Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha két óra miúlva adtam más...

Ha két óra miúlva adtam más hatóanyagú lázcsillapítót, baj lehet belőle?

Figyelt kérdés

15 órakor kapott 38,9-re paracetamol alapút.

18:30-19 körül 39,4 fokos lázra kapott ibuprofén alapút, ami nem hat, még 20-21 órakor is 39,4 a láza.

Ezért beadtam 21-kor paracetamol alapú kúpot.

(Hűtőfürdő nem megy, meleg vízben is remeg és akkor ki kell venni tudtommal)

Most alszik.

3 éves.

Milyen időközönként figyeljem a gyermeket, vagy nézzek lázat éjszaka?

És most számolom,

2017. júl. 10. 21:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
azon se lepődj meg,ha tovább tart,mint 3 nap..nálunk nagyon hasonló tizedelte meg pár hete az ovis csoportot..kb. 4-6 nap baromi magas láz,a hányás itt sem mkinél jött elő...egy hétig élőhalottak voltak a gyerekeim..
2017. júl. 10. 21:58
 12/20 A kérdező kommentje:

A gyermekem ritkán, de ha lázas, mindig 39 feletti makacs lázakat produkál. A doki ezert a Suppositoriumot szokta felirni.

De most is, mint mindig akkor beteg ha hétvége van, vagy nem rendel az orvos..

Kb mindig egyedül kapom a legkeményebb részt tanács, gyogyszer, minden nélkül

2017. júl. 10. 21:59
 13/20 anonim ***** válasza:
51%

Gyerekapolo vagyok, pont igy csinaljuk a korhazban, 2 orankent felvaltva mas hatoanyag.

39,5 alatt nem kell csillapitani a WHO szerint ( ha kell linkelek hivatalos ajanlast ) .

2017. júl. 10. 22:14
 14/20 A kérdező kommentje:

Csakhogy én is átmentem rajta. Kegyetlen! A gyermeket nem hagynám segítség nélkül.

A who elmehet ahova akar

2017. júl. 10. 22:21
 15/20 A kérdező kommentje:

Amugy nem elirtad?

38,5 alatt nem szokás.

De én meg speciel nem nézem azt sem el, hogy egésznap 38 feletti legyen a gyerek.

Csinálja saját magával mindenki hogy lázasan legyen gyogyszer nélkül, ne egy magatehetetlen gyerekkel.

2017. júl. 10. 22:26
 16/20 A kérdező kommentje:

Én amugy ugy tudom, más hatoanyagut 4 oránként lehetne adni. Persze nem lázgörcsös, sürgősségi esetekről irom.

Mindenesetre probalom az orvosig tartani a frontot

2017. júl. 10. 22:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Én is gyerek kórházban dolgoztam nővérkeként, tényleg mehet 2 óránként más hatóanyag. A hűtőfürdő pedig: testhőmérsékletűvel kell kezdeni (lázas testhő) és onnan hűteni. Lehet zuhany is, ha jobban bírja.
2017. júl. 10. 23:02
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi a hűtőfürdőt tudom.

Es elhiszem, hogy korházban lehet két oránként adják, en ha nem muszáj, nem terhelek májat, vesét, es ugy lattam logikusnak is hogy pl ha azonosat 6-8 oránkent szabad, akkor eltérőt minimum 3, de inkább 4 oránkent. Több oldal is irja. Nem hiányzik az sem, hogy pl fulladással rohanjunk aztán ügyeletre is.

Most csak azert adtam mert nem hatott az ibuprofén es aggodtam is. De már egész jol levitte a mostani kup eddig.

Köszi a tanácsokat, és mindent.

2017. júl. 10. 23:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Csavard a csuklóit és bokáit vizesruhába. Én 4 felé vágtam erre a célra egy textilpelust és ezt rá tudtam kötni a kezeire /lábaira. Cserélgesd ha átmelegszik. Ha engedi a homlokára is tehetsz.
2017. júl. 10. 23:21
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi, majd próbálom.

Egyelőre láz nincs, felemelt karokkal boldogan alszik, ödémásodás, bőrkiütés, gyakori szemmozgás, meg miket írnak még, az sincs :)

Valószínű reggel kap majd ujra paracetamolt, ahogy ismerem, hogy ennyivel úgy sem ússzuk meg. Aztán remélem stagnál 6-8 órán át es hogy nem lesz hőségriado sem.

2017. júl. 11. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!