Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiúkat tényleg ennyire nehéz?

A fiúkat tényleg ennyire nehéz?

Figyelt kérdés

A kisfiam az őrületbe kerget! Most 6 éves. Egyszerűen úgy érzem, mintha minden nevelési tapasztalatom semmit sem érne! Hihetetlenül öntörvényű, csak akkor érzi jól magát, ha az van, amit ő szeretne, és úgy, ahogy ő szeretné. Én viszont ezt vajmi kevésszer engedem meg neki, ezért tulajdonképpen azzal tölti az idejét, hogy sír, azért mert nem az van amit ő szeretne. És nem unja meg! Nem értem! Más gyerekek már rég feladták volna, az én fiam meg csak kitart a saját makacsságában.

Csomószor kaptam olyan tanácsot, hogy legyek vele nagyon szigorú, de még hova szigorítsak? Így is már nagyon szigorú vagyok. Aztán a másik a következetesség és a figyelem, szerintem mindkettőt megkapja.Egyszerűen nem értem, olyan mint egy kiscsikó, akit nem lehet betörni.

Nagyon szeretem a gyermekemet, tényleg igyekszem jól nevelni, de már néha én is a végére érek a türelmemnek.

Ti voltatok ilyen helyzetben? Pozitív, építő ötleteket kérek, nem kioktatást!

2017. jún. 17. 11:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
85%

Lényegében ugyanaz. És ezt ő is érzi. Ezek után még csodálkozol hogy szociopata a gyerek?

2017. jún. 17. 13:13
 22/28 A kérdező kommentje:

Bár az a baj, nincs más alternatívája. Ha nem velem él, akkor kivel? A vér szerinti apjával, hát ez nem hinném, hogy jót tenne neki...

Vagy az én szüleimmel, akik már nagyon idősek, ugyan...

Nincs más lehetőségem, mint valahogy túljutni valahogy ezen, és felnevelni őt. Ha nem nálam van, akkor tényleg kinél...???

Egyszerűen csak szörnyen nehéz.

2017. jún. 17. 13:13
 23/28 anonim ***** válasza:
96%
Kérj nevelési tanácsadóban segítséget. A fel nem dolgozott ingerekre reagál így a kisfiad. Még pici és nem tudja kezelni őket, ahogy megfogalmazni sem. Ez nem a te hibád, a legtöbb szülő az alap nevelési dolgokat sem képes belátni, mert,hogy az ő gyerekét ne akarja idegen megnevelni. Te legalább észrevetted a problémát, ami nagyon jó! Következő lépés a segítségkérés, szakembertől, addig amíg nem az óvoda, később az iskola javasolja, akkor már tuti lesz a megbélyegzés, többi szülő és csoporttársak között.
2017. jún. 17. 13:16
 24/28 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez lesz.
2017. jún. 17. 13:17
 25/28 anonim ***** válasza:
95%

Ide pszichológus kell. Elsősorban neked és nem a gyereknek.

Az erőszak egy olyan trauma volt az életedben, amiről egyértelműen látszik, hogy egyedül nem tudtad, nem tudod feldolgozni, pedig ez a kulcs a gyerekkel való kapcsolatod rendezésének. Ha rendeződnek a dolgok, azonnali, látványos változást figyelhetsz majd meg a fiadon. Addig viszont ez napról napra csak rosszabb lesz.

Légy felnőtt és merj segítséget kérni egy pszichológustól!

2017. jún. 17. 13:34
 26/28 anonim ***** válasza:
80%
Nem ártana neked sem és a gyereknem sem ga pszichológushoz járnátok. Illetve a fiad elvinni egy kivizsgálásra.
2017. jún. 17. 15:28
 27/28 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sajnálom, kérdező! A gyermekedet első sorban, aztán téged. Ahogy olvastam a kommentjeidet, az a kérdés kattogott a fejemben folyton, hogy miért tartottad meg anno a magzatot? Tudom, hogy le leszek pontozva, teszek rá magasról, meg nem is a kérdésre válaszolok. A te esetedben indokolt lett volna az abortusz, hiszen hiába mondják, hogy a halálnál minden jobb: szerintem ebben az esetben ez a kisfiú nagyon nem boldog. Voltaképpen pont az az ember nem szereti igazán, és nem tudja elfogadni, akinek a legjobban kellene.

Nagyon szomorú!

Azért egy tipp: minden lehetőséget meg kell ragadnod, hogy meggyógyulj lelkileg és a gyermeked is meggyógyuljon! Kérj szakszerű segítséget, pszichológus, a gyermeknek pedig gyermekpszichológus!

2017. jún. 17. 16:01
 28/28 anonim ***** válasza:
80%
Pszichológus! Fordulj a ped. szakszolgálathoz, vagy ha megengedhetitek magatoknak magánszférában is kereshetsz ellátást pl. a JóLÉlek alapítványnál. Hosszú menetre számíts, ez nem 1-2 alkalmas terápia lesz.
2017. jún. 17. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!