Mit csinálok rosszul? Minden egyes nap kiborítanak a gyerekeim.
A kilenchónapos csecsemő nem tud rossz lenni. Ő csak utnozza, amit lát.
A nagy vagy nincs kimozgatva, vagy figyelemkereső.
Kicsit több határozottság se ártana, lehet. Ha leugrik a csúszda tetejéről, elveszem / elrakom a csúszdát. Hogyha az altatás cirkusz, akkor lefekszenek két külön szobában aztán alszanak, ahogy akarnak. Nem könyörgös senkinek semmiért egy órát, kétszer elmondom, harmadjára odamegyek érte és a karjánál fogva odevezetem a ruhához, felöltöztetem. Ha leveszi, amit rá adtál, hár nyár van, be a ruhát a kocsi aljába aztán jöjjön egy szál gatyában. Könyörögni semmiképp, senkinek. Magadban meg kell húzni azokat a határokat, amiket a gyerek nem léphet át. Fejben dől el.
Hiperaktivitás egész picikét elhamarkodott vélemény :)
Önts le egy pohár vizzel h észre vegye magát,nyár van nem lesz semmi baja. Vidd el őket játszótérre 1-2 órára.
Vagy találj ki vmi büntetést pl. nem nézhet tv-t,rakd el a távirányitót vagy a kedvenc játékait és csak akkor add oda ha megérdemli.
Ha nem akar aludni mond neki h Jézuska ezt látja és nem jön Karácsonykor stb…
Legyél erélyes vele mert így a fejedre fog nőni
"Ha nem akar aludni mond neki h Jézuska ezt látja és nem jön Karácsonykor"
Mert egy kétéves érteni fogja, hogy ha most nem alszik, a Jézuska fél év múlva nem fog jönni. F*ck logic.
Hát igen nehéz időszak elé nézel, ha még csak ekkorák és már ennyire kivagy bukva. Nekem ez még a második mellett is a rózsaszínködös időszak volt. Majd amikor a kicsi 1,5 éves lett, akkor kezdődött, hogy olykor azt éreztem vagy mind a kettőre rácsapok vagy kerülök egyet az udvaron (nyilván minden esetben az utóbbi mellett döntöttem, nem hiszünk a verésben). Egy idő után rájöttem, hogy amikor ilyenkor sikerült beszélnem anyukámmal vagy a férjemmel, azonnal megnyugodtam és nyugodtan tudtam visszamenni hozzájuk. Tudatosan ilyenkor elkezdtem valami más felé terelni a gondolataimat, amikor mondjuk ugráltak és lesték, hogy mit lépek. Van hogy ilyenkor keresek egy tollat és egy lapot és látványosan leülök közéjük és összeírom a másnapi bevásárlólistát és egy idő után, mikor leesik nekik, hogy sz**rok a hülyeségre, őket is megpróbálom kizökkenteni a dologból például egy ilyen kérdéssel, hogy "nektek felírjak valamit? kértek holnap valamit a boltból?" Általában ha jön az egyik, akkor jön a másik is, és ilyenkor már lehet velük beszélni.
Most 3 és 5 évesek. Sokkal elevenebbek, mint valaha voltak. Mondanám, hogy majd az ovival jobb lesz, de akkor sem biztos, mert a reggeli készülődés és a délutáni hazahozatal sem az igazi. De az is tény, hogy amikor egész nap bicikliztünk (nem volt 40 fok), akkor nem volt velük baj.
A férjed segít, van 1 napod. Túl kevés korkülönbséggel vállaltál másodikat, ezek szerint ez nem neked való így. Következetességgel éri el az ember általában a szófogadást. Vannak nehezebb gyerekek, nekem is olyan volt a nagy. Sok figyelmet és gondolkodást igényelt. Állandóan foglalkozni kellett vele.
Ha bármore gyanakszol, vizsgáltasd ki.
Önts le egy pohár vizzel h észre vegye magát,nyár van nem lesz semmi baja.
Hát te biztosra nem vagy normális!
Több türelem, szabályszegés ellen kisszék, vagy egyedül ülhet az ágyán. Mozgasd ki a nagyot kinnti programokkal. Légy következetes. Olvass a témában a neten.
Jobb kedvvel áll hozzájuk, tudom nehéz, de a nagyod êszleli ha ideges vagy, ha mérges, és pont mostanság kell megtanulni, hogy kontrolálja az indulatait. Legyen kevés szabály, de azok szilárdak. Vond el a figyelmét, pl hé nézd ez sokkal mókásabb ez a játék. Nevelni kell őket, ennyi a titok. Az én nagyom 2 múlt, iszonyú rossz volt. Járunk nevelési tanácsadóhoz. Ő sokat segít nekem, nekünk.
Mindennap legyen 1 vagy 2 feladat amit kötelezően meg kell csinálni. Nekünk most az, hogy reggeli után segít pakolni ,vmit betesz a hűtőbe. És kicsi lasztikat szortírozunk ,szinek szerint kis kosárba. Mosásnál bepakolja a szennyest a gépbe amit súrolni kell a kádba. Bevobhatod a házimunkába. Törölgetésnél én pl adok neki egy kis nedvestörlőt, megmutatom, hogy kell ,és azzal töröl. Aztán odaviszem a kisautóihoz, nézzd csak töröljük le ezeket is. Ilyesmik. Kitartás, rengeteg türelem ,ez az időszak sem tart örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!