Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akarok öngyilkos lenni,...

Nem akarok öngyilkos lenni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Több, mint egy éve nem aludtam, nem pihentem mert gyereket szültem, egyedül vagyok, senki nem segít, a gyerek egész nap ordít, már nem bírom tovább, éjszaka nem alszik, ezért én sem tudok, már nincs semmi életkedvem, megőrülök, elegem van a gyerekből, a férjem állandóan csak dolgozik, nem bírom így tovább.

2017. jún. 23. 10:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
50%

Szedd össze magad a kicsi miatt!

A családtól pedig érdemes konrét dolgokat kérni. Lehet nem is tudják pontosan mi lenne a segítség. Nem kell a gyereket egész napra lepasszolni.

Anyukádat kérd meg, hogy vigyázzon a kicsire, amíg elmész a fodrászhoz/fogorvoshoz/heti egy nagybevásárlásra (nekem is volt olyan időszak, amikor boldogan mentem foghúzásra, mert fél órát tudtam csendben ülni, senki nem húzta a nadrágomat)

A férjedet kérd meg, hogy hétvégén amíg főzöl 1-2 órára vigye el a kicsit sétálni a parkba, nagyszülőkhöz. Te pedig nyugiban el tudod készíteni az ebédet.

A közös programok is jók.

2017. jún. 23. 15:38
 22/25 anonim ***** válasza:
51%

Két dolog. Az is fontos, hogy ne hibáztass másokat pl anyudat, ha nem akarja még egyszer ez, neki is élete amiről dönt.

Viszont. Ha ezt elmondod neki, vagy barátnőidnek, hogy jöjjön át eg, órára mert magad alatt vagy és most nagyon kell, hogy más embert láss és kiszakadj kicsit ebből lehet megteszi. Lehet nem. Mert az ő döntése, ez ajándék tőle amit elvárni nem lehet. De próbálj őszinte lenni velük. Kinyílni feléjük, vállalva a szégyent hogy kimondod hogy mi van. Akkor lehet jobban törődnek veled. De fontos hogy ne az legyen a szerkezet, hogy követeled, hanem azért kapd mert levetkőzöl lelkileg előttül.

És a férjeddel is kell valamit kezdeni. 12 óra munka az kifogja csinálni.

A legjobb lenne ha eltudnátok menni valahova kicsit ketten. Maga a környezet váltotás is jó. Hogy ne possadjatok be ugyanabba.

De a lényeg az, hogy nem reménytelen a helyzeted. Ebben higyj és kezdj el olyan új szállakat nyitni ami vezethez valami változáshoz. Most ez az élet feladatotok.

2017. jún. 23. 16:20
 23/25 anonim ***** válasza:
43%
Még mindig furcsállom. Olyan nincs, hogy semmi nem jön működik. Anyukád mért nem akar segíteni? Az hogy lehet, hogy a barátnőid nem érnek rá: vajon mi lehet az oka, hogy már nem kívánnak veled barátkozni, egyikük se. A férjed mért dolgozik heti 5-ször napi 12 órát, olyan munkabeosztás nincs, tiltja a törvény. Milyen házasság a tietek, ha csak a lakás közös, az élet nem? Azt az egyet aláírom, hogy az orvos nem ér rá, de a védőnő ráér. De egészséges a gyerek, nincs baja? Akkor mért sír egész nap? Szoktál vele játszani, beszélni hozzá, énekelni, verselni, megölelni? Akartad te ezt a gyereket? A háziorvoshoz mindenképp el kell menni, hogy szakorvos vagy pszichológus meg tudja kezdeni a szülés utáni depresszió kezelését.
2017. jún. 23. 19:23
 24/25 anonim ***** válasza:
40%
Én a második gyerek után voltam így, szerencsésen kikecmeregtem belőle. Írj bátran privit.
2017. jún. 23. 20:49
 25/25 anonim ***** válasza:
75%
Sajna én is beleestem a szülés utáni depibe, és nem fordultam orvoshoz így megkeserítettem a családom első évét. Soha nem fogom megbocsájtani magamnak, és mindig görcsbe rándul a gyomrom h nem emlékszem a gyerekem első évére mert elvakított az önsajnálat. Állandóan kiabáltam, lefogytam, úgy néztem ki mint egy holtkóros. Ne akard ezt. Most már 2 éves a Lánykám egy szuper gyerkőc, de nagyon nagyon indulatos. Mindig arra gondolok hogy ez az első éve miatt van, hogy segítséget kellett volna kérnem, és kiegyensúlyozottabb lenne. Hát visszacsinálni már nem tudom, de most már nagyon oda figgyelek a hangnememre, ha úgy érzem elegem van akkor kikövetelem a pár órás szabadságot az ő érdekébe. Csapj az asztalra. Az én férjem is állandóan dolgozik, de lesz.rom. ő az apja, és neki is fontos hogy normális gondolkodású felnőtt legyen tehát inkább a munkára mondjon néha nemet, ne a gyerekére. Anyóst is befogtam, nem kell semmi a gyereknek ganem inkább jöjjön le havonta egyszer játszani vele. Nem kell ajándék semmi, csak ő. 300kmre lakik. Az én anyám iszik, őt nem foghatom be, van 2 tesóm akik sajna enyhe agykárosultan születtek, arany szívük can de semmit nem tudnak 100%-an csinálni. Őket is át szoktam hívni. Nem hagyom itt őket csak megkérem h picit ők játszanak vele mielőtt megbolondulok az állandó anyaanyaanyasanyaaaaázástól. Olyankor a lánykám több emberhez szólhat és sokkal jobb minden. A tesómék meg imádják, én meg általában ülök, és élvezem hogy csak néznem kell őket. Napirend. Bazira fontos..Nagyonnagyon. én is azt gondoltam h nem de igen. Mióta rendszer van azóta nincs sírva alvás, evés. Mindig tudja h most ez van.. És a legfontosabb amit nekem a doktornő mondott mikor elmentem azzal h sír állandóan a gyerek:" jó anya vagy, nincs semmi baj. Véget fog érni ez az időszak, és rájössz hogy minden sírással töltött perc megérte." A legfontosabb h most rázd meg magad egy kicsit, és kérj segítséget. A gyerekorvos sem fog mondandó közben kiküldeni, igenis hallgasson végig.
2017. jún. 25. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!