Ha a lázas gyerek alszik akkor, fel kell ébreszteni vagy hagyni kell aludni?
Nem.
Nem kell eleve lázcsillapítót sem adni rutinszerűen, csak abban az esetben, ha a gyerek közérzete rossz, nyűgös, rosszul van.
Ha alszik, azt jelenti nyugalmi állapotban van, nyilván nem aludna, ha durván zavarná.
Lázcsillapítani ébren sem kell, max fájdalom csillapítani ha fáj valamie.
Alváskor meg pláne nem.
Mennyi idős? Ha kicsi, nehogy hagyd lázasan aludni!! Főleg éjjel ne! És ne takard be! Csókoltatom a nem kell lázat csillapítani hozzászólókat!
Saját példa: egy éves volt a nagyobbik gyerekem, hétvége, ügyeletre vittem be, 38 fok felett nem adtam lázcsillapítót, gomdoltam majd ott adnak valamit. Persze csak felírtak gyógyszert. Hazafele elaludt, beraktam a kiságyba. De nem voltam nyugodt, így kb fél óra múlva megnéztem, tűzforró volt. NEM TUDTAM
FELÉBRESZTENI. Közelebb volt a 40 fokhoz mint a 39-hez. Persze kórházat hívtam, jól leb.sztak, csavartam vizes törölközőbe. Amint lejebb ment, ordított. De addig cseréltem párszor a törölközőt, csak feküdt a kezemben. Durván 2 óra aaltt ment így fel a láza. A nagyokosoknak üzenem, akkor nem kell lázat csillapítani, ha a gyerek jól van. És nem a kisbaba, kisgyerek! Ezt írják mindenhol!!
Nekünk mindenhol azt mondták (háziorvos, védőnő, kórház), hogy ha tűzforró a gyerek, mikor alszik, akkor fel kell ébreszteni, és lázat kell csillapítani. Hisz a láz elnyomja a gyereket, persze, hogy alszik, ettől még baromi magasra felszökhet a láza alváskor, ami meg nagyon nagy bajhoz vezethet.
Szóval ébreszd fel és adj neki lázcsillapítót, mielőtt még nagyobb baja lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!