Mostohaanyák, ti hogy csináljátok?
Fordítsd meg a dolgot. Ha a te gyerekedet kéne elfogadnia a párodnak...
Mit éreznél akkor, ha a legjobb tudomásod szerint nevelt gyermeked viselkedése mégis kifogásolható? Mert vannak könnyebb és nehezebb esetek is a gyerekek közt.
Ezzel csak azt akarom mondani, legyél egy kicsit elnézőbb a kisfiúval! Ha az apukája nem, akkor beszélgess vele Te a tiszteletről.. Minél több időt lesz veled, annál jobban tudod majd formálni.
Az a baj, hogy nincs gyereked. Rád is ezerszer rádszóltak ám, mire megértetted, mit szabad és mit nem.
Téves elképzeléseid vannak, hogy milyennek kellene lennie, ahelyett, hogy azt szeretnéd, amilyen.
Ha ez párkapcsolat lenne, már szakítottál volna vele, de így csendben utálod, mert nem elég jó.
Szerintem menj több, idegen gyerek közé, hátha észreveszed, hogy a többi gyerek sem olyan, mint a fejedben élő kép.
Ha nem sikerül, inkább hagyd ott, tutti, hogy érzi, hogy nem elég jó neked. Ebből olyan komplexusa lesz az évek alatt, hogy tönkrevágja az életét.
Hát érdemleges választ, segítséget sajnos nem tudok adni, neharagudj.
Amit az élettől megtalunltam, h soha nem szabad hosszú távon tervezni egy olyan férfival, aki házas volt vagy gyereke van.
Szerintem jót tenne a több együtt töltött idő. Öt évesen még nincs elrontott nevelés, a gyerek formálható, és ha veletek él, akkor neked is könnyebb elfogadni a pótanyuka szerepet. Én itt inkább azt érzem a nagy gondnak, hogy nem találod a helyed a családi ranglétrán, oké, nyilván van apja meg anyja annak a gyereknek, és nem is kell átvenned a helyüket, de attól még nem leszel gonosz, hogy kvázi anyaként viselkedsz, ha nálatok a gyerek - hiszen akkor te töltöd be ezt a szerepet.
Szerintem érdemes lenne erről a pároddal beszélgetni, meglehet, még neki is könnyebb lenne, ha hétvégi apukaként nem marad egyedül a fegyelmezési gondokkal.
#7 vagyok még egyszer.
Az is fontos, hogy ha te tiltasz valamit és emiatt az apja is tiltja, akkor semmképp se téged hozzon fel indoknak, mert akkor te leszel a mumus.
Tehát pl. ne úgy fogalmazzon, hogy "Ne dobáld a díszpárnát, mert ... mérges lesz!" vagy "Mert ... azt mondta!"
Helyette mondjon reális indokot, még ha neki nem is fontos. Pl. "Ne dobáld, mert kibolyhosodik/nem arra való." vagy "Mert ... szereti azt a párnát és szomorú lenne, ha baja esne."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!