Igaza van családtagnak hogy tegyem félre a gyereket es dolgozzak 8-10 orában, mert protezsál?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Itt leirtam miért vagyok most 6 orás munkaviszonyban.
De a családtagot nem érdekli, be akar tenni 8 orás állásra (utazással egyutt 9-10 ora az a 8..)
De szerinte a megélhetés az első, jelenleg épphogy kijövünk.
Most ezt hogyan csináljam? Nem akarom elvesziteni a mostani rugalmas állásom olyan miatt hogy átmegyek máshova aztán kirugnak hiányzásért. Ott elvileg jobban keresnék szerinte költsek akkor szitterre.
És szitter megy majd a szülőire, ballagásra, oviba beszoktatni, nyári szunetre, bizzam betegség alatt olyanra aki pl nem is fejlesztené játszva egy hétig ha egesznapokat otthon a gyerek, szitter legyen vele nyari szünetben az anyja helyett, ő hordja fejlesztésre en meg azt sem látnám mit csinálnak vele, es szitter ugràljon nekem ügyintézni pl szemüveget csináltatni, fundaszerzodest modositani, stb dolgaimat? Sőt.
HOGYAN lehet 8-10 orás munkakör mellett anyának lenni segitség nélkul?mit csináljak hogy ne veszitsem el a mostani allast de elmondhassam hogy megprobáltam a másikat.
Azt mondta ne hozzam szégyenbe, interjun se emlegessem a gyereket, tudják hogy van es ennyi elég.
Az első gyerek mellől 2 éves korában mentem vissza dolgozni. 2 nagyszülő segítségével. Mivel vidékre jártam busszal 10 óra volt a tényleges távollétem.
Este hamarabb elaludtam mint a gyerek....
Se bölcsibe, se oviba, se iskolába nem tudtam vinni és hozni se....
KB. fél 6-ra értem haza, ha nem volt túlóra... és nem késtem le a buszokat...
MOST nem fogok mártirkodni! A gyerektől elvett időt senki nem fogja visszaadni neki :-(
Szóval a kistesó 3 éves koráig itthon maradok. Minimum helyben keresek 8 órás munkát (de a 6 jobb lenne)
Lehet lepontozni!
Kedves kérdező, én megértelek.
Ez is. Nem elég a nyári szunet, még csal.látogatás, beszoktatás is lesz, ne adj isten tappenz az ovi miatt, aztàn ki tudja miket talàlnak ki, de eddig MINDIG el kellett kérnem magam a munkahelyről.
Most ki sem szàmoltam még mennyit kell tuloráznom csak hogy meglegyen a napi 6.
Egy fontos kérdés van. Mennyire àlltok nost anyagilag rosszul? Kérsz màsoktól kölcsön? Az a meló mennyivel többet adna? Megérné belőle szittert fizetni?
Ha így is megvagytok, csak nincs luxus akkor ne vàlts.
De amúgy nem értem a vàlaszolók többségét. Eddig mindig az gond, ha ovis a gyerek és el kell menni érte màs megoldja, sokan miért nem bírnak hamarabb menni a gyerekért, ha 8 óràt dolgozik....
Ha nincs segítség..
Szerintem a legideàlisabb lenne ha az anyukàk 6 óràban tudnànak dolgozni. Értem én, hogy az anyagiak....de ha megoldható és nem kér màstól akkor miért baj az màsnak, ha valaki nem dolgozik látàstól-vakulàsig?
Kérdezõ, ha nem szorulsz màsra, akkor àllj ki magadért és mondd meg, hogy köszönöd de nem kell beajànlani téges sehovà. (Viszont lehetōleg ne is panaszkodj a családtagoknak)
Gyerek elott 12 oràztam is naponta...
Nem a munkával van bajom.
A kérdés màr csak annyi hogyan tartsam meg a 6 orásat.
A csaladtagnak nem merek nem-et mondani a munkára mert az lenne mint itt. En vagyok a munkakerülő..aha..
Mivel ő sem érti, ahogy sokan itt sem hogy rengeteg a dolgom munkaidőben.
Plusz számolgatva lehet meg sem érné az meg a masik..
kedves kérdező! Megértelek. 8 órás meló mellett minden még bonyolultabb lenne.
Én nem tartozom a szuperanyuk körébe, aki 8 órás munka, gyerekek, tanulás mellett minőségi időt tudnak a gyerekeikkel tölteni. Én ezek mellett úgy erzem, hogy elhanyagolom a gyerekeimet.
Ismerőseim között, aki segítség nélkül csinálja ezt, az mind stresszes, fáradt, ingerült.
Azoknak van nagy szája, akik a gyerekeiket rendszeresen másokra bízzák.
Úgy tényleg könnyű. De ha még minden otthoni dolog, gyerekek is délutánra 17..00 utánra, és hétvégére maradnak, akkor hamar kipurcan az ember lánya.
Ha megoldható, maradj 6 órásban.
Azt nem értem, hogy a rokonodnak mi köze van az életedhez. Ha pénzel téged akkor nyilván joga van beleszólni, egyéb esetben csitu, és a magánügyed.
Még valami! Felnótt vagy, ne a gyakorin kérj tanácsot, mert itt mindenki napi 36 órás napokban él( máshogy nem jön ki a 8 órás munka, utazás, házimunka, tanulás, minőségi idő gyerekekkel, férjjel, pihenés stb.)
Dönts a saját belátásod szerint, vagy kérj olyantól tanácsot, aki tényleg ismer téged, a helyzetedet.
Szép napot!
Több menne el szitterre mint 20e ha ennyire sok a dolgod. Nem lakom veled, nem latok bele. Annyit tudok h kolleganom egymaga neveli a kisfiat, elhagyta várandósan a párja. Papa nincs mama meghalt amikor a kisfiú másfél eves volt. Apai reszrol a nagyszulok videken laknak. Nagynéni nincs, nagybácsi nincs. A munkánk 3 muszak. 15km-re lakik a lány tanyán. Az éjszakákat lepasszolja nekünk. Kertet rendez, hazat rendez. Babat oviba a szomszéd neni hordja ha reggeles a lany. (mi 5.20tol dolgoznk..) vagy a szitter. Délután (ez havi szinten max 5nap) szitterrel-szomszeddal van estig.
Megoldja, de sz.r neki na... Nem hiszem h megelne 6orasbol, de nem tudom azt tudom h a szitter legjobb esetben is 1000-1500\óra. Számolj csak.
Neked kell utánanézni h nálatok mennyi ez , talalsz-e megbizhatot. Amugy náluk egy gyogypedes egyetemista kiscsaj vigyáz a gyerekre. O elégedett vele csak hat azért egy délutános heten rohadt drága.
Mi szoktunk neki segíteni. Neked nincs valami barátod vagy szomszéd aki neha segitene?
navnál adobevallás modositása, telefonszerződesbontás, fundalakáskassza nyitás, bírósági tárgyaláshoz ügyvédfogadás, lakbérfelszolitás miatti hivatali magyarázkodás
Na, ezt te mind külön intézted, pedig egy nap szabiba bőven belefért volna, sőt, a szerződés felmondása is, amit még egy külön alkalommal intéztél. Ügyfélkapu nyitása 5 perc, és hopp, máris intézheted az adód, nem kell a naviknál várakoznod.
Nem tudod fizetni a számlákat, ez kiderül, tehát sajnos nem az a kérdés, vállald-e a több munkát, minimálisan több pénzért, hanem az, hogy hogyan oldd meg. Nem érdekel, ha nem tetszik a válaszom, de ha az önkorm kirak a lakásból, ne gyere ide sírni, hogy de hát beteg a gyerek, és ők szemetek.
1. Igen, igaza van a családtagnak, akármennyire is nem szereted hallani.
2. TE nem vagy erre alkalmas
Tehát (mivel felnőtt, családfenntartó ember vagy), megköszönöd a családtagod segítségét, elmondod, hogy NEKED ez most biztosan nem megy, és inkább maradsz a 6 órás állásodban. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!