Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy megértsék,...

Mit tegyek, hogy megértsék, nem akarok öngyilkos lenni? Ezek miatt miért kell ezt gondolni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Anya és a mostohaapám azt gondolják, hogy öngyilkos akarok lenni és depressziós vagyok. Ráadásul a legjobb barátnőm is elkezdte, hogy "furcsa" vagyok és titkolózom, ezért beszélt anyával, ami olaj volt a tűzre.

Az egész akkor kezdődött, mikor ősszel a terepjárónkkal lementem véletlenül az útról és csak hatalmas szerencsével úsztam meg, hogy nem lett bajom. A mostohaapám akkor mondta, hogy jó bénának kell lenni, hogy valaki egy terepjáróval így járjon és azt hitték, szándékos volt. Mert persze, aki öngyilkos akar lenni, tuti belefordul a vízbe kocsival.

Utána jött az, hogy a gimnáziumban én vagyok a "fura, elvont lány", aki 24/7 zenét hallgat, alig beszél és mindenki azt gondolja róla, hogy titkol valamit.

Mondtam, hogy én nem szeretnék anyáékkal menni nyaralni decemberben, de csak elvittek. A hátam közepére nem hiányzott ez, meg amúgy se szeretem annyira a tengerpartokat. Ezért leginkább a szobámban voltam, vagy sétálgattam. Utána hallgathattam, hogy minek zárkózom be...

Szilveszterkor is inkább elmentem bulizni, minthogy megint mondják a hülyeséget, de picit sokat ittam és rosszul lettem. Ezért fél 4 körül hazajöttem. Megint azzal jött anya, hogy tuti azért, mert valamilyen gyógyszert is vettem be. Meg most azzal jött, hogy azt se tudja, elengedjen-e Ausztráliába így, mert ki tudja, ott mi lesz velem.

És látom, hogy tényleg aggódik. Meg hogy a depresszió összes jelét produkálom szinte és ez aggasztó.

2015. jan. 2. 09:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Elég nehéz dolgod lehet a családoddal, meg a környezeteddel. Nem olyan veszélyesek az elmondottak, mint azt hiszik. Te ne bizonygasd, hogy nem úgy van, ahogy gondolják, mert annál rosszabb. Tanulj, sportolj de legalább sétálj/gyalogolj naponta, vegyél részt a házimunkában. Ha úgy gondolod, hogy segítene, fordulj pszichológushoz.

Javulást!

2015. jan. 2. 09:28
 2/19 A kérdező kommentje:

Miért forduljak pszichológushoz?

Semmi bajom nincs.

Meg összekarmolta Mama cicája a csuklómat játék közben, Anya ahogy meglátta, elszörnyedt, hogy "ő nem gondolta, hogy ekkora a baj"...

2015. jan. 2. 09:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is menj pszichológushoz, mert ha tényleg nincs bajod (az elmondottak alapján nem hiszem hogy lenne), akkor azt ott megállapítják és a szüleid is megnyugszanak majd. Annak látod semmi értelme, ha te mondogatod, hogy nincs baj.

17/L

2015. jan. 2. 09:37
 4/19 anonim válasza:
100%
A pszichomókus azért jó ötlet, mert azt a szülők nem tudják, nem lehet megcáfolni. Így, ha ő azt mondja, hogy rendben vagy akkor rendben is vagy. Amúgy meg tölts több időt a családoddal, csak hogy lássák, hogy ne azon gondolkodjanak, hogy mit teszel ha nem vagy velük, és mosolyogj sokat, az nyugtató hatású mindenkinek :) Sok sikert!
2015. jan. 2. 09:49
 5/19 anonim válasza:
100%
bocs, előző vagyok, javítás: "...téged lássanak, és hogy ne azon gondolkodjanak..."
2015. jan. 2. 09:50
 6/19 anonim ***** válasza:
17%
Megértem, hogy ezt gondolják. A leírásod alapján, Te nem vagy normális. Persze, a mama cicája... Idióta emo.
2015. jan. 2. 09:51
 7/19 A kérdező kommentje:

De nem akarok velük túl sok időt tölteni... Nem is tudnék. Sosincs itthon senki, meg beszélgetni sem igazán tudunk.

Utolsó, ez aztán nagyon hasznos válasz volt!

Volt már kiscicád? :)

Mert akkor tudod, hogy a körmük nagyon éles és bármit játszol velük, tuti megkarmol.

Lényeg, hogy előítéletektől mentes vagy. További szép, elkeseredett életet kívánok neked! :)

2015. jan. 2. 09:56
 8/19 anonim ***** válasza:
17%

Jól van, na. Csak vicceltem. ;)

De amúgy miért nem élvezed az életet? Miért zárod be magad a buta kis gondolatvilágodba?

2015. jan. 2. 10:02
 9/19 anonim ***** válasza:
20%
Én sem értem, mire jó ez. Én élvezném az életet a helyedben. Jobban megéri, mint elvonulni mindig, ez csak vegetálás, nem élet.
2015. jan. 2. 10:05
 10/19 A kérdező kommentje:

Élvezem az életet. Nekem ez így oké, jól érzem magam.

Nem vegetálok egyáltalán. De az osztálytársaim hülyeségétől a plafonon vagyok, így inkább ki se veszem a fülest, csak ha szólnak hozzám.

Mert amúgy sok barátom, barátnőm van, csak iskolán kívül.

Ilyen vagyok és kész.

Kiskorom óta zárkózott vagyok, megtanultam már, hogy jobb ez, mint az, hogy mindenkinek kimutatjuk az érzelmeinket, meg nevetünk az összes idióta poénon.

2015. jan. 2. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!