Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy megértsék,...

Mit tegyek, hogy megértsék, nem akarok öngyilkos lenni? Ezek miatt miért kell ezt gondolni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Anya és a mostohaapám azt gondolják, hogy öngyilkos akarok lenni és depressziós vagyok. Ráadásul a legjobb barátnőm is elkezdte, hogy "furcsa" vagyok és titkolózom, ezért beszélt anyával, ami olaj volt a tűzre.

Az egész akkor kezdődött, mikor ősszel a terepjárónkkal lementem véletlenül az útról és csak hatalmas szerencsével úsztam meg, hogy nem lett bajom. A mostohaapám akkor mondta, hogy jó bénának kell lenni, hogy valaki egy terepjáróval így járjon és azt hitték, szándékos volt. Mert persze, aki öngyilkos akar lenni, tuti belefordul a vízbe kocsival.

Utána jött az, hogy a gimnáziumban én vagyok a "fura, elvont lány", aki 24/7 zenét hallgat, alig beszél és mindenki azt gondolja róla, hogy titkol valamit.

Mondtam, hogy én nem szeretnék anyáékkal menni nyaralni decemberben, de csak elvittek. A hátam közepére nem hiányzott ez, meg amúgy se szeretem annyira a tengerpartokat. Ezért leginkább a szobámban voltam, vagy sétálgattam. Utána hallgathattam, hogy minek zárkózom be...

Szilveszterkor is inkább elmentem bulizni, minthogy megint mondják a hülyeséget, de picit sokat ittam és rosszul lettem. Ezért fél 4 körül hazajöttem. Megint azzal jött anya, hogy tuti azért, mert valamilyen gyógyszert is vettem be. Meg most azzal jött, hogy azt se tudja, elengedjen-e Ausztráliába így, mert ki tudja, ott mi lesz velem.

És látom, hogy tényleg aggódik. Meg hogy a depresszió összes jelét produkálom szinte és ez aggasztó.

2015. jan. 2. 09:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%
Ahogy gondolod.
2015. jan. 2. 10:10
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Hát, de látod mit ér ha valaki gazdag és nem tudja élvezni. :D Szerencsére én tök átlagos családban nőttem fel, és most hogy már a saját erőmből nekem is van vagyonom, sokkal jobban ki tudom használni és megbecsülni. Én élvezem, ha elutazok valahova és nem az apartmanban kóválygok mint egy holdkóros.

Emlékszem volt egy barátnőm, aki nagyon pénzes családból származott, de apukája még a gimis és egyetemi évek alatt is, csak havi fix összeget adott neki, amennyi egy átlag családnál szokás. Nagyon normálisan nevelte, és megtanulta a pénz értékét. Most már ő is a maga erejéből ért el mindent, nem a családján élősködik. Nagyon becsültem ezért a családját. :)

2015. jan. 2. 10:20
 13/19 A kérdező kommentje:

Miért kell az anyagi helyzetünkkel jönni?

Én is élveztem volna az utazást, ha

1. nem úgy fizetik be az én részemet, hogy előtte világosan elmondtam, hogy nem akarok menni

2. jött volna velünk a legjobb barátnőm (ha szülőkkel megyünk nyaralni, mindig megyünk egymással)

3. nem vagyok annyira oda a melegért és a napsütésért, hogy én 2 héten keresztül minden nap a tengerparton, vagy a medence partján feküdjek. Azt még inkább utálom, ha a hajam vizes lesz mások előtt, élővízbe szinte sosem megyek.

4. talán ha a téli szünetben mentünk volna, nem 2 héttel előtte, akkor kicsit élvezhető is lett volna és nem kellett volna azon gondolkoznom, hogy az elmaradt tz-ket mikor pótolom.

Legyetek kedvesek ne azért válaszoljatok, hogy a sablonszöveggel gyertek ("elkényeztetett kislány", "azért vagyok ilyen, mert gazdag a családom", "bezzeg mások", "xy-t nem így nevelték és normális felnőtt lett", "senki nem lesz belőled").

Ha csak offolni tudtok, máshol tegyétek, vagy írjatok privátban, akkor legalább nem itt foglalja a helyet.

Köszönöm!

2015. jan. 2. 10:30
 14/19 A kérdező kommentje:
Kértem valamit, nem?
2015. jan. 2. 11:15
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Ugyanilyen voltam a te korodban. De mindenben. Csak engem ismert anyukám és a nevelőapám, és tudták, hogy ez nálam normális.

Nekem a mai napig elegem van abból, ha valaki számon kéri, hogy miért vagyok ilyen zárkózott. Én soha nem kérdezem meg senkitől, hogy te miért vagy ilyen hangos, miért mászol mindig a másik pofájába, miért nem tudsz egyedül, csendben lenni egyetlen órát?

Ha te tudod, hogy így akarsz élni, akkor nem lenne normális, hogy mások miatt megváltozz. Ez plusz egy gond a nyitott emberekkel: sokszor zéró empátiájuk van a másik ember felé.

2015. jan. 2. 12:38
 16/19 anonim ***** válasza:
23%
Kedves kérdező, te nem élvezed az életet, pedig azt írtad (talán a 10-es sorszámnál). Mindenben a "miért nem lehet megtenni" kibúvót keresed. Elvittek a tengerpartra, és az volt a problémád, hogy vizes lesz a hajad, meg nem akarsz a medence szélén feküdni. Múzeumba, kirándulni, sétálni is el lehet menni a semmittevés helyett. Ha tényleg élveznéd az életet, nem írtál volna ki ilyen kérdést. Tényleg pszichológus kéne neked.
2015. jan. 2. 14:06
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Úristen, ekkora provokatív kamut! Hát hogy nem jött rá egy tucat válaszoló?!
2017. jún. 23. 12:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Szegény gazdag kislány, de rossz neked. Külföldre hurcolnak nyaralni-amit természetesen még csak véletlenül sem élvezel- és törődnek veled. Szörnyű.
2019. jún. 7. 13:54
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Vajon azóta öngyilkos lett?
2019. jún. 7. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!