Ha nagyon muszáj egy nap (24 óra) 5-6x lehet adni lázcsillapítót (2féle hatóanyagú, nem ugyan az)?
3,5 évesről van szó,eddig kapott hajnal 1kor algofex babayt(ibuprofen),majd negyed 9kor panadolt(paracetamol),utána 1kor megint panadolt,és most 4 kor muszáj voltam adni neki nurofent,mert 38.5 alá nem akart lemenni,sőt rosszabb lett:(
Azt tudom,hogy ha nagyon muszáj 2 óra elteltével lehet adni más hatóanyagút,ezért is váltogatom,de ha összeszámolom egy nap alatt az 5-6 adagból nem lesz gáz ugye?
Légyszi ne a betegtájékoztató alapján írjatok,mert akkor már ez így is sok lenne!
Ma voltunk dokinál,azt mondta nem lát semmi extrát,ha rosszabbodna vigyem vissza holnap.
Remélem jobban lesz,csak ugye estére szokott bedurvulni a láz:(
Szegénykém totál kivan:((
Megkérdezhetem miért tömöd ennyi gyógyszerrel?
Köztudott,hogy ha magas a láza,akkor először kúppal kezdjük,majd valami gyógyszer,és ha az se segít,akkor hűtőfürdő!!Sokkal többet használna neki a hűtőfürdő,vagy ha betekered vizes törülközőbe,mint a sok gyógyszer,amivel tömöd!
3-4 óránként lehet lázcsillapítót adni, nem 2 óránként, ezt rosszul tudod.
Egyébként mi voltunk így. És lehetett 4 óránként különböző hatóanyagú lázcsillapítót adni, sőt, orvosi javaslatra tettük ezt. Tehát ez úgy nézett ki, hogy napi 5-6 alkalommal kapott lázcsillapítót. Csak mi 3 különböző hatóanyagút adtunk. Ez akkor volt, amikor fogzott a kisfiúnk és mellette vírusos torokgyulladása volt. Szerencsére 1 napja volt ilyen, másnap már elég volt csak a napi 3 lázcsillapítás. De nekünk ezt orvos mondta. Nem én a magam fejétől lázcsillapítóztam egész nap. Ha ilyen van és kételyed van, akkor hívd fel a gyerekorvost, vagy ha ő nem elérhető, akkor az ügyeletet. És ne a védőnőt, mert ő nem orvos, ő ebben nem igen fog tudni segíteni.
Szerintem hívd fel az ügyeletet.Nekem eddig minden kérdésemre nagyon alapos válaszokat adtak.
Egyébként márciusban volt a lányomnak 40,5 fokos csillapíthatatlan láza.A sürgősségire vittem,mert nem tudtam lehúzni,ott mondták,hogy 3 óránként lehet adagolni,de ha nagyon gáz a helyzet (nekünk az volt) akkor pl ha adok a gyereknek egy mexalen kúpot,akkor mellé adhatok még szájon át nurofent is.Vagy a kúp mellé cataflan cseppet is.Tehát nagy bajt szerintem biztos nem csináltál,ha nekem azt mondták,hogy még dupla adagokat is lehet.
De szerintem tényleg hívd fel az ügyeletet,az a legegyszerűbb.Jobbulást!
Nem tömöm gyógyszerrel!Az,hogy a mai nap így alakult nem azt jelenti,hogy gyógyszerrel tömöm...szerintem.
A hűtőfürdő egyik gyerekemnél se jött be egyszer sem(van egy kisebb aki szintén beteg sajnos),ezért nem ez az első számomra.
Fiam még ennyire soha nem volt rosszul,ezért akadtam ki,kétségbeesésemben gyorsan feltettem egy kérdést,de már kár volt...illetve nem,volt 1-2 válaszoló,aki azért megnyugtatott(14-es,aki írta,hogy baj biztos nem lesz,nekik is mondták a nagyobb adagot,ha gáz van)
kisebbik fiammal nyáron lázgörccsel voltam kórházba,szóval kicsit felidegesít a láz...ja és injekció magas láznál??hát nem tudom,a kórházba még csillapítót sem adtak lázgörcs után 38,5 fokos láznál,hiába kértem,mondván,hogy még csak 5 óra telt el az előző óta...és 6 órának el kell telni.A házidokink meg azt mondta,hogy ha nagyon nem megy le a láz,akkor 2 óra elteltével lehet más hatóanyagúval próbálkozni,hogy lemenjen!!És ez nem azt jelenti,hogy 2 óránként tömni kell gyógyszerrel,hanem hogy végszükség esetén adható!!Nálunk is van itthon mindig többféle lázcsillapító!!
Szóval nem arra kértelek titeket,hogy diagnosztizáljatok és szükség esetén még receptet is faxoljatok,hanem tapasztalatokra(amit azért meg is kaptam,és KÖSZÖNÖM),hogy ha egyszer 1 adaggal többet kap,abból ugye nem lehet nagy baj.
Persze ezek után is gondolom nekem estek,hogy ez minden gyereknél más,és ne hallgassak laikusokra...de mindegy.
Igyekszem mindent jól csinálni,igyekszem azt tenni ami nekik a legjobb,nem rohanok velük soha egyből dokihoz,gyógyszert ritkán kapnak.Ez most így jött ki.
Amúgy ami a lényeg...estére jól lett fiam hála Istennek, fél9kor kezdett megint felmenni a láza,így lefekvés előtt kapott még gyógyszert.Remélem jó lesz az éjszakánk,holnap szerintem megyünk vissza megint az orvoshoz.
de látod még akkor a kórházban is azt mondták nektek korábban hogy 5 óra teljen el a gyógyszerek között!Nem bántani akartunk csak a hűtőfürdőröl egy szót sem említettél!Egy kicsit úgy érzem hogy neked ez a kényelmes,be a fecskendővel a gyerekbe a gyógyszert és kész!Persze mert a hűtőfürdő macerás anyukának is meg hát rossz nézni a szenvedő gyereket,de inkább ez mint hogy 2-3 óránként gyógyszer..sztem legalábbis!
Tapasztalatot kértél:én arról nemtudok neked tapasztalatot írni mi történik a gyerekkel ha 2-3 óránként adom a gyógyszert neki mert én SOHA nem csináltam ilyet!Én úgy szoktam hogy kúp ha esetleg nem megy le a láz akkor állot vízes borogatás a törzsén ha az sem akkor írány a kád,hűtőfürdő!nem hiszem el hogy ez nem válik be a te gyerekednél!Én még nemnagyon hallottamolyat hogy hűtőfürdőtől nem ment volna le a láz még ha csak kis időre is!és figyelem az órát és ha eltelt 5-6 óra akkor mehet a következő hatóanyagú gyógyszer,de erre általába nem is szokott sor kerülni mert a hütőfürdő mindíg megteszi hatását!
egyszerűbb nekem mi???hmmm...annyira vicces vagy...ha látnál engem,a mindennapjainkat biztos meg nem fordulna a fejedben,hogy "kényelmes anyuka" vagyok.De persze tudom,ezen az oldalon sok olyan van,aki már egy kérdésből kiismeri a kérdezőt teljesen!
A hűtőfürdőt nem írtam mert nem ez volt a lényeg,nem gondoltam,hogy a kérdésemet 80 oldalról körül kell írni és megmagyarázni ezt vagy azt miért nem csinálok...és képzeld nem hatott eddig soha!De ez biztos lehetetlen,mert nálatok nem így van!
A kórháza dolgot azért írtam le,meg utána közvetlen azt,hogy mit mondott a házi gyerekorvos,hogy lássátok 2 szakembernek mennyire más a véleménye....de csak fogom a fejem és nézek,hogy honnan szeded hogy 2 óránként tömöm a gyereket,amikor erről sehol nem volt szó!Pontosan leírtam mikor kapott gyógyszert és 1,azaz 1 plusz adagról volt szó!!És nem úgy,hogy napok óta kap csillapítót,hanem úgy,hogy tegnap kezdtem el neki adni!!!
Amúgy meg a kérdést illetően nincs tapasztalatod minek is írsz????De ha már írsz minek is oktatsz ki???Jó lehet túlreagálom,de csak mert 1 hete már alig alszom,mert én is és a gyerekek is betegek vagyunk...nem is értem miért húzom fel magam ezen az oldalon...értelme nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!