Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem lesz baja a babámnak, ha...

Nem lesz baja a babámnak, ha nem alszik eleget?

Figyelt kérdés
13 hónapos kicsim, nagyon rossz alvó, szinte a születése óta. Éjjel rengetegszer ébred, enni kér, forgolódik, alig alszik vissza. Napközben is jó ha 1- max. 2 órát alszik több részletben. Úgy tudom ebben a korban még közel 10 órát kéne aludniuk egyhuzamban, de ez neki nagyon nincs meg
2017. júl. 19. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Nézd, minden baba és minden kisgyerek más. Míg más kisgyerek a családban aludt 13-14 órát egy nap, addig az én fiam aludt 10-11 órát, mert neki ennyi volt az elég.

Míg más gyerek a családban 3-4-5 évesen is aludt délután, addig az én fiam 3 éves kora után már nem igényelte a délutáni alvást.

Ha egyébként nem fáradt, megfelelően fejlődik, akkor neki ennyi az igénye.

Viszont azt azért megkérdezném, hogy mit eszik estére, mikor és mennyit? Lehet, hogy ha laktatóbb ételt kapna este, akkor nem ébredne már fel éjszaka. Meg a friss levegő is sokat segít. Jó, persze nem ilyen nagy melegben, de reggel, amikor még nincs meleg, és estefelé, amikor meg már nincs olyan meleg, akkor ha többet lennétek esetleg levegőn, lehet az is sokat segítene.

2017. júl. 19. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Ebben a korban (és igazából egész életében) nagy szüksége lenne a nyugodt alvásra szerintem. Itt nem 13-14 óráról beszélek, mert az lehet, hogy kevesebb az alvásigénye,hiszen tényleg minden gyerek más, de a nyugtalan alvás, rengeteg ébredés, forgolódás biztosan nem jó. Próbálnám megkeresni ennek az okát, mert biztosan van. Több, laktatóbb étel, több levegő, több mozgás stb.
2017. júl. 19. 19:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet kevesebb az alvásigénye, ezzel nincs baj ha nem nyűgös, de ha éjjel éhség miatt kell akkor a vacsorán kell változtatni.
2017. júl. 19. 19:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Rengeteget vagyunk friss levegőn, órákat, vagy egész nap. Elég rossz evő, este eszik egy kis főtt kaját aztán alváshoz iszik kb. 80-100 ml tápszert. Hiába hulla fáradt alig lehet elaltatni, szenved aztán meg felebred. Ezért persze egyre nyűgösebb :(
2017. júl. 19. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!