Ha nagyon muszáj egy nap (24 óra) 5-6x lehet adni lázcsillapítót (2féle hatóanyagú, nem ugyan az)?
3,5 évesről van szó,eddig kapott hajnal 1kor algofex babayt(ibuprofen),majd negyed 9kor panadolt(paracetamol),utána 1kor megint panadolt,és most 4 kor muszáj voltam adni neki nurofent,mert 38.5 alá nem akart lemenni,sőt rosszabb lett:(
Azt tudom,hogy ha nagyon muszáj 2 óra elteltével lehet adni más hatóanyagút,ezért is váltogatom,de ha összeszámolom egy nap alatt az 5-6 adagból nem lesz gáz ugye?
Légyszi ne a betegtájékoztató alapján írjatok,mert akkor már ez így is sok lenne!
Ma voltunk dokinál,azt mondta nem lát semmi extrát,ha rosszabbodna vigyem vissza holnap.
Remélem jobban lesz,csak ugye estére szokott bedurvulni a láz:(
Szegénykém totál kivan:((
Betegtájékoztató helyett inkább laikusokra támaszkodnál?
Ha nem megy le a láza, akkor ülőfürdő, priznic, de inkább kórház.
Ne kísérletezd ki rajta, hogy bírja-e a mája a gyógyszermérgezést...
Mi is egy hete voltunk làzasak.
Nekünk a doki 3óràt mondott,vàltakozva.
De a hütöfürdö segitett igazàn.Neki sem ment le 38-39,5 között volt.3x volt hütöfürdö 2 nap alatt,az segített.
Ha nem is hütöfürdözöl,de tul meleg vizbe ne fürdesd,mert felviszi a làzàt.
Nem mernék neki többet adni. Inkább priznic, borogatás, de több gyógyszert ne! Hívd föl az ügyeletet, mondd meg hogy eddig mit adtál, és ha továbbra is lázas marad mit tegyél.
Amúgy a 38.5 még nem veszélyes, akkor a leghatékonyabb az immunrendszer. 38 körül lenne legjobb tartani.
Az én fiamnak rettenetesen makacs láza volt. Volt olyan is, hogy a gyógyszer és a priznic ellenére is 40 fokos volt. Mármint ez minden betegségnél.
Gyógyszert nem mertem időn belül még egyet adni, így vittem az ügyeletre. Ott adnak szurit, az rögtön leviszi.
ok,de ti ma már egyáltalán nem adnátok mert megvolt a 4 adag??
ha ezek után 8 körül kapna még egy adagot meg mondjuk majd éjjel ha szükséges az még azért belefér,ugye?
Basszus 3,5 éves a gyerek. Szerinted hogy lehet ilyen kérdésben laikusként tanácsot adni. Mi lesz, ha túladagolod neki?
Miért nem orvost kérdezel. Az előbb javasoltam, hogy hívd fel az ügyeletet.
Ha baj lesz majd azzal védekezel, hogy gyakorin az anyukák mit mondtak?
:(( nem hivatkozok senkire,én nem az itteni válaszok alapján csinálom a dolgokat,voltunk ma már orvosnál!!
csak tudom,hogy más a valóság meg a betegtájékoztató...most ne essetek nekem,csak van amikor kicsit többet ad az ember és nem lesz belőle baj.
Tudom,tudom,nem itt kéne kérdezősködnöm,közben hívogatok mást is,védőnőt,csak kivagyok,még soha nem volt ilyen rosszul fiam:((
igazából tapasztalatokra vagyok kíváncsi...
"csak van amikor kicsit többet ad az ember és nem lesz belőle baj. "
Van, amikor meg maradandó károsodása lesz a túladagolástól. NE KÍSÉRLETEZZ VELE!!!
NEM KÍSÉRLETEZEK!!!!!!!!!!
védőnő szerint este még mehet egy adag...
remélem éjjel nem lesz láz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!