oda is fel kell venniük a láthatósági mellényt! És ez ott teljesen természetes, nincs benne semmi ciki.

2017. okt. 4. 13:03
 15/17 anonim ***** válasza:

13.`3

Szép okos finnek, hülye buta magyarok. Hurrá!

2017. okt. 4. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Már bocsi, de az óvónőtök szerintem retardált!!! A biztonsághoz hozzátartoznak ezek az eszközök és nem elvennie kéne tőle, hanem a többit is rávenni, hogy használja! Tehát: veszélybe sodorta a gyerek testi épségét és még meg is alázta a többi gyerek előtt!!! Azonnal panaszt kell tenned a vezetőség felé! Gondatlan veszélyeztetés, a gyermek jogainak megsértése, a gyermek indokolatlan megalázása és hitelrontás! És, ha a gyerek elesik a bringával és betörik a feje, akkor meg anya lesz a hibás,hogy nem gondoskodott a gyerek biztonságos közlekedéséről, plusz dekkolhattok a kórházban napokig, gipsz-csere pár naponta, táppénz és még sorolhatnám! Én azt se engedném egy ilyennek, hogy egy pohár vizet adjon a gyerekemnek, nemhogy elvigye bárhova is!
2018. jan. 13. 01:55
 17/17 anonim ***** válasza:
:(
2019. júl. 14. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!