Ti látjátok, hogy más lenne egy okos, értelmes 2-4 éves gyerek tekintete, mint azé a kisgyereké, aki butuskább, vagy épp tudatlanabb (pl. nem beszélgetnek vele eleget, nem játszanak vele rendszeresen stb. )?
Eszem megáll, hogy lehet egy kisgyerekre azt mondani, hogy "butuska" meg pláne "tudatlan"? Nyilván vannak elhanyagolt gyerekek, de az szerintem nem a tekintetből látszik, hanem a kinézetből és a viselkedésből (pl. csúnyán beszél)
Őszintén kíváncsi vagyok, mit kell tennie egy 2 évesnek ahhoz, hogy butuskának lehessen kikiáltani.
5-ös válaszoló, rossz napod van?
Semmi bántó nincs abban, hogy butus, sőt még a butában sem lenne - nem azt írtam, hogy hülye, csökött, ostoba, és cifrázhatnám... Hozzáteszem, van a szótövön két kicsinyítő képző, ami tovább finomítja, szépíti a szó alapjelentését.
Azzal, hogy tudatlan, főleg nem lehet problémád: ha tetszik, ha nem, a kicsi gyerekek még tudatlanok - tehát életkorukból adódóan még nem sajátították el a tudnivalókat, ezt így szokták nevezni. Valamelyik gyerek még annyit sem, amennyit egy átlagos X évesnek már kellett volna, tehát ő tudatlanabb.
Most semmiképp nem a fizikai rlhanyagolásra gondolok, persze az is társulhat hozzá - vagy fordítva.
Kifejezetten arra gondoltam, amikor próbálsz kapcsolatot teremteni egy kisgyerekkel, és az egyiknek látszik az élet, érdeklődés, kíváncsiság stb. a szemében, a másik meg rendszeresen olyan értetlenül, érdektelenül, üresen néz.
5. vagyok.
Továbbra sem értem. Én még nem találkoztam buta 2 évessel. A lányomat lehet, hogy annak tartanátok, mert akivel nem akar, azzal nem barátkozik, de attól még elég messze van attól, hogy butának lehessen nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!