Lehet valami baja a babámnak ha nem iszok eleget? 12 hetes
Ha már a vérvétel eredményed is rossz, akkor milyen válaszra vársz? Hogy nincs semmi baj, inkább ne igyál?
Nem akarok gonosz lenni, de te is tudod, hogy inni kell. Pont.
A babád minden vitamint elszív tőled, amire szüksége van, neki jó esetben semmi baja nem lesz, ha te kevesebbet iszol. Viszont magaddal jól kiszúrsz, hiszen, amit a baba elvon tőled, azt neked pótolnod kell. Nem hiszem, hogy csudajó lenne, ha esetleg még rosszabb lenne az eredményed. Te sem örülnél neki.
Ha a vizet nem szereted ízesítsd (én is sokszor ízesítettem pl. citrommal vagy szörpökkel).
Igen, lehet.
Csak két banális példa:
- a megnövekedett igényű vérképzéshez is víz kell (el tudd látni a babát);
- a magzatvíz is naponta cserélődik, ehhez is víz kell.
Igen, lehet. Ugyanis elég víz nélkül sűrűbb a véred. Így pedig a magzat verellatasa nem biztos, hogy tökéletes.
2,5-3 liter folyadék kellene.
Én is uditoket ittam terhesség előtt de nagyon fontos a sok víz, az üdítő nem tesz jót. Gyumolcslevet ihatsz de cukros az is, felesleges kilok és cukrok.
A vízre is rá lehet szokni. Mikor nagy meleg volt 4 literrel ittam meg pedig régen nem tudtam meginni, főleg nem ennyit.
Hát szerintem ha a felnőtteknél veseelégtelenséget okozhat, akkor biztos nem tesz jót.
Ha nincs baj a cukroddal, nyugodtan igyál gyümölcsleveket (higíthatod), egyébként meg lehet ám zöldségleveket is inni (paradicsom, cékla, répa), na meg teát (koffeinmentes pl. a gyümölcs, roiboos, citromfű), sőt jó ötlet lehet pl. a terhesvitamint vagy magnéziumot vagy vasat (ha szedsz ilyesmit) pezsgőtablettában szedni. És egyél minden nap egy levest vagy hígabb főzeléket.
ui: Szoptatáshoz majd még többet kell inni...
Nem csak azért és akkor kell elég folyadékot bevinni, ha terhes vagy. Eleve nagy szüksége van a szervezetnek rá, de most nem csak a saját szervezetednek, hanem a kis manónak, aki odabent van, és a magzatvízre is gondolni kell.
Én is gyűlölöm a csapvizet, csak akkor tudok leerőltetni belőle pár kortyot, ha egyáltalán nincs más lehetőség, de legalább egy citromkarika legyen benne. Igyál ásványvizet, ízesek is vannak (bodza, citrom, málna, stb), egyik-másik kifejezetten finomabb, mint némely üdítő!
A magzatvíz NAPONTA! cserélődik így igen baj,ha nem iszol.
Igyál akkor üdítőt ha nem megy a víz,csak folyadékot vigyél be ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!