Igaza van családtagnak hogy tegyem félre a gyereket es dolgozzak 8-10 orában, mert protezsál?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Itt leirtam miért vagyok most 6 orás munkaviszonyban.
De a családtagot nem érdekli, be akar tenni 8 orás állásra (utazással egyutt 9-10 ora az a 8..)
De szerinte a megélhetés az első, jelenleg épphogy kijövünk.
Most ezt hogyan csináljam? Nem akarom elvesziteni a mostani rugalmas állásom olyan miatt hogy átmegyek máshova aztán kirugnak hiányzásért. Ott elvileg jobban keresnék szerinte költsek akkor szitterre.
És szitter megy majd a szülőire, ballagásra, oviba beszoktatni, nyári szunetre, bizzam betegség alatt olyanra aki pl nem is fejlesztené játszva egy hétig ha egesznapokat otthon a gyerek, szitter legyen vele nyari szünetben az anyja helyett, ő hordja fejlesztésre en meg azt sem látnám mit csinálnak vele, es szitter ugràljon nekem ügyintézni pl szemüveget csináltatni, fundaszerzodest modositani, stb dolgaimat? Sőt.
HOGYAN lehet 8-10 orás munkakör mellett anyának lenni segitség nélkul?mit csináljak hogy ne veszitsem el a mostani allast de elmondhassam hogy megprobáltam a másikat.
Azt mondta ne hozzam szégyenbe, interjun se emlegessem a gyereket, tudják hogy van es ennyi elég.
KB millió no dolgozik 8 órában gyerekneveles mellett.
Szülői tán 3 van egy évben, ballagás csak az oboda/iskola végén, oviba egyszer kell beszoktatni, nyári szünetet is meg lehet oldani. A gyereket nem kell nonstop fejleszteni, nem lesz szellemileg visszamaradott, ha valaki egy hétig csak simán játszik vele. A sitter nem intéz neked ügyet, de se fundamentele szerződést nem kell naponta módosítani, se szemüveget csinaltatni.
Nyilván a gyerek az első, de ha nincs miből eltartani, akkor elég nehéz lesz felnevelni.
Elsonek igaza van. Ha el akarod tartani normalis eletszinvonalon akkor szukseged van a munkara. Es ez csak egy normal 8! oras munka....nem 10-12 orazas vagy masodallas, amit sokan csinalnak.
8 oras munkaval siman megoldhato a napi elet, a ballagas az nincs tul gyakran, unnepsegekre es ugyintezesre meg ott az eves szabadsag/csusztatas-ledolgozas.
maradj a 6 órásban - a szitter elvinné azt a pénzt, ami a különbség a 8 órástól... és ezek az első évek nagyon fontosak a gyerek életében, soha egy nap sem tér vissza belőle, és egész életében viszi a hatásait -tehát érdemes inkább szerényebb anyagi helyzetben átvészelni ezt az időt, nincs az a pénz amit megér a fentiek miatt.
(mellesleg a "ne hozzam szégyenbe, interjun se emlegessem a gyereket" jókora butaság, az interjúztatók pontosan tudják, mit jelent egy kisgyerek :)
Maradj csak 6 órásban, és nevelgesd a kicsit.
Egyedül vagyok segítség nélkül!
Mult héten speciel 3 napot kért a bölcsi hogy hamarabb vigyem el a gyereket..(szülőit tartottak az ujaknak, aztán ovis szuloi volt, stb)
Ez ám melohelyen ugy megy, hogy főnök, el kell mennem de letuloràzom..
"A gyereket nem kell nonstop fejleszteni, nem lesz szellemileg visszamaradott,"
1-es, a leírás alapján nem passzióból fejleszti. Neurológushoz nem jár az ember valós probléma nélkül.
Kérdező, sok mindent lehetne jobban szervezni a leírásodban. Pl. ltp-t én e-mailen igényeltem és postán kellett visszaküldeni a szerződést.
Magánrendelések is szervezhetők jobban.
Szerintem elóbb erre feküdj rá. Majd ha a 6 órás állásod mellett tudod úgy menedzselni az életeteket, hogy ne kelljen ennyit munkaidőben eljárni, akkor majd gondolhatsz 8 órásra.
Egyébként nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!