Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétéves kisfiam most kapott...

Kétéves kisfiam most kapott személyit, mert ugye ingyen van. De nincs benne semmiféle aláírás. Gond ez vagy így kell?

Figyelt kérdés
Jövő héten mennénk Romániába, de most látom hogy nincs benne aláírás. Az útlevelében az én aláírásom benne volt. Tudnátok ebben segíteni?
2010. máj. 15. 16:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

De igen mehet!!!azén fiam csak 1éves volt,mikor megcsináltattam neki,és aláirás nélkül is hivatalos!

(Zsoka)

2010. máj. 15. 18:31
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
mehet, mert EGT állam (a nagyon okos okmányirodás válasza) nézd meg a külügyminisztérium honlapját
2010. máj. 15. 21:02
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

18:22, ha nem hiszel nekem olvasd el ezt az oldalt, ha egyáltalán tudod értelmezni

[link]

2010. máj. 15. 21:05
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nyár óta 14 év alatti személy is kaphat személyi igazolványt.

EGT térségen belül, EGT állampolgár (értsd: az únión belül, úniós állampolgárok) személyi igazolvánnyal, útlevél nélkül utazhatnak.

A Schengeni térségben (ami az EGT egy része) pedig nincs semmilyen határellenőrzés, tehát aki ide egyszer belépett, attól a térségen belüli határátlépés során ne kérnek sem személyit, sem útlevelet.

Románia nem része a Schengeni térségnek, de EGT tagállam, tehát a gyerek utazhat személyivel. Az már egy másik dolog, hogy a román határellenőrzésen a román határőrt nem igazán érdekli semmi, ezért lehet, hogy kötekedni fog. De ez már nem a jogszabályok miatt van, hanem mert ilyenek.

Egy ügyvéd

2010. máj. 15. 21:08
 15/21 anonim válasza:
100%
Szegény szülőt bekavarjátok xD
2010. máj. 15. 21:09
 16/21 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak igaza van. Nem lettem okosabb és úgy érzem választ akkor fogok kapni amikor ott leszünk. Bár két hivatalos szerv tagja is azt állítja hogy mehetünk. Eddig ez számomra nem is volt kérdés, csak az aláírás hiánya miatt aggódtam. Most már aggódom a határátlépés miatt is. :)))

Köszönöm mindenkinek, kiderítem addig a határőrségnél is hogy is van ez. Ha nem felejtem el megírom.

2010. máj. 15. 22:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Minden további nélkül mehet személyi igazolvánnyal Romániába. Románia EU tagállam.
2010. máj. 16. 11:04
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
Schengennek semmi köze az utazáshoz, a szabad mozgás minden unios ország állampolgárát megilleti. Ha valaki nincs tisztában a dolgokkal, akkor inkább hallgasson!!! A pici is Magyar állampolgár, érvényes személyivel rendelkezik, ezért az EU-n belül odamegy ahová akar, illetve őt még viszik a szülei:)
2010. máj. 16. 11:09
 19/21 anonim ***** válasza:

[link]

Itt felsorolják azokat az országokat, ahová személyivel lehet utazni. Lentebb van egy kérdés, amiben épp azt kérdezik, hogy 14 év alattiaknál mi a helyzet.... A válsz szerint ők is utazhatnak személyivel...

2010. máj. 17. 08:42
 20/21 A kérdező kommentje:
Csak meg akarom írni hogy voltunk Romániában és semmi gond nem volt. :) Köszönöm mindenkinek a választ.
2010. jún. 1. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!