Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen érvek vannak amellett,...

Milyen érvek vannak amellett, hogy a szülők SOHA nem alszanak egy szobában a gyerekeikkel?

Figyelt kérdés

Több szülőtől is hallottam, meg azonban nem volt módom kérdezni az okát, viszont érdekelne.

Konkrétan azt hallottam, hogy soha (pl. nyaralás, festés) nem alszanak egy szobában a gyerekekkel születésüktől kezdve.

Én előtte vagyok, de érdekelne, hogy miért, mert ha tényleg van valami logikus oka, akkor én is kerülni fogom. Azt én is úgy gondolom, hogy a mi ágyunkban sosem fog aludni gyerek, de ez is érdekelne.

Ti hallottatok már ilyenről? Szerintetek mi lehet az oka?

2017. júl. 18. 09:25
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nekem csak hamarosan lesz meg, de abban biztos vagyok, hogy az ágyunkban nem fog aludni. Ha baja lesz inkább kelek hozzá vagy akármi, de sem köztünk, sem mellettem nem fog aludni pedig 2,5 méter széles az ágyunk, úgy csináltattuk.

Értem én, hogy még a másik oldalról beszélek, de azért nem fogok magamból kifordulni akkor sem ha meglesz és például őrjöng az éjszaka közepén. Ennek a szoba dolognak meg tényleg utána fogok járni, de jókat írtatok, gondolom valami ilyen oka lehet.

2017. júl. 18. 11:50
 12/23 anonim ***** válasza:
76%

Ugyanolyan jó az is, ha te mész át hozzá. Alapvetően én is túlzásnak tartom a minden éjjel egy ágyban alvást (nem is aludtunk egy ágyban, hacsak nem kivételes esetben), de amikor háromóránként felmegy a gyerek láza, bizony nem tágítok mellőle, ilyenkor nincs helye a csakazértis-merevségnek.

És nem fog ŐRJÖNGENI az éjszaka közepén. Jesszus. Egy kisbabáról beszélsz.

2017. júl. 18. 12:02
 13/23 anonim ***** válasza:
84%
Két gyerekem van, mindkettő születése óta külön szobában. De előfordult, hogy velünk aludtak, a mi ágyunkban (beteg volt, félt, vagy csak éppen így szerette volna, stb.). Nyaraláskor is gyakran egy szobában vagyunk, sőt a kicsi olyankor velem alszik. Ettől függetlenül továbbra is a saját ágyukban alszanak, de tudják, hogy jöhetnek, ha úgy érzik, és engedjük. Megvan a magánszféra, nem lett belőle rendszer. Nem vagyok híve a ridegtartásnak, szerintem van középút.
2017. júl. 18. 12:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
szerintem annyi az oka, hogy nem akarják, hogy ez szokássá váljon. (mert mondjuk hosszú távon zavarná egyik, vagy akár mindkét felet) ezért következetesen külön alszanak. más ok most nem jut eszembe.
2017. júl. 18. 12:13
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Ezt a "soha" dolgot én se tudom megérteni, pedig a kezdetektől külön szobája van a fiunknak és egyaltalán nem vagyok együttalvás párti, mert mindig úgy gondoltam ha eleve a külön alvást szokja meg, akkor nem lesz gondom később a saját szobájába szoktatással. De pl mikor költöztünk első éjjel átjött hozzánk ordítva, idegen helyen voltunk, biztosan félt, most vittem volna vissza? Köztünk aludt azon az éjjel, fél éve, azóta is egyszer volt rá példa, az meg betegség előtti éjjel volt és nagyon nyugtalan volt, nem is akart a saját szobájában aludni. Mikor pici volt inkább én aludtam nála néha, főleg fogzásnál vagy ha beteg volt.
2017. júl. 18. 12:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt megértem, ha egy szülő nem akarja, hog vele aludjon, a mi gyerekünk sem alszik velünk, külön szobába lett szoktatva.

De hogy soha, azt nem értem. Miért soha? Én is átmegyek hozzá, ha beteg, ha sokszor kel, vagy bármi van. Kicsit nekem szívtelenül hangzik ez a "soha".

2017. júl. 18. 14:11
 17/23 anonim ***** válasza:
2 gyerekünk van, a kicsi 9 hónapos! Én is kijelentettem, hogy nem alszik a gyerek a mi ágyunkban! Nem is aludt egyik sem! Mind a két gyerek 6 hónapos koráig velünk aludt egy szobában, utána költöztek, kb addig nem zavartuk egymás alvását.
2017. júl. 18. 14:56
 18/23 anonim ***** válasza:
Mi egy szobába aludtunk a fiammal, ha úgy volt, be is raktam a nagyágyba. Semmi indokot nem tudok mondani, most 20 honaposan tettük át saját szobába, nem volt gondja. Igazából már egymást zavartuk, azért koltoztettuk át. Este szeretünk tvzni, vagy csak úgy fennthagyni. És a szex is hangosabb azóta, ami engem feszelyezett.
2017. júl. 19. 06:15
 19/23 anonim ***** válasza:
44%

Üdv!

A gyermek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a szülői közelség. A leválasztást nem kell pár hónaposan elkezdeni, sőt 3 évesen sem kell erőltetni.

A gyerek magától leválik, ha addig megkapja a biztos háttér érzetét... csak észre kell venni és a szülőnek is le kell válni róla.

Aludj vele!

2017. júl. 19. 08:47
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Aha utolsó, ez tök jó, csak arról feledkezel meg, hogy a szülőnek is vannak igényei. A szülő is számít, nem szűnik meg ember lenni, csak mert gyereke lett. Úgyhogy inkább úgy mondanám, aludj vele, ha akarsz és ő is igényli, addig, amíg minden családtagnak jó így. Igenis a szülők házassága és alvásigénye is fontos, nemcsak a gyerek igényei. Átmenetileg persze háttérbe szorulnak az "önző" szempontok, na de évekig? Nem akarok mártír lenni és ezzel nyomasztani a gyerekemet tudat alatt, és a házasságomat se akartom feláldozni egy túltolt divat miatt, miszerint a gyerek mindenek felett. Nem. A gyerek és a szülők szimbiózisban. Nem alárendeltént és kiskirályként.
2017. júl. 19. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!