A gyereked mondhat nemet felnőttnek?
Figyelt kérdés
Természetesen nem olyan fajsúlyos helyzetekről beszélek, mint orvosi vizsgálat, vagy szandál januárban.
De egyéb esetekben van módja arra, hogy felnőttnek nemet mondjon, mert számára nem kívánatos, amit a felnőtt szeretne? (akár szülők, szomszédok, pedagógusok, bárki)
2017. máj. 10. 08:55
2/22 anonim válasza:
Nyilvan attol fugg mire kerik meg. (De ez egyertelmu szoval pontosits, mert igy ertelmetlen a kerdes)
3/22 A kérdező kommentje:
Puszit kér, odahívja magához, játékra invitálja, stb.
2017. máj. 10. 09:08
5/22 anonim válasza:
Ezek eseteben nyilvan mondhat nemet. A jatek es a testi kontaktus semmilyen eletkorban nem kotelezo!
6/22 anonim válasza:
Persze hogy mondhat, majd biztos rákényszerítem, hogy elmenjen az első pedofillal, mert felnőttnek nem mondunk nemet... :)
7/22 anonim válasza:
Természetesen. Senki ne erőszakolja rá magát. Engem se puszilgathat akárki, és együtt lenni sem szeretek akárkivel.
8/22 piroska és a farkas válasza:
Igen, mondhat. Olyannyira, h én magam meg is kértem a rokonokat, h ilyesmire ne szólítsák fel. Maximum kérdezzék, h " kapok egy puszit?". És ha a kicsi azt mondja, h nem, akkor nem. Ezt sikerült a felnőtteknek megtanítanom, azóta már spontán öleléseket is kapnak, de újra kezdődött a felstólításdi mikor a kislányom 2,5 évesen nagytesó lett. Simogasd meg ! Adjál neki puszit! Itt is meg kellett mondanom, h hagyják már békén és várják meg amíg ezek belőle magától jönnek. Továbbá: bár arra neveljük, h ne legyen irígy, igenis ezen a téren is mondhat nemet. Ha rokongyerekek jönnek, az ő játékaival játszanak, persze, de a legkedvedebb alvósállata igenis tabu, ha ő úgy érzi.
9/22 anonim válasza:
kis dolgokban mondhat, nagy dolgokban nem mondhat.
kis dolog: van e kedve ezt játszani azt játszani, kér e ezt enni kér e amazt enni, nagy ritkán abban is dönthet hogy hova menjünk levegőzni.
nagy dolgokban nincs opció:)
10/22 anonim válasza:
Természetesen mondhat, de vannak dolgok, amikben egyszerűen nem releváns az ő véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!