Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet valami baja a babámnak...

Lehet valami baja a babámnak ha nem iszok eleget? 12 hetes

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen veszem rá magam az ivásra, sőt a vizet kifejezetten gyűlölöm inkább az üdítőket innám. Tudom, hogy muszaj innom és kezdem rávezetni magam. Voltam vérvételen a vizelet fajsúlyom alacsony elvileg az is ezt jelenti .. tobbet kéne inni
2015. jún. 24. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha már a vérvétel eredményed is rossz, akkor milyen válaszra vársz? Hogy nincs semmi baj, inkább ne igyál?

Nem akarok gonosz lenni, de te is tudod, hogy inni kell. Pont.

A babád minden vitamint elszív tőled, amire szüksége van, neki jó esetben semmi baja nem lesz, ha te kevesebbet iszol. Viszont magaddal jól kiszúrsz, hiszen, amit a baba elvon tőled, azt neked pótolnod kell. Nem hiszem, hogy csudajó lenne, ha esetleg még rosszabb lenne az eredményed. Te sem örülnél neki.

Ha a vizet nem szereted ízesítsd (én is sokszor ízesítettem pl. citrommal vagy szörpökkel).

2015. jún. 24. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, lehet.

Csak két banális példa:

- a megnövekedett igényű vérképzéshez is víz kell (el tudd látni a babát);

- a magzatvíz is naponta cserélődik, ehhez is víz kell.

2015. jún. 24. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, lehet. Ugyanis elég víz nélkül sűrűbb a véred. Így pedig a magzat verellatasa nem biztos, hogy tökéletes.

2,5-3 liter folyadék kellene.

Én is uditoket ittam terhesség előtt de nagyon fontos a sok víz, az üdítő nem tesz jót. Gyumolcslevet ihatsz de cukros az is, felesleges kilok és cukrok.

A vízre is rá lehet szokni. Mikor nagy meleg volt 4 literrel ittam meg pedig régen nem tudtam meginni, főleg nem ennyit.

2015. jún. 24. 10:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ha a felnőtteknél veseelégtelenséget okozhat, akkor biztos nem tesz jót.

Ha nincs baj a cukroddal, nyugodtan igyál gyümölcsleveket (higíthatod), egyébként meg lehet ám zöldségleveket is inni (paradicsom, cékla, répa), na meg teát (koffeinmentes pl. a gyümölcs, roiboos, citromfű), sőt jó ötlet lehet pl. a terhesvitamint vagy magnéziumot vagy vasat (ha szedsz ilyesmit) pezsgőtablettában szedni. És egyél minden nap egy levest vagy hígabb főzeléket.

ui: Szoptatáshoz majd még többet kell inni...

2015. jún. 24. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem csak azért és akkor kell elég folyadékot bevinni, ha terhes vagy. Eleve nagy szüksége van a szervezetnek rá, de most nem csak a saját szervezetednek, hanem a kis manónak, aki odabent van, és a magzatvízre is gondolni kell.

Én is gyűlölöm a csapvizet, csak akkor tudok leerőltetni belőle pár kortyot, ha egyáltalán nincs más lehetőség, de legalább egy citromkarika legyen benne. Igyál ásványvizet, ízesek is vannak (bodza, citrom, málna, stb), egyik-másik kifejezetten finomabb, mint némely üdítő!

2015. jún. 24. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Tudom, nem az én kérdésem, de pont ide passzol! Én terhesség előtt rettentő keveset ittam! Amint kiderült persze áttértem a napi 2-2,5 literre, kimérem magamnak reggel a vizet és estig el kell fogynia. A gondom kb 2-3 hete kezdődött! Eddig is émelyegtem és hánytam, most viszont csak akkor vagyok rosszul, ha iszom. Ha megiszom kb 2 dl vizet rögtön kijön belőlem (üdítőt nem szeretem, de kipróbáltam és azzal is ez a helyzet). Amíg nem iszom semmi bajom. Persze attól még mindig leküzdöm a 2-2,5 liter vizet, csak egész nap émelygek és koncentrálok, hogy minél kevesebb jöjjön vissza. Tök hülye helyzet! Volt valaki hasonlóban? Van javaslatotok?
2015. jún. 24. 11:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sosem voltam nagy ivó, még terhesség előtt sem. Kb 3-4 dl folyadékot ittam.Pedig én is próbáltam a trükköt,hogy kiteszem magam elé a 1,5l-es vizet, hogy valameddig meg kell innom. De nem tudtam. Ritkán vagyok szomjas. Első terhességemnél rengeteg vizet kívántam.Most a második babával alig tudok inni valamit. 8 hetes vagyok és néha még rosszul vagyok, de pl ha vizet iszom, vagy szénsav menteset, alig tudom lenyelni,egyből felfordul a gyomrom és úgy érzem hányni fogok. Sok szénsavas vizet nem merek inni, így most este teát főztem magamnak. Melegen iszom és nagyon jól esik. Ettől az egytől nem vagyok rosszul.Igaz szomjas nem vagyok, de odakészítem magam mellé, és mindig odanyúlok érte. Fura,mert sokszor érzem,hogy innom kell, de ha iszom rosszul vagyok.Mondom kivétel a tea.Próbáljátok ki,hátha...
2015. jún. 24. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:

A magzatvíz NAPONTA! cserélődik így igen baj,ha nem iszol.

Igyál akkor üdítőt ha nem megy a víz,csak folyadékot vigyél be ez a lényeg.

2015. jún. 24. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Keress olyan vizet amit meg tudsz inni. Én pl a medium vizeket iszom mert a sima víz nekem sem csúszik. Vagy próbáld ki hogy egy kis citromlével (rendes citromból) ízesíted. Vagy csinálj teát. :)
2015. jún. 25. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!