Segítség! Gombás a lányom láb körme. Mit lehet tenni vele és, hogy előzhető meg?
Figyelt kérdés
Sajnos még karácsony előtt vettük észre, de kiderült, hogy amit én köröm rendellenességnek néztem az valójában gomba volt. Látványra csak annyi hogy vastagabb volt a körme mint a többi. A gyanú meg azért is elkerült, mert szimetrikusan gombásodtak a körmei. Krémezgettük, de nem látok eredményt. Ennek 6 hónapja. Én mindig is úgy láttam, körömgombától megszabadulni nem lehet.Na de hát csak 2 éves a gyerek. Mire felnő elrohadnak a körmei? Ki tud tanácsot adni?És egyáltalán honnan kapta meg? Egy dolog igaz, a cipőket másoktól kapjuk, de kimosva. Lehet ez is ok?2010. máj. 22. 14:22
1/2 anonim válasza:
A védőnő,vagy a gyermek orvos el lát tanáccsal,csodálom hogy nem ott érdeklődsz.Egyébként minden napi dolog a gomba, gyerekek esetében is,elég ha megizzad a talpa mondjuk a zokni alatt a zárt cipőben, vagy még nem száradt meg a cipő és úgy veszi fel melegben. Canesten ez a krém gomba ellen nagyon jó,a gyógyszertárban vény nélkül is megkapod,kb 3-4hét amíg eltűnik a gomba.Nem szabad kenni más jellegű krémekkel, mert a gomba nedves,sötét helyen szaporodik,míg a világos száraz helyeken nem.Szandált használjatok, zoknit ne és használjátok a krémet.
2/2 anonim válasza:
Hát nagyon segíteni nem tudok, az én kisfiamnak is volt a lábkörmein (a két nagyon). Az orvos tanácsára esténként Canestennel kentem (1 hétig kentem, 1 hét kihagyás, 1 hétig megint kentem), és a lakásban zárt orrú cipőről áttértünk a szandálra, el is múlt neki nagyon hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!