Egyedülálló szülők, ti végigcsináljátok ezt a hercehurcát, vagy van valamilyen kiskapu?
Gyermekemmel nem tartja a kapcsolatot az apja.
Nemrég jött az információ, hogy ovibairatáshoz, lakcímmódosításhoz, iskolaválasztáshoz, személyi csináltatáshoz is kell majd az apja(aki, hamarosan elérhetetlen lesz külföldreköltözés miatt), mert hiába én gyakorlom a szülői felügyeletet(jegyzőkönyvezve közös megállapodással), neki a háttérben ezek a jogai megmaradnak, ezekről csak közösen dönthetünk..
Abszolút nem él és nem is akar a jogaival élni, de a gyámügy úgy tájékoztatott, hogy nem mondhat le a jogairól. Felhívtam az ügyvédünket, megerősítette ezt, akkor is beleszólása lenne, ha a bírósag szüntetné meg a szülői felügyeleti jogát.
Mit csináljak, ha nem tudom előkeríteni, mikor szükség lesz a jóváhagyására? Pl most költözünk 3 hét múlva, azt se tudom, hogy fog zajlani.
Ti hogy csináljátok?
Felkeresek holnap egy másik ügyvédet is, mert nem családjog a szakterülete az ügyvédünknek, hátha van valami kiskapu, hogy leválaszthassam az apát, aki le akar választódni..
Utolsó!
De, kell. Neked is kellett. A különbség annyi, hogy nálatok apuka meghatalmazást irt, amit pont ugyanúgy elfogadnak, mint A jogerős birosagi ítéletet.
Utlevelhez valoban csak egy bizonyos korig kell: 18 eves korig.
2006ban is lemondhatott a szuloi felügyeleti jogáról harmadik szülő, ez nem mostani változás.
Örökbefogadás eseten megszűnik minden jog és kötelezettség, ergo nem kell a vérszerinti szülőnek többet tartásdíjat fizetni. Majd fizethet azborojbefogado szül ő, ha válásra kerül a sor.
Továbbra se költözhet a masik szülő jóváhagyása nélkül, mivel az allando lakcimhez megintcsak kell az apuka-ezt viszont könyökű megszerezni a gyámhivataltol ha apuka nem akarja engedni.
Amúgy a kérdés több mint 2 éves, nyilván azóta megoldottá már a kérdező a dolgokat
A gyámügynél ritka nagy p.cs lehetett akivel beszéltél...ahogy tisztelet a kivételnek szinte mind az...
Eddig én még nem hallottam olyan sztoriról,ahol dícsérték volna őket...ahol könnyű a dolguk,ott okoskodnak,ahol meg tenni kéne valamit ott kussolnak...
Nézd meg pl a rengeteg családot,ahol ha van egy részeges "apuka" aki még ne adj Isten verekedik is ,mit tesznek?
Kiemelik a gyereket a családból....szép szóval mondva....
Nem a kretén alkoholfüggő apukát viszik a sunyiba,áááá azt nem lehet,mert demokrácia van és jogai vannak..inkább megfosztják az anyát a gyerekeitől/gyerekétől....
A jogászok meg nagyon jogászok,és meggyőznek arról,hogy igenis szükségük van rájuk,bla-bla-bla...persze nem ingyen! Erkölcstelen árakon osztják az igét...
Egyébként meg, ha bármit intéz az ember,azt tapasztaltam,hogy az ügyintéző aznapi hangulata a döntő...ugyanis ha okésan indult a napja,akkor még segít is,ha van valami bökkenő..ha meg bal lábbal kelt fel,akkor megfingat,ha nem volna muszáj...
Éljen a bürokrácia!
Utolsó!
Ez a fröcsögés kinek vagy minek szolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!