Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan csillapitjatok 5...

Hogyan csillapitjatok 5 evesnel a lázat? 2 óránként kaphat lázcsillapitot?

Figyelt kérdés

Reggel lázas lett lassan 5 éves fiam, 10kor kapott panadolt 39 fokra. Délben elaludt, 2-kor 39,5 fokra újabb panadol, de meg mindig 39 körül van a láza. Van itthon nurofen is, más nincs. Vegyek valamit vagy jó ez a kettő? Doki hétfő este lesz, heim pál 10 percre.

Előzmények: múlt héten sinecod hétfőn, kedden már ventolint és antibigyot kapott kohogesre, a héten kis kohogessel volt jobban két napot. Szövődmény lehet, nem gyógyult ki múlt hétről? Mit tegyek?

2014. márc. 1. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:

panadolt felváltva nurofennel add

4 óránként váltogasd,ja és hűtőfürdő

2014. márc. 1. 16:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem úgy van hogy 2 óránként adhatók felváltva? Tehát ha most adnék, akkor nurofent, 18 körül megint panadolt?

(Kiírást javitom, két napot volt oviban... csak telefonról potyogok)

2014. márc. 1. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:
4 óránként szabad felváltva. Esetleg Algopyrined nincs otthon? A 4 évesemnél egy fél szem nagyon hatásosan lehúzta a 39-es lázát. A doki mondta, nagy ritkán nem árt, és már nem olyan kicsi. Ha nem megy le, akkor hívd fel a kórházat.
2014. márc. 1. 16:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Na akkor meg jó hogy nem adtam két óránként, pedig úgy remlett. Sajnos nincs algopirinem. :-(
2014. márc. 1. 16:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaj de kár. Nézd csak itt egy táblázat, most találtam, tényleg nagyon jó!
2014. márc. 1. 16:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Add 4 óránként a lázcsillapítót, lehet zuhanyozni, állott vizes ruhát tenni a csuklójára. Ne aggódj, gyerekeknél 1-2 nap láz, még ha ilyen magas is, nem nagy baj. Azt jelzi, hogy az immunrendszere dolgozik a kórokozók ellen. Az én 4 évesemnek is múlt hétvégén 39 fokos láza volt két napig, hétfőre teljesen elmúlt, azóta csak köhög. Persze hétfőn vidd orvoshoz, ha még bármi baja van.
2014. márc. 1. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Na a link lemaradt:

[link]

2014. márc. 1. 16:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a táblázatot!!

Azt tudtam én is, hogy azonos hatóanyagút nem lehet, csak 4 óránként... igaz itt 6-ot ír... én csak 4 órát vártam, 10-kor és 14-kor kapott Panadolt. Remélem ettől nem lesz baja.

Amúgy nem voltam sosem aggódós szerencsére, csak persze megint hétvégére jött ez ki, mikor nincs doki, és tartok az éjszakától. Hűtőfürdő sosem segített, lehet én vagyok a béna, pedig mindent úgy csinálok, ahogy le van írva.

Azért aggódom most már, nehogy tüdőgyulladása legyen, lehet nem szabadott volna a héten oviba vinni, de hát a gyerekorvos azt mondta mehet, rá se nézett, csak vigyem ha lejárt az antibiotikum.

Na marad a nurofen és panadol... cataflam van itthon, de csak tabletta, nekünk, felnőtteknek, azt még szétmorzsolva sem merném beadni neki.

2014. márc. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!