Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 évesnek helyes vagy helytele...

7 évesnek helyes vagy helytelen, ha azt mondom vese köve lesz ha nem iszik eleget?

Figyelt kérdés
2016. nov. 22. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
gőze nincs róla, mi az a vesekő, miért tartana tőle? Egyébként se biztos, hogy lesz; illetve simán kialakul bő folyadékfogyasztás mellett is.
2016. nov. 22. 20:44
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Ha fel tudja fogni, akkor helyes, egyébként meg felesleges.

Nálunk sem vált be semmi, se fenyegetés, se hegyi beszéd, egyszerűen semmi. A gyerek egyszerűen nem érzi, vagy figyelmen kívül hagyja, hogy szomjas. A suliban van délutánig, addig alig iszik.

Nekünk az vált be, hogy a telefonjára töltöttünk egy appot, talán valami water diet a neve? A lényeg, hogy időnként jelez, hogy ideje inni egy pohár vizet. Ettől rettentő fontosnak érzi magát, és tényleg nem is felejt el inni "annyiszor".

2016. nov. 22. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
ez szamara nem valami ijeszto mert fogalma sincs mi az...talan még kivancsi is lesz es juszt se iszik :) valami szamara szemleletesebb fenyitest valassz pl ha nem iszik szekrekedese lesz vagy ha nem iszik fajni fog a feje vagy nem nő nagyra stb
2016. nov. 22. 20:47
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem minden csak nem hatàsos!
2016. nov. 22. 20:48
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Nekem mindig azt mondták, hogy "el fog romlani a vesém". 21 éves vagyok, semmi baja a veséimnek, még mindig határozottan keveset iszok. Pont most voltam kivizsgáláson, makk egészséges vagyok.

Mostanra már a szüleim is felfogják, hogy ez van, nem vagyok szomjas, én csak ennyit iszok.

2016. nov. 22. 21:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Én nem csak annyit mondanék, hogy el fog romlani a veséd, hanem elmondanám, hogy konkrétan mivel jár a vesekő úgy, hogy értse.
2016. nov. 23. 09:00
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
5; a szomjusag erzet mar jelzes a szervezet reszerol hogy ki fogsz szaradni. tehat nem szabad megvarni mig jelez a szervezet hanem inni kell legalabb orankent...attop hogy nem vagy szomjas nem jelenti azt hogy nem volna szukseged a vizre...szamos eü problema visszavezetheto a csekely merteku vizfogyasztasra, talan most nem veszed eszre magadon, meg talan soha nem lesz smi bajod tole mint ahogy van aki 25 evig dohanyzik meg sem lesz rakos...de ha oda tudsz figyelni h kicsit tobbet igyal azzal nagyon jot teszel magadnak.
2016. nov. 23. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
#5-ös hát nem is 21 éves korodra lesz hatása hanem majd 50 60 évesen jönnek elő ezek a dolgok
2016. nov. 23. 10:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

10 éves koráig én nem ijesztgetném ilyesmivel. Inkább azt hangsúlyozom piciknek, hogy mi miért hasznos és jó.

Ellenben károsak a kisgyermekre ezek a "...mert különben jaj neked" típusú szülői fenyegetések.

2016. nov. 23. 20:04
 10/11 anonim ***** válasza:

...még annyit hozzáteszek, hogy egyes esetekben ELNAGYOLTAN érdemes lehet NÉHA értésére adni a kisgyermeknek a lehetséges veszélyt, de ne ültess el bennük félelmet.

Ami még belefér: "Nézz körül, mielőtt lelépsz a zebrára, különben elüthet az autó - de bízom benned, hogy odafigyelsz, és minden rendben lesz, meglátod! :)"

A víz kapcsán meg inkább azt hangsúlyozd, miért jó eleget inni vizet minden nap. Esetleg hozzáteszed néha, hogy beteg lehet az ember, ha nem iszik elég vizet, de hangsúlyozd, hogy szerinted vele minden rendben lesz, "biztos meg tudsz inni, kicsim, legalább egy kicsivel többet, mint tegnap".

2016. nov. 23. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!