Miért nem akar a lányom az utcán pisilni?
Mert maris kulturaltabb, mint az anyja!
Suman hazaertetek, tehat nem voltatok messze, akkor miert nem baj, hogy kivarta? Nagyon ugyes volt! Vagy az a baj,hogy neked meg kellett szakitani a hazaugras miatt a jatszis anyukakkal a csicserit?!
En sem tudtam kiskoromban sem utcan pisilni mert nem ereztem helyenvalonak, kisfiam sem csinalja.
Akkor nem az utcán, hanem a játszótéri bokorban akartad pisiltetni? Mert azért ez - jobb híján - elég megszokott dolog és nem ugyanaz, mint a többségében kisgyerekhez és utcán pisiléshez nem szokott járókelők előtt (bár szobatisztaság kezdetén ez is előfordulhat muszájból).
"Gondolom nem értette,miért kell neki a bokorban pisilni, amikor otthon bilibe kell." Ezzel szerintem meg is válaszoltad. 3 évesen azért még nem mindig logikus számunkra a gondolkodásuk, hogy mikor miért ragaszkodnak annyira egy rituáléhoz (ami lehetett akár csak egy alkalom), de nem is következetes. Lehet, hogy a következő alkalommal, pláne ha pl. látja, hogy más gyerek is jár a bokorba, már nem lesz ezzel probléma. Az is lehet, hogy elég megemlítened, hogy nem akar-e inkább maradni játszani. Persze vannak olyan gyerekek is, akik szeretnek vécézéshez elbújni és még otthon vagy bölcsiben/oviban sem engedik a segítséget sem, hiába jár akkor az jó eséllyel több takarítani valóval.
Igen persze jól nevelt, meg szégyenlős... vicces. Jót nevettem ezeken.
Szerintem csak nem tudja még, hogyan kell bili, wc nélkül pisilni. Ezt is meg kell tanulni. Hogyan pisiltetted volna? Az 5 évesem még a mai napig nem tud egyedül guggolva pisilni. Fel kell emeni. Azt javaslom próbáljátok meg előbb a kádban, guggolva még fürdés előtt.. Elég baj lesz, ha túl messze lesztek egy wc-től vagy egy bilitől, sokáig nem bírja visszatartani, általában csak akkor szólnak, amikor már nagyon kell.
A sok kötekedőnek biztos nincs gyereke, hogy hetek óta ez a téma, hogy utcán lehet- e pisiltetni a gyereket.. vagy csak fél órára viszik le a gyereket a játszótérre. És az is biztos, hogy a mai napig szívesebben pisiltetem a bokor tövébe, mint egy nyilvános wc-be.
Mindkét gyermekem viszonylag korán lett szobatiszta, a fiam pont 2 évesen, a lányom 2 év 2 hónaposan kábé. Mindkét alkalommal tavasz vége volt, kezdődött a játszóterezős szezon. Órákat töltöttünk a játszón, eszembe sem volt két gyerekkel hazarohanni pisilni. Nem cseverésztem, nem vagyok az a játszón pletyizős típus, én a gyermekeimre koncentrálok ott is. Szval ki a játszóról, be a bokorba. És mindkét gyerkőcömnek meg kellett tanulnia, hogy bizony a szabadban bili, vécé nélkül is el kell tudniuk engedni a pisit. A fiamnak könnyen ment, valahogy náluk ösztönösen jó érzés oldalba pisilni a fát, bokor tövét, a kislányom viszont jó 1-2 hétig nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Aztén egyszercsak pisilt. Volt nagy öröm. Onnantól érzem magunkat szabadnak, nem köt minket semmi, nincs szoptatás, otthoni hozzátápi/etetés, peluscsere és bilizés. Hanem megyünk, szabadon. Persze, ha kulturált helyen vagyunk, és van rá lehetőégünk, vécét keresünk. De amilyen undorító némelyik nyilvános vécé, sokszor én kérem a fiam (Ő már egyedül végzi a dolgát), hogy bújjon el egy bokorba pisilni, ne érjen hozzá még a vécéülőkéhez sem.
Számomra természetes dolog a szabadban, diszkréten pisilő kisgyermek. Aki szerint ez proli, az szerintem sznob. Ahogy egy másik kérdésnél írtam, az ilyen karót nyelt, citromba harapott emberek miatt veszítjük el a ternészetességünket, a spontaneitásunkat, és leszünk egy merő görcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!