Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan alakítsam a napirendet,...

Hogyan alakítsam a napirendet, ha a gyerekeim felváltva alszanak?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiammal és 11 hónapos kislányommal vagyok itthon. Kisfiam nappal egyszer alszik kb 2-2,5 órát, kb fél 1-től max 3-ig. A kislányom mostanában elég nyűgös, kb 2-3 hete már csak a napi egyszeri alvással próbálkoztunk, úgy tűnik, nem vált be, így most visszatérünk a napi kétszerire. Így az ő alvása most úgy alakul, hogy délelőtt fél 11 körül alszik egy-másfél órát és délután is alszik ugyanennyit, kb 3-tól. De az a helyzet, hogy alig tudom így őket kivinni. Mert valamelyik mindig alszik. Gondoltam a bébiőr beszerzésére, kertes házban élünk, így ha az egyik épp alszik, a másik kint lehet addig...csak ez meg aért kacifántos, mert akkor valamelyikkel mindig kint kellene lenni az udvaron...akkor mikor főzök, takarítok...kicsit tudnátok segíteni? Szeretném, ha kiegyensúlyozottabbak lennénk, és egyenlőre most egy kicsit össze-visszák a napjaink. Előre is köszi a tanácsokat!
2015. máj. 12. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
a kisebbnek kéne valahogy a nagy alvásához időzíteni az övét is. mikor alszik el este,és reggel mikor kel? nekem 9kor alszik, 8kor kel, ebéd után alszik. 8 hónapos.
2015. máj. 12. 11:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Nálunk a kicsi lány este 8körül már alszik és reggel 8 körül ébred. De tényleg elég nyűgös már 10 után, próbálom kihúzni az alvást későbbre, de akkor mindig hüppögés van. Nálatok is hasonló a felállás? Leírnád, hogy nálatok hogyan alakul a napirend?
2015. máj. 12. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem 7 hós korától alszanak egy időben.

A nagy 4 éves, a kicsi most 15 hós.

Én a kicsit "vettem rá" arra, hogy aludjon ő is ebéd után a nagy tesóval együtt.

Eleinte valóban nehéz volt, de nálunk alap rendszer az (mind a két gyerek születése óta), hogy este 8-fél 9 között már mennek az ágyba aludni.

Reggel 6-7 között ébrednek.

Mondjuk a nagy jó alvó, ő képes mai napig délután 4 órát lehúzni, majd este 8kor újra menni aludni. :)

A kicsi meg rossz alvó. Kb. 30 percet ha aludt egy huzamba régebben.

Most délután már simán alszik 1,5-3 órát. Attól függ, hogy mennyire fárad el délelőtt.

2015. máj. 12. 11:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Rakd le a kicsit 10kor, aludjon max fél-1 órát és így délután 1 után egyszerre tudod lerakni őket.

Én így csinálom. 8kor kelnek a gyerekeim, a kicsi 10től 11-ig alszik, majd 1 után, legkésőbb fél2kor mennek aludni együtt. A kicsi 7 hónapos, a nagy 2 éves.

Én figyelek arra, hogy 8kor legkésőbb fel keljenek, hogy utána jól alakuljon a napunk. Ha a kicsi 9-ig aludna reggel akkor már el lennénk csúszva és nem tudnám őket együtt lerakni. Esetleg ébreszd őket fél8kor, vagy csak mocorogj reggel kicsit hangosabban hogy hamarabb megébredjenek így 10kor tutti le tudod rakni a kicsit és akkor aludhatnak együtt délután.

2015. máj. 12. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:
hát sokra nem mész a napirendünkkel,mert nekem csak ő van :-) mindegy, 8kor kel,reggeli,10kor tízórai,13kor ebéd aztán alvás 4-5-ig,uzsonna. fél 8-8 között fürdés, fél 9-9 között vacsora,aztán 9 fele alvás. ahogy írták,az nem megoldható,hogy fél-egy órát szundizzon tízórai után,és akkor délután még aludna a naggyal? tényleg az lenne a legjobb,ha akkor aludna a pici is,mert így aztán nem tudsz főzni vagy bármit :s mondjuk én a nagyon necces napokon,mikor tudom,hogy elmegyünk,nem lesz időm,előző nap este összekészítem,aztán 6kor felvágom a kaját a tűzhelyre,8ra kész van. teraszajtód nincs,hogy nyitva hagyd ha kinnt van az egyik? a nagynak már tudsz szólni,hogy maradjon előtte,hogy lásd
2015. máj. 13. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!