Engednétek, hogy az apához költözzön az egyik gyerek? Rossz anyának mondanátok az anyát?
5 hónapja mentek külön a szülők, 3 gyerek van 6, 4, 3 évesek.
Heti 2-3 éjszakát töltenek az apánál a gyerekek, a 4 éves az oviban is ( mikor mennek haza) az anyánál is folyton az apja után sír, ha az apától kell hazavinni akkor is ordít, úgy kell levinni.
A másik 2 gyerek is imádja az apját, de nem ilyen szinten.
Minden este apa után sírva alszik el a gyerek már 5 hónapja.
Anyukák, apukák, szülők, ti engednétek?
Rossz anyának tartanátok az anyát, ha engedné, hogy a gyerek az apjához költözzön?
Lehet, hogy "apa és anya együtt van" korszak hiányzik neki inkább, csak ezt ő nem tudja megfogalmazni. Nagyon kicsi még.
De egyébként a rokoni körömben volt egy válás, ahol az egyik gyerek nagyon konkrétan megmondta, hogy apával marad (bár ő már kisiskolás volt). Pszichológus bevonásával úgy döntöttek a szülők, hogy maradhat az apukájával. Nem tartom rossz anyának az anyukát, sőt, kimondottan rendesnek tartom (nem ő a rokonom pedig, hanem az apuka, aki szintén rendes). Szerintem jó szülő az, aki a gyereke érdekeit és akaratát ennyire figyelembe tudja venni. Pont azért, mert ezt fontosabbnak érezte, mint azt, hogy ki tartja majd őt jó anyának.
9-es 5 hónap alatt semmi nem változott.
De tény 18 éves korára biztos kinövi.
Ha az apjánál van és menni kell haza akkor ordít, hogy nem akar. Ha az anyától megy apához akkor szalad.
Az anya húga vagyok amúgy nem az anya.
Nem minden nap dolgozik éjfélig...
Jön a nyár, én kipróbálnám, hogy menjen apához. Ha akkor anya után sír, akkor volt egy nyaralás és annyi, ha úgy jól érzi magát, én elengedném. Viszont akkor úgy csinálnám, hogy hétvégente hol itt, hol ott, de a tesók egy helyen legyenek, így viszont csak minden 2. héten lenne a kicsi az anyjával... nehéz kérdés.
Igen engedném h odaköltözzön. Ha 5 hónap alatt még mindig minden este sír a gyerek azt nem szabad hagyni, igenis költözzön az apához, aztán majd meglátják h beválik-e.
A kérdező úgy írja le h mindig minden helyzetben az apához akar menni a gyerek, nem akar visszamenni anyához stb. Egyértelmű, hogy tenni kell legalább egy próbát h apához költözzön, az nem normális h 4 évesen minden este sírjon, hosszú távon ez kihathat a lelki fejlődésére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!