Ti nem féltek attól, hogy a gyerek elmond rólatok olyan dolgokat, amiket ti nem akartok, hogy mások is tudjanak?
Nem kell nagy dolgokra gondolni, de olyanokra, amik azért személyesebbek, családi dolgok, vagy éppen az, hogy valakiről mondotok valami nem túl sértő dolgot, de azért mégis jobb lenne, ha nem hallaná vissza.
Mi soha nem mondjuk azt, hogy "ezt nem mondhatod senkinek". Viszont az utóbbi időben gyakran hoz a lányom (2,5 éves) kellemetlen helyzetbe.
Igazából most gondoltam arra, hogy a bölcsiben miket mondhat :)
Úgy értem, hogy kb mindenkiről közöl mindent. Például ahogy odaértünk ma a bölcsiben ezzel kezdte: anya nem találta az autó kulcsát, ezért nem értem ide időben. Pedig egy szóval nem mondtam, hogy el kellene mondania. De más családtagtól is hallottam, hogy teregeti a szennyest :)
A párom anyja máskor küldött sós sütit és mondtam, hogy nekem kicsit sós. Legközelebb közölte előttem a mamával, hogy "anya múltkor azt mondta, hogy nagyon sós a sütid".
Nem akadok ki, csak mégis eszembe jut, hogy esetleg másnál is van-e ilyen és hogy csak nekem kellemetlen ez?
Ahogy az első mondja olyan a gyerek mint a szivacs :)
Én ezt oviba vettem észre, mostanában azt tanítják a gyerekeknek hogy mindent el kell mondani az ovónéninek. A lányom mindent elmond neki pl késés okát, apa-anya veszekedtek,ez és ez jött át hozzánk. Szerintem ez jó dolog is lehet mondjuk mert így kiderül ha valami olyan van otthon aminek nem kéne lennie. Múltkor nagy botrány volt mert az egyik kisfiú elmondta hogy meglegyintette az anyukája.
Szerencsére így, hogy visszamondtak valakinek valamit, még nem égettek be.
Viszont a majdnem 4 évesem újabban felvette azt az igen kellemetlen szokást, hogy ha sikerülne is diszkréten intéznem, ő jó hangosan megkérdezi: Anya, pukiztál? :D
Az én 4,5évesem újabban azt mondja verjük őt. Nyilván nem,nem tudom másnak mondja-e,de mindenki láthatja,hogy nem kék zöld folt a gyerek. Nyilván 2 havonta egyszer kap a fenekére,mikor elszalad vele a ló,vagy ha szemtelen. De a gyerekek őszintén,csak nekik még nincskülönbség a mindig és a néha között.
Pl apjára is mondja,hogy mindig ez vagy az,miközbe havonta ha ott van...
Sokat ferdítenek ám már amúgy is,elhallgatják ha ők kezdik a kötekedést oviban vagy a tesóval stb.
Ezt én mondtam, nem a gyerekem.
Anyukám új párja épp kezdett ismerkedni velem, még ovis voltam, és azt gondoltam, mivel nekem nincs apukám, majd ő lesz az. Teljesen pozitívan álltam ehhez, bár a kapcsolat még friss volt. Egyszer megkérdeztem a jelenlétében anyukámat: megbeszéltétek, hogy lesz-e az apukám?
Anya elmondása szerint égett rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!