Hogyan alakítsam a napirendet, ha a gyerekeim felváltva alszanak?
Nekem 7 hós korától alszanak egy időben.
A nagy 4 éves, a kicsi most 15 hós.
Én a kicsit "vettem rá" arra, hogy aludjon ő is ebéd után a nagy tesóval együtt.
Eleinte valóban nehéz volt, de nálunk alap rendszer az (mind a két gyerek születése óta), hogy este 8-fél 9 között már mennek az ágyba aludni.
Reggel 6-7 között ébrednek.
Mondjuk a nagy jó alvó, ő képes mai napig délután 4 órát lehúzni, majd este 8kor újra menni aludni. :)
A kicsi meg rossz alvó. Kb. 30 percet ha aludt egy huzamba régebben.
Most délután már simán alszik 1,5-3 órát. Attól függ, hogy mennyire fárad el délelőtt.
Szia! Rakd le a kicsit 10kor, aludjon max fél-1 órát és így délután 1 után egyszerre tudod lerakni őket.
Én így csinálom. 8kor kelnek a gyerekeim, a kicsi 10től 11-ig alszik, majd 1 után, legkésőbb fél2kor mennek aludni együtt. A kicsi 7 hónapos, a nagy 2 éves.
Én figyelek arra, hogy 8kor legkésőbb fel keljenek, hogy utána jól alakuljon a napunk. Ha a kicsi 9-ig aludna reggel akkor már el lennénk csúszva és nem tudnám őket együtt lerakni. Esetleg ébreszd őket fél8kor, vagy csak mocorogj reggel kicsit hangosabban hogy hamarabb megébredjenek így 10kor tutti le tudod rakni a kicsit és akkor aludhatnak együtt délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!