Nagy baj lenne ha a 4.5 éves lányomnak négyszer adnék lázcsillapítot?
Én a helyedben beszereznék ilyen esetekre másféle lázcsillapítót is, pl. Panadolt. Ennek más a hatóanyaga, így adható felváltva a Nurofennel. Így felváltva többször tudnád neki adni, de amúgy nem.
Egyféléből azért nem jó többet adni az ajánlott max. mennyiségnél, mert nehogy sok legyen a szervezetének az adott hatóanyag, ami benne van! Én nem lépném túl a maximum adható mennyiséget, inkább hűtőfürdőztetném, ha nagyon lázas.
JAJ NEEEE!!
Panadolt és Nurofent adni egyszerre TILOS! Az egyik hatóanyaga a paracetamol a másik ibuprofen, még véletlenül se add neki VAGY CSAK EGYIK, VAGY CSAK MÁSIK! Nagyon károsítja a májat és egyéb más súlyos mellékhatásai is lehetnek!
Ha magas a láza akkor hűtőfördő, vagy ecetes hidegvizes borogatást tegyél a csuklójára, bokájára, homlokára. Adhatsz neki szerintem kivételesen 4x, de figyelj arra, hogy MINIMUM 4 óra teljen el a két adag bevétele között.
(amúgy meg tényleg célszerű mondjuk lázhúzó kúpot tartani otthon, és azt viszont lehet felváltva a Nurofennel)
És most mennyi neki? Még nem alszik?
4 óra már régen volt... Majdnem 6,5 órája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!